reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

W coletto joggy Marceli na spacerze spal po 4h chodzenia po lesie, gdzie byly dziury, nierówności, kamienie, ja audiobook w słuchawkach i tak robiliśmy ogromne km [emoji4]

reklama
Zablokowalo mi zdjecie?
IMG_4205.JPG

Załączniki

• IMG_4205.JPG
    IMG_4205.JPG
    138,9 KB · Wyświetleń: 417
@roki mam te wyniki w domu to sprawdzę, ale u mnie Pappa i beta nie mieściły się w normach [emoji20] wieczorem Ci napisze, nie stresuj się!

@Nikooś ja przy Franku miała bebetto luca i byłam mega zadowolona. Super jakość do tego był lekki! Tylko że 6 lat temu za 2w1 dałam 1200 a teraz kosztuje ponad 2000...

Ja tam nawet sie nie zastanawiam nad wozkiem, pewnie bede szukac w 7 miesiacu a kupie koncem 8 poczatkiem 9. Lozeczka tez nie planuje, kupie pewnie moses basket i rozloze zaraz przed terminem cc. Narazie kazdy dzien sie wlecze w stresie.

Just a to zrozumiałe. A jak ten Coletto po zlozeniu?

Kari ja znalazłam takie cudo i już nie podobają mi się żadne inne
Screenshot_20181028-141341.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181028-141341.jpg
    Screenshot_20181028-141341.jpg
    87,2 KB · Wyświetleń: 361
Śliczne te kosze.Mojżesza.
Ja mam po Helence więc już nie będę wymieniać ;-) teraz marzy mi się łóżeczko dostawne. Więc to będzie główny zakup no i wózek podwójny. Wszystkie rożki, pieluchy i inne mam po Heli więc szaleństw nie będzie ;-)

Rossiczka ja nie mam nic, syn mlodszy w wiekszosci nosil po starszym wiec wiekszosc juz wywalalam a ponad to mlodszy bedzie mial juz 6 lat wiec u nas troszke czasu minelo. Za to nauczona wczesniejszymi bledami pamietam jedno. Na poczatku body i pajacyki, zadne spodenki, podkoszulki, buciki, koszule bo to ladnir wyglada tylko a jest nie praktyczne, dwa kuoic conajmniej o polowe mniej niz mam zazwyczaj ochote [emoji23]

Tez obserwuje ten profil na insta, maja piękne te kosze, chciałabym [emoji7]
Rossiczka ja tez planuje kupic dostawkę do lozka, mysle ze to będzie wygodniejsza opcja, tym bardziej ze raczej cała opieka spanie tylko na mnie, bo mój więcej w pracy niż w domku [emoji20]
No mnie tez czeka kupowanie wszystkiego, także dziewczyny, bylabym ogromnie wdzięczna jakby któraś potem z czasem się określiła co na prawdę jest potrzebne, bo aktualnie to wszystko jest piękne i „na pewno się kiedyś przyda” [emoji28]

reklama
Kari21 co do ciiszkow zgadzam się w zupełności. Ja mam trochę malutkich ubranek w kolorach unisex więc coś tam mam. Ale też co się nie sprawdziło sprzedalam. I teraz mam nowa listę ale pewnie ja skoryguje jeszcze kilka razy.

Nikos najlepiej jak coś Ci wpadnie w oko to zapytaj jak się sprawdziło. Ale patrz na to też z przymrużeniem oka, bo każda z nas ma inne mieszkanie/dom, dzieci też bywają różne. Na pewno będzie tak, że coś co kupisz Ci się nie sprawdzi.
Ja mogę Ci dać radę np odnośnie pielęgnacji skóry. Dla maluszka to najlepiej żadnych kosmetyków nawet tych z napisem np "baby" bo to wszystko ma zbędne dodatki których skóra noworodka nie potrzebuje. Tez zapobiegawczo odradzam kupowanie emolientow drogie to, a nie kazde dziecko potrzebuje. Ja tym razem będę stawiała tylko na naturalne oleje jak kokosowy nierafinowany, migdałowy czy lniany. Wystarczy do wanienki dać odrobinę oleju koko i to wystarczy żeby umyć dziecko. A główkę to nawet często tylko sama woda wystarczy.
Do pupy odradzam pampersy jednorazowe, ale to już wiadomo, że kwestie indywidualne dochodzą. Albo jak kogoś stać to jakieś Eko jednorazowki np tu jest fajny artykuł porownujacy Eko jedno.
Link do: Ekologiczne pieluszki jednorazowe: przewodnik, ranking, test - organiczni.eu

Do góry