reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Dziewczyny, jestem przerażona, może wy mnie jakoś pocieszycie. Wracam właśnie z wizyty, powinien to być 8t3d wg ostatniej miesiączki, ale lekarz zrobił mi usg dopochwowe i stwierdził, ze ewidentne jest pęcherzyk ciazowy, ale nie odpowiada 8 tygodniowi. Dostałam skierowanie na betę i jutro robie, w piątek mam przyjść z wynikiem, powiedział ze jak na razie mam się nie przejmować, ale rycze jak bóbr. A od niego jedynie co usłyszałam to, ze może to być wczesna ciąża. Myślicie, ze przez wyjazd na drugi koniec polski mogły mi się tak przestawić dni płodne? Czy to można jakoś wytłumaczyć? To moja pierwsza ciąża .. :c
Wydaje mi się, że owulacja Ci się przesunęła. A który to tydzień wg lekarza? :)

reklama
Dziewczyny, jestem przerażona, może wy mnie jakoś pocieszycie. Wracam właśnie z wizyty, powinien to być 8t3d wg ostatniej miesiączki, ale lekarz zrobił mi usg dopochwowe i stwierdził, ze ewidentne jest pęcherzyk ciazowy, ale nie odpowiada 8 tygodniowi. Dostałam skierowanie na betę i jutro robie, w piątek mam przyjść z wynikiem, powiedział ze jak na razie mam się nie przejmować, ale rycze jak bóbr. A od niego jedynie co usłyszałam to, ze może to być wczesna ciąża. Myślicie, ze przez wyjazd na drugi koniec polski mogły mi się tak przestawić dni płodne? Czy to można jakoś wytłumaczyć? To moja pierwsza ciąża .. :c

Mogla sie owu przesunac. A ktory tc widac na usg? Jest serduszko?

Wydaje mi się, że owulacja Ci się przesunęła. A który to tydzień wg lekarza? :)

No właśnie jedynie powiedział, że wyglada na wczesną ciąże, i nie podał mi nawet przybliżonego tygodnia. No a testy robiłam 7 i 9.09 i były takie:
IMG_7329.JPG

Załączniki

• IMG_7329.JPG
    IMG_7329.JPG
    181,8 KB · Wyświetleń: 240
Beta powinna Cię uspokoić, zobaczysz który tydzień wychodzi, przeliczysz kiedy się kochaliście i powinno być ok. :) Najważniejsze, że widać ciążę w macicy to można wykluczyć ciążę pozamaciczną. :)

No to tak, jutro z rana lecę na betę, poprosiłam tez żeby napisał mi na tsh to będę wiedzieć czy mam hormony tarczycy w normie, a wyniki w przychodni będą chyba jak normalne z krwi na drugi dzien, ale już powiedziałam w rejestracji i w piątek idę do niego jakoś na 13 myśle, więc teraz sama za siebie będę trzymać kciuki żeby się wszystko wyjaśniło i było dobrze a nawet i lepiej [emoji4]

No to tak, jutro z rana lecę na betę, poprosiłam tez żeby napisał mi na tsh to będę wiedzieć czy mam hormony tarczycy w normie, a wyniki w przychodni będą chyba jak normalne z krwi na drugi dzien, ale już powiedziałam w rejestracji i w piątek idę do niego jakoś na 13 myśle, więc teraz sama za siebie będę trzymać kciuki żeby się wszystko wyjaśniło i było dobrze a nawet i lepiej [emoji4]
Ja również trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. :)

No właśnie nic nie mówił, jedynie ze jak byk widzi pęcherzyk ciazowy i tego jest pewien, ale na pewno nie jest to 8 tydzień jak wynika z miesiączki.
Czasami sie przesuwa owulacja a czasami samo zagniezdzenie później nastepuje. A w ktorym dniu cyklu wyszły Ci te testy i ile dni po owu to bylo?

Czasami sie przesuwa owulacja a czasami samo zagniezdzenie później nastepuje. A w ktorym dniu cyklu wyszły Ci te testy i ile dni po owu to bylo?

Testy robiłam w 40 i 42 dniu cyklu a owulacja miała być chyba 15.08, teraz dokładnie nie wiem, ale byliśmy na wyjeździe 11-16.08 i właśnie miała się załapać na wyjazd. Przynajmniej wg aplikacji, bo ja nigdy nie mierzyłam temperatury czy coś [emoji1]

reklama
Testy robiłam w 40 i 42 dniu cyklu a owulacja miała być chyba 15.08, teraz dokładnie nie wiem, ale byliśmy na wyjeździe 11-16.08 i właśnie miała się załapać na wyjazd. Przynajmniej wg aplikacji, bo ja nigdy nie mierzyłam temperatury czy coś [emoji1]
Patrząc na słabsza kreskę ja tez robiłam test 9tego i wyszedł podobnie z tym że to był u mnie 15dpo czyli owulacje miałam 25 około i sądząc po teście Ty tez miałaś później. Nie martw sie na zapas :*

Do góry