Haha nieźle [emoji3] jaki zbieg okolicznosci. Mieszkamy 80 km od Stavanger więc daleko. Rodzilas juz tu czy to 1 ciąża?Zola, doczytałam na wątku „poznajmy się”, że mieszkasz w Norwegii. Z jakiego miasta jesteś? Ja mieszkam w Oslo. Do tego mamy tak samo na imię [emoji6]
reklama
Zola, mam 4 letniego synka a w Norwegii mieszkamy już ponad 7 lat. Rodziłam tutaj i wspominam to bardzo dobrze. Cudowna opieka w czasie porodu. Z tego co wiem to porównując z Polska niebo a ziemia. Personel pomaga jak może. Znieczulenie dostałam jak tylko poprosiłam. Dla maleństwa nie potrzebujesz praktycznie nic bo wszystko dają w szpitalu. No naprawdę pełen luksus. A ty planujesz tutaj rodzic czy w Polsce?
Miałaś już usg? Ja wyprosiłam lekarza ogólnego o skierowanie ale dopiero 8 października mam termin wiec jeszcze trochę. Z drugiej strony pierwsza moja ciąża zatrzymała się w 9 tygodniu z powodu wad genetycznych także wychodzę z założenia ze wcześniej nie ma co sprawdzać a tak będę już w 11 tygodniu kiedy pierwszy raz pójdę na badanie.
Miałaś już usg? Ja wyprosiłam lekarza ogólnego o skierowanie ale dopiero 8 października mam termin wiec jeszcze trochę. Z drugiej strony pierwsza moja ciąża zatrzymała się w 9 tygodniu z powodu wad genetycznych także wychodzę z założenia ze wcześniej nie ma co sprawdzać a tak będę już w 11 tygodniu kiedy pierwszy raz pójdę na badanie.
Córkę urodziłam w NO i drugie też zamierzam tu urodzić, bo tak jak Ty jestem zachwycona opieką okoloporodowa. Położne na każde zawołanie, znieczulenie slyszalam, ze tez chociaz ja nie miałam. Jedzenie też super więc nie ma na co narzekać [emoji3]Zola, mam 4 letniego synka a w Norwegii mieszkamy już ponad 7 lat. Rodziłam tutaj i wspominam to bardzo dobrze. Cudowna opieka w czasie porodu. Z tego co wiem to porównując z Polska niebo a ziemia. Personel pomaga jak może. Znieczulenie dostałam jak tylko poprosiłam. Dla maleństwa nie potrzebujesz praktycznie nic bo wszystko dają w szpitalu. No naprawdę pełen luksus. A ty planujesz tutaj rodzic czy w Polsce?
Zola, no tak jak już rodziłaś to doskonale wiesz jak tu to wyglada. Ale chcecie wracać do Polski czytałam? Jak długo już mieszkacie? Nie podoba wam się czy za bardzo tęsknicie? My wracamy za jakies 2-3lata tak żeby Olek szkołę zaczął w Polsce bo jednak po takim czasie nie czujemy się tu na tyle dobrze żeby zostawać na zawsze a jednak kiedy zacząłby tu szkole to trudno byłoby potem wrócić.
A w którym jestes teraz tygodniu? Tak ide na USG ale nie dostalam jeszcze listu. Moja lekarka to Polka więc nie bylo problemu ze skierowaniem [emoji6][emoji3] Też pewnie koło 10 tygodnia będę jechać. Na prenatalne planuję do Polski jechać.Zola, mam 4 letniego synka a w Norwegii mieszkamy już ponad 7 lat. Rodziłam tutaj i wspominam to bardzo dobrze. Cudowna opieka w czasie porodu. Z tego co wiem to porównując z Polska niebo a ziemia. Personel pomaga jak może. Znieczulenie dostałam jak tylko poprosiłam. Dla maleństwa nie potrzebujesz praktycznie nic bo wszystko dają w szpitalu. No naprawdę pełen luksus. A ty planujesz tutaj rodzic czy w Polsce?
PrivZola, jutro zaczynam 8tc a ty? Ja do Polski się w najbliższym czasie się nie wybieram wiec muszę bazować na tutejszych badaniach.
Nie wiem czy czytałaś mojego poprzedniego posta bo chyba jednocześnie napisałyśmy.[emoji6]
Natalia91
Fanka BB :)
Dzięki diecie właśnie przybrałam mało bo w sumie 11 kg musiałam się pilnować i ograniczać więc to mi wyszło na plus [emoji6]A duzo do ci kg +? Przez ta cukrzyce
To mnie pocieszylas [emoji24][emoji24][emoji32] ja tez nie dam rady tego wypic moze wezme cytryne tym razem
Natalia91
Fanka BB :)
Leci 9 [emoji4] dokładnie 8t2dKtóry to tydzień? [emoji3]
reklama
elwira1234
Początkująca w BB
a od którego tygodnia ciąży wybrać się do lekarza? w sumie to teraz nie wiem co mam robić