reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Hejka. Czy wasze piersi się zmieniły. Naczytałam się że to pierwszy z objawów, że piersi robią się obrzmiałe, rosną i trzeba wymieniać staniki. U mnie nic. Nawet nie drgnęły, czy jest nadzieja że trochę urosną później. U mnie na razie 12t 5 d. Za godzinę kontrolna wizyta u ginekologa, a jutro usg prenatalne. Trzymajcie kciuki za moją fasolkę. Pozdr.
Hej- moje się zmienily- są większe, pełniejsze- przestaje się mieścić w swoje staniki, pojawiły się widoczne żyłki i są wrażliwsze- choć teraz o wiele mniej niż na początku. Trzymam kciuki za badania!!! :) - u mnie dzisiaj 15 tc 0 d

reklama
@agniesia1981 jeszcze jakieś dwa tygodnie temu karmiłam córkę, więc u mnie żadnych zmian nie zauważyłam.

@Magddaa88 dobrze, że zrobisz dodatkowe badania. Lepiej sprawdzić.

Dziewczyny, a jak mam takie pytanie.. czy któraś z Was nosiła, albo zamierza nosić rajstopy uciskowe w ciąży? W pierwszej ciąży porobiło mi się pajączki i żyły się tak uwidoczniły. W drugiej myślałam o tym, żeby zakupić i nosić takie rajstopy, a że miałam rodzić początkiem września, a lato było upalne to odpuściłam temat, a stan nóg jednak trochę się pogorszył. Położona mówiła, że niektóre babki noszą nawet całe lato właśnie, ale mi było gorąco i bez tego :-/ Teraz zima/wiosna to powinno być lepiej. Miałyście doświadczenia rajstopowe?

Hejka. Czy wasze piersi się zmieniły. Naczytałam się że to pierwszy z objawów, że piersi robią się obrzmiałe, rosną i trzeba wymieniać staniki. U mnie nic. Nawet nie drgnęły, czy jest nadzieja że trochę urosną później. U mnie na razie 12t 5 d. Za godzinę kontrolna wizyta u ginekologa, a jutro usg prenatalne. Trzymajcie kciuki za moją fasolkę. Pozdr.
U mnie szybko się powiększyły w 2 miesiącu, były bardzo tkliwe i już od tego czasu widać żyłki, a teraz to na razie nie zauważam większej zmiany ich wielkości :) Ze starych staników to mieszczę się w jeden, który był mi wcześniej luźny. Mojej siostrze w obydwu ciążach zaczęły rosnąć w III trymestrze i z 75B skoczyła na 80D, które w apogeum i tak było na styk. Więc ze spokojem :)

@agniesia1981 mnie piersi bolały bardzo na początku, nie mogłam się dotknąć, najgorzej było wieczorami po ściągnięciu stanika. Tak miałam do ok 9-10tc chyba. Potem spokój, ostatnio same sutki mnie bolą, swędza i są czerwone. I zauważyłam, że piersi znów się powiększyły, więc czeka mnie kolejna zmiana stanika. Poczekam jeszcze 2 tygodnie z zakupem, może pomyśle już o staniku rozwojowym, bo zbankrutuję w tym temacie.

Ja jeszcze karmię synka więc moje piersi również bez zmian. Ale pamiętam że w 1 ciazy na początku były obolale I faktycznie zaczęły rosnąć ale tylko dlatego że wszystko rosło mi razem z nimi :)

Ja od wczoraj mam jakieś spadki samopoczucia :/ Po powrocie z pracy zjadłam coś, odkurzyłam, pobawiłam się chwilę z psem i z kotem, i jak wstałam to tak mi się w głowie zaczęło kręcić jakbym wciągnęła całą butelkę wina. Rollercoaster za darmochę :) I tak już do końca wieczoru praktycznie mi schodziło, więc tylko leżałam i patrzyłam jak M robi porządki w szafie. W nocy się chyba z 10 razy budziłam. A dzisiaj od rana jeszcze M wyczyścił wszystkie śniadaniowe rzeczy, więc zanim się ogarnęłam i wyszłam z domu, żeby w drodze do pracy coś zjeść to zaczęło mi się słabo robić. Więc jakaś totalnie rozregulowana i nieobecna dzisiaj jestem :(

@gooskaw podczytuje Was cały czas. Niestety psychicznie jestem wykończona i nie bardzo mam sile się udzielać. Dzisiaj miałam amniopunkcję, jeszcze 3 tygodnie stresu mnie czeka... staram się za dużo nie myśleć o ciąży i jakoś się do niej nie przyzwyczajać... sama nie wiem co będzie po wynikach :/
Jestem wykończona tym wszystkim ;(
Wiem, że w brzuchu mieszka mała Zosia, oby była zdrowa !

@Smile4u Kochana wiesz ze jestesmy z Toba i jak chcesz to mozesz sie wygadac. Czekamy na wiesci i nie dziwie sie ze jestes zmeczona. To wszystko jest takie skomplikowane... ale trzeba byc dobrej mysli. Mala Zosia bedzie piekna ksiezniczka :-) tak na marginesie ladne imie wybraliscie :-) a jak Twoja druga pociecha reaguje na wiesci o siostrze?

reklama
@gooskaw podczytuje Was cały czas. Niestety psychicznie jestem wykończona i nie bardzo mam sile się udzielać. Dzisiaj miałam amniopunkcję, jeszcze 3 tygodnie stresu mnie czeka... staram się za dużo nie myśleć o ciąży i jakoś się do niej nie przyzwyczajać... sama nie wiem co będzie po wynikach :/
Jestem wykończona tym wszystkim ;(
Wiem, że w brzuchu mieszka mała Zosia, oby była zdrowa !
Trzymamy kciuki !!!- Zosia to moja faworytka w imionach dla dziewczynek :) - widzę że jesteś że Śląska- to tak samo jak ja:)

Do góry