reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Co do wątku szkoda ze jest już zamknięty ponieważ jest jeszcze wcześnie.. z tego co widziałam nawet grudniowe mamy maja otwarty dziwne.
Ale jak uważacie. Nie muszę być w zamkniętym wątku .
Mimo ze udzielałam się od początku.
Trzymajcie się.
Życzę dużo zdrówka dla was.
Marta czy czytałaś mój post ? Na prawdę nie ma sensu się obrażać. Literówka była w Twoim nicku, stąd brak Ciebie w wątku zamkniętym sprawa jest u administratora.
Jesteśmy dorosłymi ludźmi, więc wypadałoby rozmawiać A nie unosić się.

reklama
Witam wszystkie Majóweczki i o poradę proszę.

W czwartek mam badania prenatalne. Ponieważ mam już 38 lat to stresuje się bardzo. Klinika oferuje oprócz testu PAPA także możliwość wykonania dodatkowych testów jak nifty, harmony,sanco. I sama nie wiem czy robić od razu któryś z tych bardziej szczegółowych testów czy czekać na wyniki papa i wtedy zdecydować, z jednej strony papa w moim wieku i tak wyjdzie kiepskie, z drugiej strony wydatek ok 2,5 tys.zł to dla mnie sporo. Podpowiedzcie co u was przeważyło żeby zrobić inne testy niż papa ? pozdr.

Ja zrobiłam Harmony w 10 tygodniu i wyszło dobrze. Cos mnie podkusiło żeby zrobic tez pappa No i dzwonili ze trochę wyniki zaniżone są.powiedzialam , ze Harmony wyszło Ok to stwierdzili ze w takim razie wyślą mi wyniki bo jest Ok. Nie wiem jak bardzo jest zaniżone ale moj gin powiedział ze jak do 1:300 to moge spac spokojnie a jak poniżej to amniopunkcja. Wiec juz sama nie wiem po co mi był test pappa chyba tylko żebym spac nie mogła. Czekam na te wyniki od czwartku a mieszkam w tym samym mieście co szpital i żałuje ze nie pojechałam po wynik tylko zgodziłam sie ze mi wyślą. Mam 46 lat wiec pappa z założenia nie mogła wyjsć dobrze .
Pocieszam sie ze skoro genetyka uspokoił test Harmony i nie widział potrzeby konsultacji to jest to test wiarygodny .
Teraz wiem ze odpuscilabym sobie pappa , tym bardziej ze usg wyszło prawidłowe.

Ostatnio mylam okna w calym mieszkaniu. Korzystam, ze dobrze sie czuje :)

Odebralam wyniki pappy wczoraj i jeszcze zmniejszyly mi ryzyka, takze jestem zadowolona, ze zrobilam te badania.

Apropos kluc w szyjce ja mialam w pierwszej ciazy, a do konca mialam dlugasna, mocna ponad 4 cm. Lekarz mowil, ze nie zawsze musi oznaczac cos zlego.

Dzien dobry
Ja muszę przyznać jakoś tak do wszystkiego na luzie podchodzę i przed zajściem w ciążę się nie stresowalam, teraz też jakoś wcale.
Jedyne czego się panicznie boją to poród jako, że nigdy nie doświadczyłam jakiegoś dużego bólu (nigdy mnie nawet ząb nie bolał). Mam w głowie tak ustawione, że do Maja daleko, więc będę się martwić później.

Jadę właśnie do pracy. Jestem teraz na innym stanowisku - sama papierokowa robota i przeokropnie nie lubię tego co robię ..

Ja mam tak samo. Luz blues ... jakos tak spokojniej to wszystko chociaz czasami bywa pod gore to o Kluseczke jestem serio spokojna i nie wiem skad to wynika :-)
Wspolczuje Ci tej papierkologii. Nie meczy Cie od tego siedzenia uwieranie brzuszka?

Ja tez dzisiaj początek 16 tygodnia a od kilku dni cos mnie dziwnie łaskocze . Chciałabym juz mieć pewność ze to syn a nie jelita :)
Bo to tak trudno czasami odróżnić :/ - ale myślę że już większą ilość łaskotek i bulgotań w obecnym czasie możemy przypisać ruchom dzieci :)

Ja zrobiłam Harmony w 10 tygodniu i wyszło dobrze. Cos mnie podkusiło żeby zrobic tez pappa No i dzwonili ze trochę wyniki zaniżone są.powiedzialam , ze Harmony wyszło Ok to stwierdzili ze w takim razie wyślą mi wyniki bo jest Ok. Nie wiem jak bardzo jest zaniżone ale moj gin powiedział ze jak do 1:300 to moge spac spokojnie a jak poniżej to amniopunkcja. Wiec juz sama nie wiem po co mi był test pappa chyba tylko żebym spac nie mogła. Czekam na te wyniki od czwartku a mieszkam w tym samym mieście co szpital i żałuje ze nie pojechałam po wynik tylko zgodziłam sie ze mi wyślą. Mam 46 lat wiec pappa z założenia nie mogła wyjsć dobrze .
Pocieszam sie ze skoro genetyka uspokoił test Harmony i nie widział potrzeby konsultacji to jest to test wiarygodny .
Teraz wiem ze odpuscilabym sobie pappa , tym bardziej ze usg wyszło prawidłowe.
Ja mam 38 i pappa wyszła dobrze. Moim 3 koleżanka również- w tym jedna miała 42 lata.Zgadzam się że to statystyka ale nie zawsze daje zły wynik :)

reklama
Do góry