reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

bardzo mi przykro słyszeć o utracie piesków (wybaczcie że nie personalnie, ale ja jeszcze nie zawsze łapie co u której)
Strasznie się dzisiaj nie wyspałam, mam nadzieje że popołudniu uda się uskutecznić drzemkę.
Mi czasami po głowie chodzi już myśl o porodzie, mam straszne wspomnienia związane z pierwszym i trochę teraz się boję

Mi się dzisiaj pierwszy raz udało wyspać, bo zdecydowałam się już uskutecznić poduszkę dla ciężarnych. Głównie dlatego, że miałam co chwilę nawyk spania na brzuchu, albo na plecach i wolałam dalej nie ryzykować. Poduchę strasznie polecam jeśli któraś jeszcze nie korzysta :)

reklama
U nas w łóżku poduszka się już nie zmieści [emoji38] bo każdej nocy śpi z nami któryś z chłopaków [emoji30] hehe

No właśnie najlepsze jest to, że młodszy jak już przychodzi to zawsze się do mnie przykleja. Zasypia tylko jak czuje moja skore pod rączką. [emoji6]

Franka ja też jestem mamą 3 dziecka i 1 Aniołka.Tylko u nas mała przerwa: syn 4.5 i syn 2.5. Liczę po cichutku na dziewczynę [emoji5]

Pozostałe mamy trójki łapka w górę.

Sporo też mam z małą różnicą wieku?

U mnie 1kg na plus ale startuję z nadwagi.
U nas będzie 19msc różnicy :)

No taka różnica mi wyszła :) za to teraz się postarałam;) Syn już chyba mentalnie pozostanie jedynakiem. Nie wiem jak ogarnę od maja dwójkę młodszych, bo mąż pracuje w tygodniu poza domem i tylko w weekendy w domu. Ale jakoś to wyjdzie w praniu. Moja mama poradziła sobie z dziećmi z różnicą wieku 11m-cy, więc wierzę że i my damy radę.

U mnie waga w miejscu narazie. Ale po córce jeszcze nie doszłam do siebie. Ciągle ją karmiłam, więc tak się pocieszałam, że nie mogę iść na dietę:laugh2:Córka od czwartku ma nocny odwyk od cyca. Spodziewałam się większego buntu w nocy, ale jest lepiej niż myślałam. Od października miałam iść na fitness, miałam już opiekunkę zorganizowaną ale okazało się we wrześniu, że będzie dzidziuś i jeszcze źle się czułam więc przełożyłam to. O jakieś dwa lata. Hahaha. Tylko nie wiem kto mi potem z dwójką urwisów zostanie.
O, mój temat widzę!
A powiedz karmisz jeszcze w dzień, czy już w ogóle zrezygnowałaś z karmienia?
Ja się właśnie przymierzam do odstawienia. Planowałam poczekać do wipsny, ale to co się ostatnio dzieje nocami... Coś okropnego. W dzień już nie pije mleka, tylko do drzemki i dospania, bo zasypia przy cycu. Także planujemy z mężem zrobić tak, że przez tydzień będę nocowała u rodziców, a chłopaki jakoś sobie poradzą. Po tygodniu powinien już zapomnieć, prawda...?

Liczę na chłopca. Mamy już imię wybrane. Przed każdą ciąża miałam wybrane imię, a później "tworzyliśmy" dzieciaka. I miałam głębokie przekonanie, że tak będzie. Przy pierwszym synu nie dopuszczałm w ogóle myśli że mógłby być córką. W drugiej ciąży z córką też imię było najpierw. Ale miałam więcej zdrowego rozsądku i dopuszczałam inną opcje. Teraz przy trzecim czekamy na Karola, ale choinka mam wątpliwości. Czy trzeci raz mnie przeczucie nie zawiedzie..

Mąż ostatnio przyniósł informacje o chińskim kalendarzu płci. Sprawdzałyście dla zabawy może to? Ponoć się sprawdza w 85 procentach czy jakoś tak. Ciekawa jestem jak Wam wychodzi :-) :)
Słyszałam przy pierwszej ciąży :) u nas sprawdził się synek, teraz wychodzi córeczka, zobaczymy ;) 50% szans zawsze jest :D

reklama
@Lilianne91 dzięki za podpowiedź odnośnie poduszki, może sobie sprawię jakiegoś fajnego rogala.
Pięknie słoneczko wyszło za oknem, od razu inne chęci do życia
@kari21 jestem tu zaledwie od kilku dni ale wiem że będzie Cię brakowało. Skąd taka decyzja?

Do góry