reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Anulaaa w pracy o ciazy musialam powiedziec bardzo wczesnie bo juz w 5 tyg.To ze wzgledu na to,ze mialam nocne duzury i dzienne trwajace 12 godz. Juz chyba 2 miesiace temu przyjeli chlopaka,ktory bedzie mnie zastepowal. Wiedza,ze ja chce pracowac ale przebiegu ciazy nie da sie przewidziec.
A jak juz dzidzius bedzie to na pewno bede tesknic za wolnymi dniami :tak:

reklama
Agusia w Diversie oczywiscie byłam :-) Jechałam tam z zamiarem zeby cos kupic mojemu Marcinowi, ale oczywiscie kupiłam sweterek dla siebie :-)
Nie mogłam mu sie oprzec, jest taki przedłuzony troszke i bardzo rozciagliwy, na wiosne zmiesci mi sie tam duzy brzuszek, no a cena niczego sobie.. z 99 na 39 zł.
O tej przecenie dostałam info na maila ze promocja -50% trwa tylko 3 dni.

Witam dopiero teraz bo mialam gosci,a wczesniej sprzatalam i przestawialam meble no i obiad w miedzy czasie....Mikolaj byl u mnie po raz drugi.Dostalam od meza 200zl jeszcze a od tesciowej ptasie mleczko:-p
Jesli chodzi o szkole rodzenia to z tego co wiem to sie idzie pod koniec 2 trymestrulub od 3 trymestru.....Ja mialam porod rodzinny i nikt nie wymagal od nas uczestniczenia w szkole rodzenia.
Magdalena gratuluje synka:-):-):-):-)

Ja jestem z kolacyjka wlasnie zasiadlam:-pto juz jest nalog ze jem przed kompem:sorry2:
Ja ciagle mysle jak sie pomieszcze z dwoljgiem dzieci.Vanesski pokoik jest strasznie maly tzn na jedno dziecko jest ok ale na dwoje.......No i kombinuje ktora sciane rozwalic zeby powiekszyc dzieci pokoj a mam mozliwosc sie przebicia do innego pomieszczenia zeby tam zrobic kuchnie ale bedzie slepa choc za to dzieci beda mialy naprawde duzy pokoj a to dla mnie sie liczy najbardziej:tak:Juz nawet po nocach mi sie sni remonty w domu.Jeszcze jset druga opcja ze kosztem n aszego pokju powieksze pokoj dzieciowy ale wtedy bede miala problem z umeblowaniem.Bo mam wielka szafe z lustrem ktorej nie mialabym gdzie indziej postawic wtedy......:dry:

witajcie majóweczki ja dzisiaj w nie najlepszej formie Mikołaj jakby o mnie troszkę zapomniał no dostałam popołudniu pomarańcze od teściowej ale to była jakaś tak wymuszona odpowiedź na czekoladkę jaką jej rano wsunęłam do buta:eek: poza tym ogólnie mam zły dzien byłam dzisiaj na USG z NFZ i nigdy nikt mnie tak nie potraktował jak dzisiaj normalnie mi łzy pociekły jak wyszłam lekarz nie chciał mimo mojej prośby obrócić monitora w moją stronę bo jeszcze się napatrzę na dziecko a potem mi kompletnie nic nie powiedział :-:)-(z łaski stwierdził że według dzisiejszego USG termin porodu wypada mi na 11 maja nie wiem ani jakie moje maleństwo duże ani ile waży i przy takim traktowaniu to o podejrzeniu płci nie było mowy :-:)-(naprawdę było mi przykro poza tym byłam dzisiaj u neurologa pani doktor pocieszyła mnie że te bóle głowy to najprawdopodobniej skutek ciąży i powinny ustąpić po porodzie tylko jak ja mam przetrzymac do porodu:confused: gdyby działo się coś niepokojącego to mam sie zgłosić a póki co ona niewiele może zrobić bo skoro jestem w ciązy to nawet na tomografię mnie nie skieruje humor mam dzisiaj strasznie skopany ale mam nadzieję że przynajmniej Wy miło spędziłyście dzień :tak::tak::tak:

Oj Puchatka ale mialas dzis dzien niemily :-(Nie wiem jak mozna tak potraktowac kobiete w ciazy jak ten gin,ktory ci usg robil.Mam nadzieje,ze nastepnym razem zobaczysz maluszka na usg. Ja na mojej ostatniej wizycie niby mialam usg robione ale tylko zeby sprawdzic czy szyjka i ilosc wod plodowych sa w porzadku.Dzidziusia nie pdgladalismy. Sluchalismy tylko jego serduszka ale to nie na usg.

Puchatka to swinia nie lekarz!!!!! Tak mi przykro ale co to za czlowiek,normalnie bym go chyba zjadla na poczekaniu........

No Puchatko - co za nieczuły gościu, współczuję Ci, że trafiłaś na takiego typa!

Iwonka - my tez myślimy o remoncie, ale łazienki. Wszystko zdążyliśmy wremontować kiedy sie wprowadzaliśmy 2,5 roku temu, ale na łazienke juz nie starczyło. Zobaczymy jak bedzie z naszymi oszczędnościami na początku roku (chociaz sytuacja na rynku finansowym nie nastraja mnie pozytywnie) i może sie uda.

A co do Sylwestra - to załatwione. Idziemy do tej restauracji gdzie wyprawialismy wesele - nawet sie ciesze. Kiedy wczoraj tam bylismy to wróciły przemiłe wspomnienia... ach...

reklama
hihi Kamilka87 ja tez w zeszłym roku brałam ślub w grudniu
(a termin porodu miałam na maj)
My braliśmy ślub cywilby :-D stres miłam taki, ze nie byłam w stanie pomalowac sobie paznokci :-D i musialam isc do specjalistki :-D
Życze udanej uroczystości i wspaniałej zabawy :-)

Do góry