reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

O super, bardzo ładne. Ja jak na razie jedyna marka, która znalazłam, co by mi składem i wzorem odpowiadała to te puppi, więc będę mega wdzięczna za wszelkie polecajki, bo jestem w tym totalnie świeża. A na jednorazową alternatywę znalazłam takie pieluchy Moomin Baby. Jak macie coś lepszego do polecenia lub jakies opinie o tych konkretnych to też chętnie przyjmę.
Mamy mistrzowskie jednorazowe, które nie uczulają tego mojego nadwrażliwca:
Kolorky seria deluxe

reklama
Kurcze, ja to chyba też nie chce dzieciaka wsadzać w nic innego niż merino. Ale z drugiej strony te wkłady można wtedy tam suszyć. Bo podejrzewam, ze wkłady nie są z merino?
Tylko ja mówię o wszystkich ubrankach i wszystkim, wszystkim (czapki, prześcieradła, kocyki, pieluszki), nie tylko otulaczach.

Tak, wkłady można suszyć i to jest super, bo one długo schną. u nas na nie musiał iść jeszcze kaszmir o rzadkim splocie, bo same wkłady też podrażniały ;)

Tylko ja mówię o wszystkich ubrankach i wszystkim, wszystkim (czapki, prześcieradła, kocyki, pieluszki), nie tylko otulaczach.

Tak, wkłady można suszyć i to jest super, bo one długo schną. u nas na nie musiał iść jeszcze kaszmir o rzadkim splocie, bo same wkłady też podrażniały ;)
Tak, wiem wiem, że chodzi o wszystko. Ja o tym merino pisałam w kontekście otulaczy, bo ubranka to będę pewnie chciała mieć głównie bawełniane.

Tak, wiem wiem, że chodzi o wszystko. Ja o tym merino pisałam w kontekście otulaczy, bo ubranka to będę pewnie chciała mieć głównie bawełniane.
nas rzeczywistość zmusiła, ale szczerze mówiąc po tym doświadczeniu nawet gdybym nie musiała to bym nie kupiła innych ubranek. Jasne, są drogie, a wybór ograniczony. Ale jaka to jest jakość. Plus przede wszystkim termoregulacja, a to mega ważne i przy mrozach i przy upałach, szczególnie u małych dzieci, które jeszcze same nie potrafią się termoregulować. I przy zmianach temperatur - ogrzewanie/klimatyzacja.
I jedyne bezpieczne ubrania zimowe do fotelików są z wełny.
No i są antybakteryjne. No i wystarczają na 3 rozmiary zwykłych ubranek.

Okej nie znałam tej perspektywy. Ja mam dużo dzieci w swoim otoczeniu, wiec pewnie wiele odziedziczymy, ale będę zwracała uwagę przy zakupach. Wczoraj dostałam prezent od teściowej ze stanów i w składzie poliester 😂 mąż skomentował, ze nałożymy, zrobimy zdjęcie i wyrzucimy 😂😂😂

@fckathy to dołożę jeszcze jeden element układanki - pamiętaj, że większość nowych ubranek (bawełnianych też), szczególnie te nieorganicznych jest nasączanych chemią, która wypiera się kilkadziesiąt prań i jest słaba dla skóry...

a jeszcze co do wielorazówek - u chłopców zapobiegają przegrzewaniu jąder co może mieć związek z płodnością w przyszłości.

Wczoraj miałam gości na śniadaniu, wszyscy już rodzice i jak rzuciłam tematem, ze planujemy wielopielo to wszyscy byli w szoku i powiedzieli, ze powodzenia, ze to podobno mega trudne. A jakie były Wasze doświadczenia? Rzeczywiście miałyście wrażenie, ze to jest bardzo wymagające? Od narodzin używaliście wielopielo, nawet na ten kupce mlecznej? chciałabym jeszcze o taką startową wyprawkę pieluchową zapytać - z czego ja zbudować Waszym zdaniem?
Ja miałam kieszonki z pulu i tetra składana w samolot. Tetry od cholery i jeszcze trochę, kupki płukalam do toalety. Potem jak dupka urosła to dalej kieszonki, ale też aio i otulacze :)

reklama
Chyba potrzebujesz zwolnić bardziej niż Ci się wydaje… i tak, własna działalność w kontekście ciąży to zło.
Wiem Wiem - w tamtym tygodniu zrobiłam około 900Km (jakieś 14h w samochodzie) - aby zakończyć jeden projekt (ogólnie nadzoruje prace budowlane komercyjne - Czyli Siedzę cały dzień w samochodzie) Plus księgowość - wiec mogę wykonywać prace z łóżka :D ale pracuje nad tym teraz aby rozłożyć prace tak aby w 3 trymestrze nic nie robić. chociaż najgorszy jest stres w księgowości i ludzie naprawdę.

Do góry