reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

U mnie to wygląda tak (na dole sprzed 2 tyg, u góry dzisiejsze)
U mnie było najpierw tak jak na zdj 1, serce biło ledwo fhr100, potem juz było jak na zdj nr 2 i strzałka już jest obrzęk bo zarodek obumarł i to był 1.07. 5 lipca był już sam pecherzyk i w poniedziałek miałam zabieg

Załączniki

• 20240927_153604.jpg
    20240927_153604.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 83
reklama
Kobietki dziś byłam na kolejnej becie i dodatkowo zrobiłam progesteron ale niestety wynik będzie jeśli zdarzy się cud jutro a jak nie to w poniedziałek.

Beta
23.09 138
25.09 321
27.09 927

Czy to prawidłowo?

U mnie było najpierw tak jak na zdj 1, serce biło ledwo fhr100, potem juz było jak na zdj nr 2 i strzałka już jest obrzęk bo zarodek obumarł i to był 1.07. 5 lipca był już sam pecherzyk i w poniedziałek miałam zabieg
Tak patrzę że na tym moim też chyba coś jakby obrzęk... To możliwie że nie będę musiała czekać do poniedziałku na wyniki, może mój organizm też sam zacznie rozwiązywać problem
Kobietki dziś byłam na kolejnej becie i dodatkowo zrobiłam progesteron ale niestety wynik będzie jeśli zdarzy się cud jutro a jak nie to w poniedziałek.

Beta
23.09 138
25.09 321
27.09 927

Czy to prawidłowo?
A sprawdzałaś w kalkulatorze?

Niestety... Nie ma serduszka, nie widać za bardzo zarodka, pęcherzyk urósł, ale bardzo niewiele, więc pewnie ciąża jest martwa.
Dostałam skierowanie jeszcze na betę, jak będzie przyrastać prawidłowo to za dwa tygodnie wizyta, jeżeli nie to mam już skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie. Ale lekarz nie dawał za bardzo szans...
No cóż... Trudno...
Bardzo mi przykro . Trzymaj się.

U mnie ciąża zagrożona, leżenie plackiem przez najbliższe 2 tygodnie i luteina. 5w3d według OM - pęcherzyk ciążowy 7 mm, nic więcej póki co nie widać. Jak szybko był u Was widoczny zarodek? I jaka wielkość pęcherzyka w 5 tygodniu?

U mnie ciąża zagrożona, leżenie plackiem przez najbliższe 2 tygodnie i luteina. 5w3d według OM - pęcherzyk ciążowy 7 mm, nic więcej póki co nie widać. Jak szybko był u Was widoczny zarodek? I jaka wielkość pęcherzyka w 5 tygodniu?
A czemu zagrożona ? Masz plamienia? Ja nie miałam mierzonego pęcherzyka tylko zarodek ale to może się już nie mierzy jak zarodek jest. U mnie 5+4 był zarodek już z bijącym sercem.

Dziewczyny czy wy też tak macie że niby nic się nie dzieje a jednak czujecie że coś jest nie tak ? Jejku męczą mnie różne myśli i nie wiem jak sobie pomóc....następna wizytę mam 15 października. Jednak wiem że ona nic nie da po po dwóch dniach będzie to samo. Jestem zła na siebie że nie potrafię wyluzować.

Mi lekarz mówił że pecherzyk żółtkowy pojawia się jak ciążowy ma ok 10mm, więc jeszcze czas moim zdaniem

reklama
U mnie to wygląda tak (na dole sprzed 2 tyg, u góry dzisiejsze)
Cześć, zobaczyłam Twoją historię. Miałam identyczne usg, rósł tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Ostatecznie u mnie skończyło się wszystko w 10 tygodniu zabiegiem (chciałam). Mimo że już w 6 źle wyglądało w 7 się potwierdziło że nie za dobrze to wygląda, to jednak serduszko biło bardzo powoli i nie mogli wcześniej zakończyć ciąży. Samo niestety nic nie ruszyło :( trzymam kciuki za Ciebie

Do góry