reklama
kalina.kalina
Fanka BB :)
Ja mam jutro wizyte bedzie 8+2.
Wczoraj z rana sie nawet dobrze czulam a pozniej silne nudności mnie znowu dopadly. Mój mąż sie śmieje, że z córką tak źle nie przeżywałam, wiec na pewno będzie chłopiec.
Dziś póki co jest w miarę ok, jefynie córka w szatni żłobka sie rozpłakała że nie chce iść do dzieci.
Niedługo skónczy dwa latka i widzę u niej pewnie zaburzenia integracji sensorycznej, ale motam się czy juz umówić sie do specjalisty czy dać jej jeszcze czas.
Jest bardzo wrażliwa na hałasy, boi się np odkurzacza i karetki na sygnale. Nie lubi niektórych konsystencji np galaretki, albo kisielu. Ogólnie nie je twardych rzeczy, ale tu działamy z neurologopedą.
Nie lubi zabardzo innych dzieci, w żłobku cały czas jest wycofana, obserwuje tylko z boku. Nie lubi brudzić rąk, szybko opanowała jedzenie łyżeczką bo nie chciała jeść rączkami. Nie chciała nigdy malować paluszkami tylko pędzelkiem.
NIe lubi sie wspinać, zjeżdżac ze zjeżdzalni na plavu zabaw tylko bujawka, ogólnie jest bojąca sie raczej (ja byłam i jestem taka sama i nie chce zeby szla w moje ślady) macie jakieś doświadczenia ze swoimi dziećmi w tym zakresie?
Było może u kogoś podobnie?
Wczoraj z rana sie nawet dobrze czulam a pozniej silne nudności mnie znowu dopadly. Mój mąż sie śmieje, że z córką tak źle nie przeżywałam, wiec na pewno będzie chłopiec.
Dziś póki co jest w miarę ok, jefynie córka w szatni żłobka sie rozpłakała że nie chce iść do dzieci.
Niedługo skónczy dwa latka i widzę u niej pewnie zaburzenia integracji sensorycznej, ale motam się czy juz umówić sie do specjalisty czy dać jej jeszcze czas.
Jest bardzo wrażliwa na hałasy, boi się np odkurzacza i karetki na sygnale. Nie lubi niektórych konsystencji np galaretki, albo kisielu. Ogólnie nie je twardych rzeczy, ale tu działamy z neurologopedą.
Nie lubi zabardzo innych dzieci, w żłobku cały czas jest wycofana, obserwuje tylko z boku. Nie lubi brudzić rąk, szybko opanowała jedzenie łyżeczką bo nie chciała jeść rączkami. Nie chciała nigdy malować paluszkami tylko pędzelkiem.
NIe lubi sie wspinać, zjeżdżac ze zjeżdzalni na plavu zabaw tylko bujawka, ogólnie jest bojąca sie raczej (ja byłam i jestem taka sama i nie chce zeby szla w moje ślady) macie jakieś doświadczenia ze swoimi dziećmi w tym zakresie?
Misiulek__
Ja dzisiaj o 13 Luxmed podejście nr 2, nowy lekarz, nie czytałam opinii żeby się nie zniechęcać, widzę tylko że ocena 4/5. Będę prowadzić ciążę w Luxmedzie bo mam tam pakiet i zaoszczędzę na badaniach, a zasadniczego lekarza będę mieć gdzie indziej. Nie chcę nikogo zniechęcać do Luxmedu, znam kilka bardzo zadowolonych osób, z opieki pediatrycznej tam jestem mega zadowolona, (a korzystaliśmy często) po prostu jakoś nie mam szczęścia do opieki ciążowej. W poprzedniej ciąży miałąm fajnego lekarza z dobrymi opiniami ale miał słabe USG i jakoś intuicyjnie nie ufałam mu do końca, nie wiem czemu.Hej dziewczyny. Jak u Was ? Są dzisiaj jakieś wizytujace?
Ostatnia edycja:
Nath096
Też bym chciała wiedzieć. Ogólnie mam cerę trądzikowa,udało mi się trochę wdrążyć pielęgnację i ja opanować,a teraz od nowa. Najgorzej,że używałam peelingu kwasowego,a teraz nie mogę i szukam alternatywy,albo takiego kwasu i stężenia które mogę,ale ciężko i chyba będę musiała wrócić do jakiegoś peelingu enzymatycznego,któryozna A już czuję taka gruba warstwę naskórka na buzi,że nawet jak się umyje to mam wrażenie, że mam brudna twarz i nieoczyszczonaDziewczyny, a co na pryszcze w ciąży? Miałam zawsze czysciutką cerę, a teraz jestem tak wysypana, pryszcz na pryszczy i to jeszcze boli. Aż mi głupio na brwi iść, bo są całe prycholami zasypane
Matuszka
My jesteśmy w trakcie diagnozy. Zaburzeń integracji sensorycznej nie stwierdzono. Chodzimy do neurologopedy ze względu na opóźnienie mowy. U nas obserwacja w kierunku spektrum, ale bardziej ze względu na trudności w komunikacji, bo ogólnie synek jest bardzo pogodny, towarzyski i odważny. Specjaliści się mocno wahają, bo to jeszcze wcześnie na jednoznaczne wnioski. W tym miesiącu będziemy mieć wizytę w poradni. Zobaczymy, co tam zaproponują.Ja mam jutro wizyte bedzie 8+2.
Ja zaprowadziłam dziecię do żłobka i zdążyłam poznać nowego sąsiada z psem. Zawsze mnie to cieszy, bo nasza suczka jest duża i rzadko ma kompana do zabawy Czeka mnie wycieczka do cukierni, żeby kupić paniom ze żłobka spóźniony tort z okazji Dnia Nauczyciela.
Co macie za pieska. ? Też lubię duże psiaki. Mamy dwie suki
Obudziłam się wyspana i w ramach ataku szału posprzątałam pół mieszkania i poustawiałam chłopaków do pionu.
Witaj w klubie. Córki wstały o 7 bo 7.30 wychodzą do szkoły i taki rumor zrobiły że musiałam je porządnie opieprzyc. Ale mała obudziły ale po godzince usnęłam. Więc spalysmy do 11 ja wizyta w poniedziałek u gina. Dziś jadę do apteki kupić kwas foliowy i Wit D. Kiedyś ktoś tu wrzucał swoją listę więc zapisałam sobie
reklama
Nath096
Ja nic nie brałam pod tym kątem a i bez tego będę łysa chyba,ledwo mi włosy zgestnialy po jednej ciąży. Ale mamy tyle Babyhair...tylko że są nie do ujarzmienia i wyglądam jakbym sobie w ataku jakiegoś załamania nerwowego obcięła za krótko grzywkę Paznokcie za to rosną mi bardzo szybko.Wgl bierze któraś z Was dziewczyny biotyne na włosy i paznokcie ? Ja przestałam brać po teście ciążowym czyli 8 tyg temu i włosy lecą okropnie i paznokcie bardzo zwolniły z rosnieciem .