reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Ja od soboty biorę xonvea i stopniowo zaczyna działać. Wczoraj nawet udało się zjeść rosół i nie zwróciłam go, ale jestem totalnie bez sił i bola mnie mięśnie pod zebrami chyba od wymiotowania. Dziś idę z córką na adaptacje do nowego żłobka. Na półtorej godziny... Mam nadzieję, że nie pogorszy mi się.
Ja w pierwszej ciąży miałam od połowy ciazy zaparcia, ale nie były takie złe, jadłam dużo jabłek, nie wiem czy to pomagało ale załatwiałam się codziennie albo prawie codziennie tyle, że musiałam się nameczyc

reklama
Hejo. Młodości znośnie raz są raz nie ,ale najbardziej nas ranem albo wieczorem. Chyba jak zmieniam pozycję ,wstaje kładę się. Za to okropnie mi się zatrzymuje woda w organizmie ,zegarek rano odbity na ręce,gumka od spodni odbita i jakoś tak mam wrażenie zmieniłam się na twarzy,jestem jakby opuchnięta. Chyba muszę postawić na więcej wody,bo w ogóle o to nie dbam. Ja noc jak zwykle ciężka. Nie życzę nikomu dziecka,które uważa,że sen jest dla słabych 😂 Można się wykończyć. Dobrego tygodnia dziewczyny 😊

Witajcie. My wczoraj na grzybach 8h. Wyjechaliśmy o 5.30 wróciliśmy o 18.45 🫣🫣 dziś wstałam z bólem gardła i wszystkich mięśni . Ale wkoncu trochę pospacerowalam, bo ostatnio czułam się jak starsza babcia która ciągle leży. Na 10.15 mam wizytę. Także zaraz wyjeżdżamy a mój S na 14 do pracy. Młoda spala pięknie całą noc bez pobudek , ubrałam ja a ona dalej śpi 🤣🤣 babcia ja wymęczyła wczoraj widać 😁😁 trzymajcie kciuki.

U mnie mdłości trochę mniejsze, poprzednia ciąża też mnie obdarowała lepszym samopoczuciem w okolicach 8 tygodnia🙂 My wczoraj 2 godziny basenu, synek uwielbia wodę i zdecydowanie ma to po nas.
Jeśli chodzi o zaparcia, to ja po porodzie jadłam owsiankę z dodatkiem siemienia lnianego, żeby ułatwić sobie życie i pomagało super. Przy czym działanie progesteronu jest jakie jest i niestety ta praca jelit może być spowolniona.

A propos objawów to u mnie jest absolutne zero mdłości. Jedynie bardzo tkliwe i powiększone piersi oraz takie delikatne „skurcze” albo może bardziej ucisk warg sromowych pulsacyjnie raz na jakiś czas. No i mały rollercoaster emocjonalny. Coś czuję, ze będzie mi dane być jedną z tych kobiet, które kochają być w ciazy 😅

A propos objawów to u mnie jest absolutne zero mdłości. Jedynie bardzo tkliwe i powiększone piersi oraz takie delikatne „skurcze” albo może bardziej ucisk warg sromowych pulsacyjnie raz na jakiś czas. No i mały rollercoaster emocjonalny. Coś czuję, ze będzie mi dane być jedną z tych kobiet, które kochają być w ciazy 😅
O matko to zazdroszcze, chociaz nie mów hop dopóki nie przeskoczysz, 3ci trymestr może dać Ci się we znaki.
Ja jedynie dobrze czułam się w 2 trymestrze chodziac miałam już bóle lędźwi po nocy i jie wiedziałam jak spać.
Teraz jestem w szoku bo już mię bola ledzwia, fakt, że jako dziecko miałam skoliozę i nie była nigdy wyleczona, więc często kręgosłup mnie boli, ale w ciazy I po porodzie była tragedia dopiero odzylam jak przedstalam karmic córkę czyli 3 miesięcy temu... A tu znowu wróciły bóle.
Muszę ogarnąć fizjoterapeutke

Dziewczyny może ustalmy kiedy zamykamy grupę, w ogóle jak to się odbywa ktoś ma doświadczenie?
Moja propozycja jest taka żeby poczekać jeszcze ok tygodnia i w następnym tygodniu zamknac.
Niedługo pewnie niektóre będą chciały wrzucić zdjęcia usg tam mogą nawet niezauważenie pojawić się dane, lepiej żeby nie wisiało to w ogólnodostępnym miejscu.

reklama
Cześć, podczytuję wiec może się przywitam.
Aktualnie u nas 10+2 termin na 3 maja.
Odnośnie cukrzycy ciążowej doświadczenie mam spore, teraz od początku kontroluje glikemie :)

Do góry