reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

U mnie wczoraj znowu plemienie mimo luteiny. Dzisiaj 6+1 beta 14721, w poniedziałek 10097. Przyrost mniejszy niż powinien, więc od razu byłam na USG. Pęcherzyk ciążowy 17mm, żółtkowy 2,1 mm. W piątek tylko ciążowy 7 mm, więc ciąża się rozwija. Dalej muszę leżeć. Podobno w niektórych tygodniach ciąży mogą się zdarzać anomalie w przyroście, skoro wyjściowa beta jest wysoka. Miałyście tak?
A to 6+1 z miesiączki? Lekarz nie korygował? Może ciąża jest po prostu młodsza.

reklama
U mnie wczoraj znowu plemienie mimo luteiny. Dzisiaj 6+1 beta 14721, w poniedziałek 10097. Przyrost mniejszy niż powinien, więc od razu byłam na USG. Pęcherzyk ciążowy 17mm, żółtkowy 2,1 mm. W piątek tylko ciążowy 7 mm, więc ciąża się rozwija. Dalej muszę leżeć. Podobno w niektórych tygodniach ciąży mogą się zdarzać anomalie w przyroście, skoro wyjściowa beta jest wysoka. Miałyście tak?
Mój lekarz właśnie dzisiaj mówił, że leżenie jest bez sensu i może prowadzić do poważnych powikłań zakrzepowych.
Rozmawialiśmy o krwiakach.

Mój lekarz właśnie dzisiaj mówił, że leżenie jest bez sensu i może prowadzić do poważnych powikłań zakrzepowych.
Ja mam problemy z krzepliwością. Ryzyko zakrzepów u mnie nie istnieje. Nie mogę stosować żadnych leków rozrzedzających krew, nawet aspiryny.

Moja lekarka też tak mówi i ta wczoraj w szpitalu powiedziała to samo. Mnie nakazali prowadzić emerycki tryb życia - 10minutowe spacery, odpoczynek, zrobienie herbaty z machaniem rękami czekając na zagotowanie wody, wypicie z książką, wstanie, żeby odstawić kubek, poleżenie, wstanie znowu po coś itp.

Moja lekarka też tak mówi i ta wczoraj w szpitalu powiedziała to samo. Mnie nakazali prowadzić emerycki tryb życia - 10minutowe spacery, odpoczynek, zrobienie herbaty z machaniem rękami czekając na zagotowanie wody, wypicie z książką, wstanie, żeby odstawić kubek, poleżenie, wstanie znowu po coś itp.
Oni zalecają to bardziej na psyche, że się coś robi. Generalnie na tym etapie ciąży to nie ma znaczenia. Mocna ciąża się utrzyma.

reklama
Do góry