reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Ledwo się przywitałam a już muszę się żegnać 😭😭😭 Od paru dni miałam taki delikanty kłujący ból pod koniec dnia po jednej stronie brzucha. Delikatne zabrudzenie na papierze po skorzystaniu z toalety a dziś poroniłam. Wszystko było dobrze. Dbajcie o siebie dziewczyny.
Skąd wiesz że poronilas? Nie chcę Ci dawać złudnej nadziei ale jeśli nie byłaś u lekarza to może nie wszystko stracone ? Ja w 15 tyg dostałam mocnego krwotoku z dróg rodnych , też byłam przekonana że straciłam dziecko , pojechałam na izbę ginekologiczna a okazało się z dzieckiem wszystko dobrze, mówili że mógł być jakiś krwiak którego wcześniej nie zauważyli. Potrzymali mnie trzy dni na obserwacji i wróciłam do domu. Mój synek ma teraz 4 lata :-)

reklama
Skąd wiesz że poronilas? Nie chcę Ci dawać złudnej nadziei ale jeśli nie byłaś u lekarza to może nie wszystko stracone ? Ja w 15 tyg dostałam mocnego krwotoku z dróg rodnych , też byłam przekonana że straciłam dziecko , pojechałam na izbę ginekologiczna a okazało się z dzieckiem wszystko dobrze, mówili że mógł być jakiś krwiak którego wcześniej nie zauważyli. Potrzymali mnie trzy dni na obserwacji i wróciłam do domu. Mój synek ma teraz 4 lata :-)
Jestem w szpitalu.

Podczytuje Was dziewczyny bo mam cichą nadzieję że dołączę do Was a nie chce mieć potem tylu stron do nadrobienia. Ostatnia miesiączka 21.08 i do teraz nie mam okresu. Jutro idę na beta HCG i się okaże czy to ciąża czy nie , w środę beta była ujemna ale ten brak okresu jest dziwny więc liczę, że może jakaś późna owulacja była 😅 Progesteron wskazuje że była ale nie wiem kiedy 🫣

Mi lekarz mówił że pecherzyk żółtkowy pojawia się jak ciążowy ma ok 10mm, więc jeszcze czas moim zdaniem
Wyczytałam, że przyrost jest ok 1 mm dziennie, kolejną wizytę mam 3.10 to powinien mieć kolo 13 mm, więc jeśli będzie wszystko dobrze to będzie już widać pęcherzyk żółtkowy albo zarodek

Dość ładnie rozpisane jest co kiedy się pojawia.
I jest napisane że przy 8-10mm pojawia się pęcherzyk zółtkowy. Serduszko się pojawia między 5+5 do 6+1.
To się sprawdziło u innych dziewczyn na USG? Pamięta któras z Was?

Podczytuje Was dziewczyny bo mam cichą nadzieję że dołączę do Was a nie chce mieć potem tylu stron do nadrobienia. Ostatnia miesiączka 21.08 i do teraz nie mam okresu. Jutro idę na beta HCG i się okaże czy to ciąża czy nie , w środę beta była ujemna ale ten brak okresu jest dziwny więc liczę, że może jakaś późna owulacja była 😅 Progesteron wskazuje że była ale nie wiem kiedy 🫣
to po marcówkach będziemy się witać na majowych?🤗 coś płodne te marcowe mamy 🤪

reklama
Do góry