reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Hej dziewczyny, chciałam powiedzieć,że od ponad tygodnia biorę synbiotyk dla kobiet w ciąży i mam wrażenie,że mdłości jest ciut mniej i poprawia trawienie. To info dla tych z mdłościami ☺️

Biedna. Współczuję! Na szczęście u mnie po 14 tygodniu poza jakimiś pojedynczymi incydentami mdłości minęły. Za to są inne dolegliwości także nie ma nic z miodem 🙈😂

Z czasem chyba coraz więcej dolegliwości. Weszłam w 28 TC i odkrywam, jak to cudownie, że kiedyś wszystko wróci do normy. Dzisiaj właśnie odkryłam, że jakoś tempo poruszania mi się zwolniło. 🤔😁

Witajcie dziewczyny, termin mam na 31.05 aktualnie mam 25tc i mam do was pytanie. Czy wasze dzieciaczki w brzuszku też są takie aktywne ? To moja druga ciąża w brzuszku dziewczynka. W pierwszej ciąży z synkiem nie pamiętam żeby był aż tak "ruchliwy". Aktualnie dzidzia mam wrażenie że robi salta w brzuchu aż cały podskakuje 🫣😅wiem że każda ciąża inną ale czy to normalne ? :D pozdrawiam was!☺️

Witajcie dziewczyny, termin mam na 31.05 aktualnie mam 25tc i mam do was pytanie. Czy wasze dzieciaczki w brzuszku też są takie aktywne ? To moja druga ciąża w brzuszku dziewczynka. W pierwszej ciąży z synkiem nie pamiętam żeby był aż tak "ruchliwy". Aktualnie dzidzia mam wrażenie że robi salta w brzuchu aż cały podskakuje 🫣😅wiem że każda ciąża inną ale czy to normalne ? :D pozdrawiam was!☺️
Moja dziewczynka też szaleje, zwłaszcza od kilku dni 😁 przeciąga się, kopie, no rewelacja czuć ją tak wyraźnie ❤️

W każdej ciąży jest inaczej. U mnie ostatnie dziecko sprawiało wrażenie, że ma ADHD, a teraz zdarzają się dni, że zastanawiam się, czy wszystko w porządku np. jak jestem nadaktywna i odczuwam mniej ruchów. Myślę, że to powód do radości, bo jednak oznaką zdrowia i rozwijania się dziecka. 😀

Jakoś dużo u nas dziewczynek. 😁

U mnie miała być dziewczynka, ale jednak po prenatalnych chłopczyk ;) u mnie czasami jest tak że jest dzień gdzie maleństwo szaleje i mam wrażenie że nie spi cały dzień, a na drugi czuje ruchy tylko parę razy i zawsze panikuje czy wszystko jest dobrze
Nie wiem czy to normalne bo to moja pierwsza ciąża.

U mnie miała być dziewczynka, ale jednak po prenatalnych chłopczyk ;) u mnie czasami jest tak że jest dzień gdzie maleństwo szaleje i mam wrażenie że nie spi cały dzień, a na drugi czuje ruchy tylko parę razy i zawsze panikuje czy wszystko jest dobrze

U mnie z kolei na prenatalnych na pewno chłopiec, 100 proc. niby, a na połówkowych dziewczynka wyszła. Liczę, że jeszcze ktoś potwierdzi ostatecznie zanim zdecydujemy się na imię.

reklama
Lęk jest niestety wpisany w ciąże wg mnie 😬 też czasami drżałam jak mało czułam, też pierwsza ciąża... Na szczęście teraz moja akrobatka jest większa i chyba dlatego czuję ją intensywnie ☺️

Do góry