reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Hej ogólnie często coś tam odczuwam w brzuchu, jakieś małe bóle, zwłaszcza jak mam aktywny dzień. Wtedy biorę nospę, odpoczywam i przechodzi... Może też dużo robiłaś tego dnia?
Ja też czasem miewam jakieś bóle. I raczej w wyniku gwałtownych ruchów i fizycznej aktywności.
Tak,
czasami się zdarza, że coś porobie. Pochodzę, ponoszę, pozginam się. Nawet jak za szybko wstanę to też potrafi mnie zakłuć.

reklama
Hej dziewczyny, mam pytanie: czy wiecie może co się dzieje w ciąży z bliznami na brzuchu? Miałam 2 laparaskopowe zabiegi, jeden w marcu,więc ta blizna jest dość świeża i zastanawiam się czy ta blizna się mega rozciągnie wraz z rośnięciem brzucha? Wiem,że to nie jest najważniejsze, ale trochę się zastanawiam czy będę miała wielką rozciągniętą bliznę ... Wiecie coś na ten temat?

Hej dziewczyny, mam pytanie: czy wiecie może co się dzieje w ciąży z bliznami na brzuchu? Miałam 2 laparaskopowe zabiegi, jeden w marcu,więc ta blizna jest dość świeża i zastanawiam się czy ta blizna się mega rozciągnie wraz z rośnięciem brzucha? Wiem,że to nie jest najważniejsze, ale trochę się zastanawiam czy będę miała wielką rozciągniętą bliznę ... Wiecie coś na ten temat?
Ja niestety też nie wiem i się zastanawiam jak to będzie (mam na maxa rozorany pępek jeśli chodzi o blizny) miałam też dwie laparoskopie jajników. Na początku ciąży czułam te blizny jakoś jakby ciągnęły, teraz mam 17+3 i nie czuję.

Też jestem po laparoskopii i lekarka powiedziała, że nie ma reguły. U jednej się rozciągną, a u innej nie będzie różnicy. To tak jak z rozstępami. Jedne smarują olejkami, balsamami i mają, a drugie nic nie robią i nie mają 😅
Natomiast ja np.mocno odczuwam bolesność tych blizn, wręcz czuję ich rozciąganie... zabieg w lipcu tego roku.

reklama
Dziewczyny,
mam pytanie. Jestem w 15tyg ciąży, pobolewa mnie z lewej strony podbrzusze? Czy któraś z was ma/miała podobnie?

Podobno to normalne. Rozciągają się mięśnie i więzadła podtrzymujące szybko rosnąca macicę. Zwróć uwagę, czy nie masz takich objawów częściej np. po nagłej zmianie pozycji, kichaniu, kaszlu. Z reguły wszystko jest w porządku. Możesz też dopytać lekarza, co sądzi o takim objawie.

Dziewczyny, czy przygotowujecie się już do porodu? Ja wciąż nie mam do tego głowy. Fakt, że dużo spraw ja zaprząta. Obiecałam sobie, że w święta wybiorę szpital do porodu chociaż i skontaktuje się w styczniu z bankiem komórek, ale na resztę nie mam jakoś siły.

Do góry