Sandra1998
Aktywna w BB
Ja niestety przeszłam to samo,Nie jestes sama, tez jestem z tych co objawow wiele nie maja. A jestem po dwoch stratach wiec glowa mi na poczatku strasznie świrowała
Oprocz boli piersi nie mialam typowych objawow- nie bylo mi niedobrze, nie mdlilo mnie, nie bylam zmeczona, nie mialam „mgly mózgowej” w ogole nie czułam sie w ciazy. Czasem macica pobolala ale przechodzilo.
Martwilam sie caly czas. Az do prenatalnych jak zobaczylismy zdrowego chlopaka
Teraz weszłam w 14 tydz i doszlo zmeczenie, zapominalstwo, tradzik na plecach i macica czesto daje o sobie znac. Ale nadal moja glowa nie jest w ciazy
A prenatalne to masz USG +pappa. Nie trzeba sie do tego przygotowywać. W usg sprawdza czy organy sa wyksztalcone czy sa na swoim miejscu, przeziernosc karkową i czy kostka nosowa jest wykształcona. Moga tez powiedziec ci płeć jesli chcesz juz znać. A test Pappa jest testem opartym na statystyce, badaja dwa białka z twojej próbki krwi+twoj wiek+ costam jeszcze i wykazują prawdopodobienstwo wystapienia wad genetycznych. Nie znaczy to ze dzieciak ich nie ma, tylko ze istnieje niskie/srednie/wysokie prawdopodobienstwo. Jesli wyjdzie niskie to nie musisz nic robic, jesli srednie to mozesz a nawet sugeruja aby poglebic diagnostykę, a przy wysokim to robia ci bezplatnie (jesli od poczatku poszlas na NFZ).
Dalsza diagnostyka jest bardziej inwazyjna ale juz w tym temacie nie mam informacji musisz doczytać.
Nasze badanie przebieglo w cudownej i milej atmosferze, a testy wyszły miodzio
1,5 roku temu moja pierwsza ciąża obumarła w 10tyg. Skąd też strach i ciągle zamartwianie się, że jednak nie ma tych objawów ciąży.
Na początku, ok 7tyg miałam poranne mdłości, ale po zjedzeniu śniadania zazwyczaj przechodziły, teraz tylko lekki ból piersi. Czasami nawet zapomnę, że jestem w ciąży.
Dziękuję za odpowiedź
Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i maluszek zdrowo rośnie.
Cieszę się, że u Ciebie wszystko wyszło dobrze, dużo zdrówka dla was