askungen
Fanka BB :)
WilnoDuże miasto? Ja umawiałam się w Krakowie i dostalam termin za 2 tygodnie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
WilnoDuże miasto? Ja umawiałam się w Krakowie i dostalam termin za 2 tygodnie.
Może i udało się im. U nas minister zdrowia - ekonomista. Zamknął większość porodówek w rejonach, zamyka szpitale, planuje zostawić w kilku dużych miastach. Ludzie z całego kraju jadą do genetyków do stolicy, raczej nie dużo ich jest. Zawsze można dostać się prywatnie.I to jest opieka medyczna NFZ a dziś się Ministerstwo Zdrowia chwaliło że tak bardzo udało im się skrócić czas oczekiwania. Masakra… warto szukać w takich nieoczywistych miejscach. Czasem kliniki leczenia niepłodności maja umowę z NFZ i tez robią prenatalne na fundusz
Nie po to Nam odciągają z wypłaty grube pieniądze, żebyśmy jeszcze za coś co Nam się należy płaciły prywatnie. Chyba, że z FV na NFZMoże i udało się im. U nas minister zdrowia - ekonomista. Zamknął większość porodówek w rejonach, zamyka szpitale, planuje zostawić w kilku dużych miastach. Ludzie z całego kraju jadą do genetyków do stolicy, raczej nie dużo ich jest. Zawsze można dostać się prywatnie.
Nie po to Nam odciągają z wypłaty grube pieniądze, żebyśmy jeszcze za coś co Nam się należy płaciły prywatnie. Chyba, że z FV na NFZ
Chodzi o Litwę. Z podatkami chyba będzie podobnie. Około 20 proc z wypłaty płacimy na służbę zdrowia.Ale askungen chyba pisze o innym kraju
Duphaston to progesteron, który właśnie wywołuje mdłości, ja go biorę, czuję się pewniejsza brałam 3x1, teraz 2x1, i za 10 dni mam skończyć to tak akurat do 12 tygLekarka mi kazała brać duphaston do 12 tygodnia (na wszelki wypadek). Wczoraj po pierwszej tabletce miałam wieczorem mdłości. Może jest obcja brać po jednej tabletce w dzień? Albo odstawić, skoro wynik progesteronu był w normie.
Tak. Lekarz omawiał ze mna wszystko na bieżącoDziewczyny, które miały prenatalne w poprzednich ciążach - czy lekarz wykonujący usg dawał wam jakieś wstępne informacje jak dzieciątko, czy po prostu czeka się na wynik usg+pappa w postaci prawdopodobienstwa i koniec? Jak to właściwie wygląda? Nie wiem jak dam radę z tą niepewnością, bo na wynik czeka się ok. Tygodnia