reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

to straszne, że ginekolog robi kobiecie takie problemy i smutne zarazem :(

u Ciebie buc i daje recepty --- rety nie wiem co gorsze ;)
ja mam taki charakter, że pewnie choćbym miała dojeżdżać godzinę to bym już do takiej osoby nie poszła. Z resztą teraz tak robię i mam bardzo miłą panią ginekolog, a w dodatku czuję, że jest mega kompetentna

A ja się zaczęłam domyślać, że doszło do zapłodnienia po tym, że wszystko mnie swędziało. Obudziłam się w środku nocy tak okropnie swędziała mnie skóra głowy, pomyślałam "kurczę co ja jakieś wszy mam ;)- może syn przyniósł :D", a potem doszło zwędzenie wszystkiego, głównie dłonie, brzuch nogi... zaczęłam sprawdzać w necie co to oznacza. Trochę strasznych info znalazłam też, ale kupiłam środki mocno nawilżające do głowy i ciała i po 4 dniach mi przeszło. Tzn. głowa delikatnie nadal mnie swędzi, ale to już bez porównania ;)
Ja od bycia miłym i kompetentnym mam lekarza, któremu płace. Jego mam od kwestii formalnych ;)

reklama
Dziewczyny, czy możecie polecić jakieś ćwiczenia w ciąży? Jakaś platforma czy coś, żeby te treningi były pewne i bezpieczne. Kapcieję totalnie, a brzuch będzie tylko rósł 😅 tak samo muszę wziąć się ostro za mięśnie dna miednicy, tylko no muszę się zmotywować

Dziewczyny, czy możecie polecić jakieś ćwiczenia w ciąży? Jakaś platforma czy coś, żeby te treningi były pewne i bezpieczne. Kapcieję totalnie, a brzuch będzie tylko rósł 😅 tak samo muszę wziąć się ostro za mięśnie dna miednicy, tylko no muszę się zmotywować
Najlepiej się przejść do dobrej fizjoterapeutki uroginekologicznej i omówić z nią takie tematy :)

yt trening fittnes Pauli - zwraca uwage jakich ćwiczeń nie robić, ma ogrom wiedzy
od lat z nią ćwicze
i ona sama na filmach jest w ciąży ;)
ma wiedzę i nie mówie tak od sobie tego; to widać bo jestem po studiach dietetycznych - również mieliśmy tam sportowców i tą wiedze przekazuje i ona ;)

Pamiętajmy
Jak cwiczymy unikajmy ćwiczeń na mięśnie brzucha w ciąży, podskoków, wykroków. ;) Zawsze dane ćwiczenie można pominąć lub robić je statycznie.

Ja to na razie nie mam siły wstać z łóżka, a Ty o jakiś ćwiczeniach piszesz 😂

Ja to na razie nie mam siły wstać z łóżka, a Ty o jakiś ćwiczeniach piszesz 😂
Przed ciążą jeździłam do pracy rowerem, czasem chodziłam biegać, ale teraz jestem takim klopsem, że wszędzie samochodem, zero ruchu. Wczoraj stanęłam przed lustrem i analizowalismy z mężem, czy to ciąża ludzka, czy spożywcza 😂 trochę jestem w szoku, że może już ten dzidziutek się pokazywać, ale no tak to wygląda 😳

reklama
Do góry