reklama
Aurorah
Fanka BB :)
Ja z rybami robię zasadę wszystko z umiarem. I nie tykam niczego surowego więc wędzone na zimno odpadają ale cała reszta raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Chociaż śledzie w occie wchodzą częstoCzy ktoś mi powie jak jest z tymi rybami w ciąży? Rozumiem że wędzonych nie wolno? Ale np tuńczyk w puszce czy filety z makreli w oleju już tak?
Brownie1992
Moderator
Asztart
ja uważam, że raz na jakiś czas można. W pierwszej ciąży ze 2 razy jadłam sushi. W tej już śledziki za mnąCzy ktoś mi powie jak jest z tymi rybami w ciąży? Rozumiem że wędzonych nie wolno? Ale np tuńczyk w puszce czy filety z makreli w oleju już tak?
Jeszcze nie badałam w luxmedzie w ogole nie ma tego badania jako potrzebne więc albo mi przepisze ginekolog na NFZ albo zrobię sama, ale to dopiero po urlopie. Dzięki, że wpadłaś
Nie ma za co.@Lady With Cats @lady_in_blue dzięki, wiedziałam ze to ładniej wytłumaczcie dziewczynom niż ja potrafię
Chciałam zobaczyć, co u Was, a że to wątek Mamusiowy, to widząc Wasze rozmowy na temat CMV, stwierdziłam, że warto uczulić Was- początkujące mamusie w dwupaku. Ja się przez Święta Wielkanocne nastresowałam mocno, bo w Wielki Piątek jechałam do Opola do szpitala wojewódzkiego, bo tam jest laboratorium referencyjne, które próbek nie wysyła.
Ale wiedziałam, że jak wywołam @lady_in_blue , to dopisze resztę .
Trzymajcie się wszystkie. Trzymam za Was kciuki i obyście łagodnie przeszły całą ciążę.
Dulce123
sushi i śledzi nie lubię ale paste z tuńczyka uwielbiamja uważam, że raz na jakiś czas można. W pierwszej ciąży ze 2 razy jadłam sushi. W tej już śledziki za mną
Dulce123
Jak znaleźć takie laboratorium referencyjne? szukałam ale u mnie w pobliżu nie ma takiegoNie ma za co.
Chciałam zobaczyć, co u Was, a że to wątek Mamusiowy, to widząc Wasze rozmowy na temat CMV, stwierdziłam, że warto uczulić Was- początkujące mamusie w dwupaku. Ja się przez Święta Wielkanocne nastresowałam mocno, bo w Wielki Piątek jechałam do Opola do szpitala wojewódzkiego, bo tam jest laboratorium referencyjne, które próbek nie wysyła.
Ale wiedziałam, że jak wywołam @lady_in_blue , to dopisze resztę .
Trzymajcie się wszystkie. Trzymam za Was kciuki i obyście łagodnie przeszły całą ciążę.
Pierwiastka
no właśnie, śledzie uwielbiam i też jem. Ale on jest w sumie surowy chybaJa z rybami robię zasadę wszystko z umiarem. I nie tykam niczego surowego więc wędzone na zimno odpadają ale cała reszta raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Chociaż śledzie w occie wchodzą często
reklama
Dulce123
Hmm... Ja się nie znamno właśnie, śledzie uwielbiam i też jem. Ale on jest w sumie surowy chyba