Okropnie mi przykro, to niesprawiedliwe( dużo sił dla CiebieCześć dziewczyny.
Jestem z wami od początku…
Nie wszystkie wiedza ale jestem z Anglii.
Niestety w poniedziałek wylądowałam na szpitalu i zaczął się poród. Nie dało się nic zrobić. Mój malutki synek umarl nam na rękach. Był za malutki żeby go uratować. Nie potrafię opisać tego co dzieje się w moim sercu proszę was o modlitwę za mojego malutkiego Gabrysia który jest już w gronie aniołków.
[*]
Niestety musimy się pożegnać. Życzę wam powodzenia z całego serduszka
Lady loka pozwolę sobie Napisać do ciebie na priv.
reklama
Hej dziewczyny
Pytanie, zaczęłam 18tc jutro mam wizytę u mojego ginekologa. Czy to on musi mi dać skierowanie na badania połówkowe i je trzeba zrobić w szpitalu czy jak to wyglada? Przepraszam, ale jestem zielona i to moja pierwsza ciąża. Badania prenatalne I trymestru robił mi on. Jak pytałam o płeć to mówił, że w 18tc i teraz nie wiem czy jutro się nastawić czy coś mi już zdradzi czy po prostu wizyta kontrolna i stad mnie skieruje na połowkowe i tak się dowiem jaka płeć?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pytanie, zaczęłam 18tc jutro mam wizytę u mojego ginekologa. Czy to on musi mi dać skierowanie na badania połówkowe i je trzeba zrobić w szpitalu czy jak to wyglada? Przepraszam, ale jestem zielona i to moja pierwsza ciąża. Badania prenatalne I trymestru robił mi on. Jak pytałam o płeć to mówił, że w 18tc i teraz nie wiem czy jutro się nastawić czy coś mi już zdradzi czy po prostu wizyta kontrolna i stad mnie skieruje na połowkowe i tak się dowiem jaka płeć?
Lady Loka
Fanka BB :)
Pewnie on sam Ci zrobi na dodatkowej wizycie. Po prostu go o to zapytaj. Jutro raczej nue zrobi, bo to jeszcze ciut za wcześnie, ale tak za 2 tygodnie już będzie ok.Hej dziewczyny
Tzn wiem, że to się robi między 18-22 i najlepiej ogólnie po 20tc tylko nic mi o połówkowych nie mówił jeszcze a byłam ostatnio miesiąc temu i chodzę na NFZ. Lekarz też lekko starszy nie ma super sprzetu dlatego pytanie po prostu czy te połówkowe robi lekarz prowadzacy czy on daje skierowanie i ja muszę sama się gdzieś zapisać. Faktycznie jutro wszystko popytam, ale im blizej wizyty tym człowiek wiecej mysliPewnie on sam Ci zrobi na dodatkowej wizycie. Po prostu go o to zapytaj. Jutro raczej nue zrobi, bo to jeszcze ciut za wcześnie, ale tak za 2 tygodnie już będzie ok.
Lady Loka
Zapytaj może Ci zrobic sam, a może powiedzieć, żebyś zrobiła w innym miejscu. Co do szpitala, to nie wiem czy tam robią, czy nie lepiej gdzieś prywatnie ale skoro USG 1 trymestru u niego robiłaś to z 2 nie powinno być problemu.Tzn wiem, że to się robi między 18-22 i najlepiej ogólnie po 20tc tylko nic mi o połówkowych nie mówił jeszcze a byłam ostatnio miesiąc temu i chodzę na NFZ. Lekarz też lekko starszy nie ma super sprzetu dlatego pytanie po prostu czy te połówkowe robi lekarz prowadzacy czy on daje skierowanie i ja muszę sama się gdzieś zapisać. Faktycznie jutro wszystko popytam, ale im blizej wizyty tym człowiek wiecej mysli
Oki dziękujęZapytaj może Ci zrobic sam, a może powiedzieć, żebyś zrobiła w innym miejscu. Co do szpitala, to nie wiem czy tam robią, czy nie lepiej gdzieś prywatnie ale skoro USG 1 trymestru u niego robiłaś to z 2 nie powinno być problemu.
Skierowanie dostałam na prenatalne I trymestru, robiłam w szpitalu. To samo skierowanie jest ważne na badania połówkowe, też robię w szpitalu.Tzn wiem, że to się robi między 18-22 i najlepiej ogólnie po 20tc tylko nic mi o połówkowych nie mówił jeszcze a byłam ostatnio miesiąc temu i chodzę na NFZ. Lekarz też lekko starszy nie ma super sprzetu dlatego pytanie po prostu czy te połówkowe robi lekarz prowadzacy czy on daje skierowanie i ja muszę sama się gdzieś zapisać. Faktycznie jutro wszystko popytam, ale im blizej wizyty tym człowiek wiecej mysli
Generalnie jeśli nie masz wskazań innych, to raczej lekarz prowadzący zrobi badanie, może Cię też oczywiście skierować gdzie indziej, jeśli np nie ma odpowiedniego sprzętu.
Płeć poznałam jakoś w 12 tc jako prawdopodobną, w 14 tc nie było już wątpliwości, także jak najbardziej u Ciebie już odpowiedni czas, no chyba, że dzidziuś nie będzie współpracował ; )
Migotka28
Jak idziesz prywatnie tak jak ja to nawet skierowanie nie jest potrzebne. Dzwonisz i się zapisujesz ja idę 23.12Oki dziękuję
Ellie2021
Skierowanie na połówkowe na nfz należy się tylko w pewnych kwestiach. Tak to trzeba je robić prywatnie odpłatnie. Jeżeli robił je Ci Twój lekarz na wizycie to upewnij się czy ma certyfikaty do tego Jeżeli nie ma tzn ze jest to zwykle usg tylko dłuższeHej dziewczyny
reklama
Ewq9
Jeśli nie masz wskazan do darmowych badań połówkowych to spokojnie możesz bez żadnego skierowania zapisać się gdzieś prywatnie skoro lekarz starszy i ma słabszy sprzęt to osobiście poszłabym gdzie indziej zrobić- to bardzo ważne badanie u mnie to koszt 350 złTzn wiem, że to się robi między 18-22 i najlepiej ogólnie po 20tc tylko nic mi o połówkowych nie mówił jeszcze a byłam ostatnio miesiąc temu i chodzę na NFZ. Lekarz też lekko starszy nie ma super sprzetu dlatego pytanie po prostu czy te połówkowe robi lekarz prowadzacy czy on daje skierowanie i ja muszę sama się gdzieś zapisać. Faktycznie jutro wszystko popytam, ale im blizej wizyty tym człowiek wiecej mysli
Podziel się: