reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
A czy jak termin z prenatalnych nie pokrywa się z tym we wcześniejszym etapie ciszy to i tak chyba bierze się pod uwagę ten pierwszy, bo jest bardziej wiarygodny ? Jak to jest? Bo ja np. terminu ostatniej miesiączki nie pamiętam ..

Kochane. Wy też czasem odczuwacie takie mocne kłucie w pochwie ? Ja mam od rana i mega dziwne to hmm nii to boli ,ni to drażni...

Kochane. Wy też czasem odczuwacie takie mocne kłucie w pochwie ? Ja mam od rana i mega dziwne to hmm nii to boli ,ni to drażni...

Klucia raczej nie. Czasami takie ćmiące bole przedokresowe. Ale klucie to moze zwiazane z wiazedlami? Np przy zmianie pozycji z siedzacej na stojaca?

A czy jak termin z prenatalnych nie pokrywa się z tym we wcześniejszym etapie ciszy to i tak chyba bierze się pod uwagę ten pierwszy, bo jest bardziej wiarygodny ? Jak to jest? Bo ja np. terminu ostatniej miesiączki nie pamiętam ..
U mnie się nie pokrywa, ale TP został taki jaki był na początku. Być może to też zależy od lekarza. U mnie malec był coraz bardziej "do przodu" i na prenatalnych miał +6 dni w stosunku do OM.

Ja tez już po prenatalnych. Czekam na badanie z krwi. Z usg wszystko wyglada na to ze ok. Ciąża wyglada o 2 tyg na starsza:) powiedzcie mi kobietki czy Was tez wybombilo? Zrobił mi się taki brzuch jakbym w 5 /6 miesiącu była. To mój drugi bobas i podobno przy drugim brzuch większy:)

Szkoda ze forum wycichlo:(
Super, że wszystko dobrze :) mam pytanie, czy maluch od początku był większy czy dopiero na prenatalnych pojawiła się ta różnica?

Super, że wszystko dobrze :) mam pytanie, czy maluch od początku był większy czy dopiero na prenatalnych pojawiła się ta różnica?
Nic mi lekarz prowadzący nie mówił ze żeby była aż taka różnica prawie 2 tygodni. Ale wogole wyliczył mi na prenatalnych 11+4 dni a według moich wyliczeń było 12+4 dni także…. Może zle ostatnia miesiączkę wprowadził

reklama
Dziewczyny które miały prenatalne po 13 tyg. czy wasi lekarze mówili wam już coś o płci?
A propos wielkości brzucha to u mnie to już co najmniej 5 miesiąc a dziś skończyłam 13 tydzień, ponoć w drugiej ciąży tak jest, szczególnie jeśli się nie ćwiczy to mięśnie brzucha osłabione, hormony też robią swoje 🙂

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry