reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Nie za późno, w poprzedniej ciąży też robiłam w 13 tygodniu. Lekarz powiedział że to jest idealny czas bo wszystko super widać. W poprzedniej ciąży poznałam na tych badaniach płeć maluszka. U mnie ciąża bezobjawowa jak na razie. W pierwszej było duże zmęczenie, teraz też ale jest o wiele lżej. Aż niedowierzam ze jestem w ciąży. W poprzedniej nie mogłam spać na brzuchu od pierwszych dni, bo piersi chciały mi wybuchnąć. Teraz żadnych zmian jeszcze nie widzę. A Ty jak się masz? Dokuczaja Ci jakieś objawy?
Tak, tak właśnie jak piszesz o spaniu na brzuchu nie ma mowy, od początku bolą piersi ale bywały dni, że prawie ich nie czułam i strasznie mnie to martwiło. Do tego mdłości i wymioty każdego ranka. A co do płci, późniejsze usg potwierdziło? Czy lekarz tak domniemywał?

reklama
Tak, tak właśnie jak piszesz o spaniu na brzuchu nie ma mowy, od początku bolą piersi ale bywały dni, że prawie ich nie czułam i strasznie mnie to martwiło. Do tego mdłości i wymioty każdego ranka. A co do płci, późniejsze usg potwierdziło? Czy lekarz tak domniemywał?
powiedział że na 99,9 procent to będzie dziewczynka i mam córeczkę. Robilam prenatalne u innego ginekologa. Prowadzący określił płeć dopiero kolo18tego tygodnia. Wcześniej miał trudności bo mała zawsze się wiercila

Kurde zazdroszcze tego poznania wczesnej plci. Ja z pierwszym dzieckiem plec poznalam bardzo pozno... 22tc. Wczesniej zaslanial sie jak sie dalo albo krzyzowal nozki jak wstydnis i nie i juz. Ale w tej nie odpuszcze i bede nagabywac co chwile zeby mi sprawdzili juz na prenatalnych ;-))
Jakby udało by się poznać na prenatalnych to miło by było oznajmić rodzince o ciąży jednocześnie mówiąc czy córka czy synek ;)

Mój lekarz właśnie najpierw zasugerował że za 3 tyg prenatalne - czyli gdzieś po 12 tyg. ale zaraz stwierdził że jeszcze lepiej będzie tydzień później dokładnie 13+2, wszystko będzie lepiej widoczne, też liczę na to że może się uda poznać płeć, ostatnio dwa razy mówił że chyba dziewczynka a tu w 22 chłopiec i tak zostało 🙂

Te określanie płci na pierwszych prenatalnych troszkę mało wiarygodne, chyba że bobas współpracuje i rzeczywiście widać czarno na białym. U synka pamiętam jakoś w 14 tygodniu na USG było widać i to pięknie eksponował, natomiast u córki dopiero na połówkowych dowiedziałam się, że dziewczynka ale też nie było złudzeń

Hej kobietki:)

Mam pytanie miałyście do czynienia z bostonka w ciazy?…. Ja jestem w 11 tyg, dostałam gorączki, bólu głowy i bólu gardla( zaraziła się od mojej 6 łatki) i dostałam antybiotyk. A tu dzisiaj w środę pecherzyki na dłoniach i poduszkach stop. Dzwoniłam do lekarki, kazała odstawić antybiotyk i być dobrej myśli….a to nie takie proste. Najwyraźniej to bostonka mylona często z angina

reklama
Cześć dziewczyny! 💕
Jestem równo w 9 tc.
W poniedziałek kolejne usg. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze! ✊🏻

Ciagle się martwię bo jestem w ciąży… ale w sumie bez objawów. Przerażajace 🤣
Co prawda ból podbrzusza pojawia się co jakiś czas, ale tak jak piersi bolały tak w sumie teraz ból się unormował i czuje naprawdę delikatny dyskomfort.
Zero mdłości, wymiotów, zachcianek, odrzucenia od jakiś potraw - nic.
Kiedy mogą pojawić się ewentualne zachcianki?

Powinnam się cieszyć, ale strasznie nurtujące i stresujące jest zastanawianie się czy serduszko bije i wszystko jest Ok…
W piątek nawet planuje zrobić sobie betę 🤣🤪

Jest tu może ktoś kto tez przechodził ciąże bezobjawowo ? ✊🏻🥹

Termin 23.05.2023 ✊🏻❤️

Do góry