kasiaa91
Fanka BB :)
Ok 6 miesiąca w pierwszej.Muszę się wybrać na zakupy potrzebuje spodni i się tak zastanawiam jak długo jeszcze w nich pochodzę
Kiedy zaczęło być wam "ciasno" w spodniach ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ok 6 miesiąca w pierwszej.Muszę się wybrać na zakupy potrzebuje spodni i się tak zastanawiam jak długo jeszcze w nich pochodzę
Kiedy zaczęło być wam "ciasno" w spodniach ?
To nie progesteron a wrażliwość na beta hcg powoduje parcie na pecherz w 1 trymestrze.Hej. Tak sie wtrącę Ja nie biorę progesteronu, a sikam dokładnie tak jak Ty. W nocy, po wyjściu z domu, po wejściu do sklepu. Ale czytałam, ze jest to właśnie na początku spowodowane wysokim poziomem progesteronu, później będzie spowodowane rosnąca macica i kopiącym dzieckiem
powiem Ci jak ta stara prukwa osluchiwala koleżanki córkę.... autentycznie... słuchawki zawieszone na szyi ... i bada ... słucha... wszystko okJak osluchowo bylo czysto to moze byc ze jakis spektakularnych odrywan nie bedzie. Moze poradzil sobie przy odkaslywaniu juz z tym co tam zalegalo. Bo 5 dni to juz kawalek czasu.
Leccie na ta kontrole nawet do tej starej prukwy. Oby osluchala go tylko i jak powie ze czysto to mozesz sie przestac martwic i inhalowac dalej. Znaczy ze mlody organizm dal rade. Jak juz czestotliwosc kaszlu maleje to wszystko na dobrej drodze :-)
??Pampersy powinno się zmieniać równie często, ale wiem, że nikt tego nie robi.
Ja za wiele nie pomogę, bo miałam znieczulenie ogólne, gdyż u mnie CC wyszło przy partych, gdzie zaczęły się komplikacje porodowe i trzeba było szybko działać...Dziewczyny, pytanie mam do tych, które rodziły przez cc. Jak wyglądała u Was sprawa kangurowania? Jak to wygląda? Jedziecie do sali operacyjnej, anestezojolog itd i rodzicie dziecko i co dalej się dzieje? Daja Wam dziecko na chiwilę? tata może kangurować tez 2 h? wy macie dalej operacje i po tej operacji od razu zawożą was do sali, gdzie może być już tata z dzieckiem? Jak długo nie można wstać i co z "puszczaniem znieczulenia"?
Pytam, bo panicznie boje się cc i muszę się chyba psychocznie przygotowac, że zawsze jest ryzyko, że mogę mieć cc
ja mialam cc ale ze znieczuleniem ogólnym, zawieźli mnie na pooperacyjna gdzie leżałyśmy we trzy i każda która chciała dostala dziecko praktycznie po chwili, ja bylam dosyć slaba wysokie ciśnienie i po narkozie więc przysypiałam sporo więc dlugo malego ze względów bezpieczeństwa nie mialam, ale była próba przystawienia. Za to pani obok leżała z córką ze 2h na gole klaty (do tego gadala na kamerce ciagle z mężem itp az ja ochrzanily położne )Dziewczyny, pytanie mam do tych, które rodziły przez cc. Jak wyglądała u Was sprawa kangurowania? Jak to wygląda? Jedziecie do sali operacyjnej, anestezojolog itd i rodzicie dziecko i co dalej się dzieje? Daja Wam dziecko na chiwilę? tata może kangurować tez 2 h? wy macie dalej operacje i po tej operacji od razu zawożą was do sali, gdzie może być już tata z dzieckiem? Jak długo nie można wstać i co z "puszczaniem znieczulenia"?
Pytam, bo panicznie boje się cc i muszę się chyba psychocznie przygotowac, że zawsze jest ryzyko, że mogę mieć cc
Nie pomogę. Też mam odwieczne problemy z cerą. W ciążach mi się pogarsza zazwyczaj. Nie umiem sobie pomóc więc i dla Ciebie nie mam złotych rad. Ja się zapisałam do dermatologa. Zobaczę co powie. Może są jakieś specyfiki, które można stosować w ciąży.Dziewczyny, jak sobie radzicie z twarzą, krostami. Od lat mam problemy z cera. Raz lepiej, raz gorzej. Dieta i kosmetyki pomagały zazwyczaj z dobrym lub dość dobrym rezultatem. Kilka większych syfkow przed lub w trakcie okresu. Odkąd jestem w ciąży masakra. Na żuchwie bolace gule podskórne a broda , całe serie takich swędzących, wodnistych. Normalnie place po 2cm jedna przy drugiej. Smaruje cudami na kiju i co trochę zejdzie to za pare dni w tym samym miejscu jak by sie odnawialo wszystko. czuje sie jak trędowata help!
To tak, u mnie też synek cały czas leżał ze mną i położne mi go same odkładały, jak zasnęłam. Jednak po samym przebudzeniu nie miałam go od razu przy sobie (i to jest smutne).ja mialam cc ale ze znieczuleniem ogólnym, zawieźli mnie na pooperacyjna gdzie leżałyśmy we trzy i każda która chciała dostala dziecko praktycznie po chwili, ja bylam dosyć slaba wysokie ciśnienie i po narkozie więc przysypiałam sporo więc dlugo malego ze względów bezpieczeństwa nie mialam, ale była próba przystawienia. Za to pani obok leżała z córką ze 2h na gole klaty (do tego gadala na kamerce ciagle z mężem itp az ja ochrzanily położne )
ja to nawet nie zrozumiałam co napisałaśW ciąży na cerę można używać kwas azelainowy, acne derm skinoren z apteki. Lub jakieś inne drogeryjne. Trzeba uważać z kw salicylowym i glikolowym, najlepiej w 2 trymestrze juz i małe stężenia. Warto też pamiętać o regeneracji czyli cermaidy np. No i żadnych retinoidow nie wolno.