reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Każdy zarodek może się podzielić i może być ciąża bliźniacza (jednojajowa) i są kobiety które czasem mają naturalnie podwójną owulację i stąd ciąża bliźniacza (dwujajowa). Ale to są wybryki natury i czasem się zdążają. Tutaj wcześniej było wspomniane że takich ciąż może być więcej i co do tego doprowadza.
Nie nazwałabym tego wybryki natury a z resztą się zgadzam cała ta chemia i inne cuda które niestety bezpośrednio nas dotykają sprawiają raczej że coraz więcej z nas ma problemy z płodnością. W drastyczny sposób rośnie liczba par które są niepłodne lub bezpłodne a to prowadzi do leczenia które czasem kończy się ciąża bliźniacza.

reklama
Nie nazwałabym tego wybryki natury a z resztą się zgadzam cała ta chemia i inne cuda które niestety bezpośrednio nas dotykają sprawiają raczej że coraz więcej z nas ma problemy z płodnością. W drastyczny sposób rośnie liczba par które są niepłodne lub bezpłodne a to prowadzi do leczenia które czasem kończy się ciąża bliźniacza.
Jak dla mnie jest to wybryk bo człowiek nie jest zaprogramowany do ciąży mnogiej. Jak zarodek dzieli się i powstają 2 zarodki to jest to błąd w podziałach komórkowych i tyle. I mimo wielu mechanizmów zapobiegających takim błędom, statystycznie po prostu się zdążają.

No dobra to jak większość jest za tym, żeby tworzyć wątek prywatny to odpowiadajcie na ten mój wpis i każda która chce być w wątku prywatnym niech się wpisuje :) ja będę potem edytowała ten wpis i dodawała każdą po kolei i pełną listę wyślemy do @aniaslu :)

1. @Agnes4312 - MODERATOR
2. @Ellie2021
3. @Bibi89
4. @KarolinaDD
5. @Silvana
6. @VikiO
7. @anita.91
8. @netka_lp
9. @Roxana1889
10. @Oleś
11. @Kwiatuszek34
12. @Agula_
13. @Zielona2426
14. @magdalena.
15. @gooskaw
16. @oligator
17. @Lenka666666
18. @Paxa
19. @Ewq9
20. @CzekajacNaCud
21. @Corabia
22. @Olunia145
23. @Dzoana88
24. @Migotka28
25. @Pola0702
26. @Evelina@ - MODERATOR
27. @Bonnie9
28. @Figazmakiem
29. @Kuksonia
30. @Marcela24
31. @Sikorka91
32. @Dolvit
33. @Harinka
34. @Paulina12
35. @MonikaAlex
36. @Charlotte21
37. @Munro
38. @Kasia1994
39. @Emmka87
40. @Szczęśliwa_mama_
41. @deedee92
42. @Lily of the Valley ©
43. @Katarynka1990
44. @paola111
45. @Kinia2006
46. @Gajamata
Proszę o dopisanie :)

A więc jestem po wizycie. Podobno ciąża jest młodsza niż wynika to z ostatniej miesiączki. Pęcherzyk ma 15 mm jest też pęcherzyk żółtkowy. I to tyle. Powiedział, że będzie dobrze i żeby być dobrej myśli. Kolejną wizytę mam za 3 tygodnie. W pierwszej ciąży miałam puste jajo płodowe także nie wiem co mam teraz myśleć. Niby jest jeszcze nadzieja. Dziwne że nie przepisał mi żadnych leków na podtrzymanie ..

Ja mam podobnie jak Ty, ciaza tez mlodsza w USG o jakies 2 tygodnie niz z OM… ja mam nieregularne cykle… poczekaj do nastepnej wizyty (chociaz 3 tygodnie to dlugo) - moze idz do innego ginekologa jak sie martwisz? , u mnie po tygodniu juz bylo widac serduszko:)

Ktos pisal jeszcze o ustepowaniu objawow (ale cytowanie cos mi nie poszlo)… ja wczoraj mialam to samo, po poludniu wrocily nudnosci, a dzis (jesli sobie nie wmawiam), to chyba jest podobnie jak bylo wczesniej;) staram sie byc dobrej mysli;)

Cześć Dziewczyny. NIie było mi kilka dni i chyba nie nadrobię tyyylu syton.
Ja ostatnio mam jakiś sajgon. Ciągle w niedoczasie. W pracy cięzko mi wytrzymać te 8 h. Po pięciu już się męczę jak nie wiem. :( :( Mam nadzieję, że uda mi się popracować do końca miesiąca. We wtorek byłam na wizycie. Krwiak dalej jest, ale pozałożyskowy. Dzidziol ma już 16,6mm . Za miesiąc prenatalne, których bardzo, wręcz panicznie się boję.

Wiele osób nie korzysta z FB/Messenger i jest na forum właśnie dlatego że daje to jakąś anonimowość. Szkoda zakładać grupę tu na forum a później przenosić się na Messenger…
wlansie, tutaj jesteśmy anonimowe. Tak na prawdę to się nie znamy, jesteśmy dla siebie obcymi ludźmi. Tutaj na grupie, ja np. czuje się jak w innym świecie, wiem głupie ale tak jest, niby nie wiem jak macie na imię i prywatnie nie znam, ale jako koleżanki z grupy na forum uwielbiam was mimo wszystko i wasze nicki mi wystarcza. Nie potrzebuje wiedzieć gdzie mieszkacie, ile macie lat, czy jak wyglądacie. Tak mi jest bardzo komfortowo. To są moje odczucia.
Oczywiście decyzja należy do wszystkich, jeżeli większość będzie chciała się przenieść to dołączę. 😀

No wiem o tym przywilejach, ale pracuje u prywaciarza w sklepie i szczerze mówiąc zawsze masz stres, on jest strasznym człowiekiem i okropnie traktuje ludzi, dlatego tak się boję mu powiedzieć.. chyba też ze względu na to, że obawiam się że mnie zwolni jak mu już powiem.
nie może Cię zwolnić ale wiem co czujesz. Ja muszę do mojego napisać ze nie wracam, dostałam we wtorek l4, i tak niby do 17.10 miałam urlop wypoczynkowy po macierzyńskim… najgorzej się boje ze będę musiała się szarpać o kasę za ten pierwszy miesiąc :/

reklama
Do góry