reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
ja to mam nadzieje ze sie nie przeterminuje znow… pamietam te dni ciagnace sie do porodu, i co chwile dzwoniacy telefon czy juz urodzilam czy jeszcze nie…
Oj tak, jakie to męczące było. U mnie 2 po terminie (śmieję się, że jak teraz dzidzi by poczekałą, to może sobie zrobi urodziny na dzień dziecka 😅), a jeden tylko w terminie :p

Dziewczyny pomóżcie. Mam brać duphaston 3x1 rano zjadłam , teraz się zdrzemnęłam i wzięłam tabletkę zawsze drugą jem koło 15 i teraz nie wiem czy ja zjadłam ta tabletkę przed zaśnięciem czy nie. Jeśli tak tzn ze zjadłam i o 15 i o 17 🤦‍♀️ i następna szykuje się na noc. Nie wiem co mam robić nie pamiętam za nic w świecie czy jadłam o 15 czy nie .... wydaje mi się że nie bede jadła już na noc w razie czego żeby nie przedawkować. A jutro muszę zapisywać czy jadłam czy nie.
Co o tym myślicie? Czy zjeść jeszcze na noc , ale jak to będzie już 4 dzisiaj i coś się stanie z dzieckiem bo przedawkuje. Matko nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje 😔😔😔😔

Ja z kolei mam nadzieje, że tym razem nie będę musiała mieć wywoływanego porodu w 39tc przez nadciśnienie bo to była katorga. Najpierw balonik, bez rezultatu, potem oksytocyna. 16h męczarni :/

Mi się przyplątała jakaś infekcja. Nie wiem skąd. Napisałam do mojego gina, mam nadzieje, że szybko odpisze.
Mam w domu tylko maść clotrimazolum ale czytałam, że w ciąży nie można :/

Dziewczyny pomóżcie. Mam brać duphaston 3x1 rano zjadłam , teraz się zdrzemnęłam i wzięłam tabletkę zawsze drugą jem koło 15 i teraz nie wiem czy ja zjadłam ta tabletkę przed zaśnięciem czy nie. Jeśli tak tzn ze zjadłam i o 15 i o 17 🤦‍♀️ i następna szykuje się na noc. Nie wiem co mam robić nie pamiętam za nic w świecie czy jadłam o 15 czy nie .... wydaje mi się że nie bede jadła już na noc w razie czego żeby nie przedawkować. A jutro muszę zapisywać czy jadłam czy nie.
Co o tym myślicie? Czy zjeść jeszcze na noc , ale jak to będzie już 4 dzisiaj i coś się stanie z dzieckiem bo przedawkuje. Matko nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje 😔😔😔😔
Ja nie raz zapomniałam wziąć tabletki na noc :/
Nic złego się nie działo i myśle, że lepiej nie wziąć jednej jeśli bierzesz 3x niż wziąć 4.

Wlansie dziewczyny, co do adapterów to chciałam wam jeszcze coś napisać. Bo one są naprawdę bardzo przydatne, i załatwicie sobie jakiś. Jak byłam z synkiem w 4/5mc to mieliśmy z mężem mały wypadek, jakaś babka wyjechała nam na skrzyżowaniu pomimo czerwonych świateł. Trochę nas wywaliło z drogi i z mojej strony był słup. Ale miałam pasy i wlansie adapter i dzięki temu ze miałam pasy, to przytrzymały mnie i nie uderzyłam cała siła w drzwi samochodu a dzięki temu ze miałam adapter to pas nie wbił mi się w brzuch… a najgłupsze jest to, ze akurat jechaliśmy na wizytę do ginekologa…
Także pasy to podstawa!

A jeszcze było o KTG - u mnie było akurat bardzo ważne, bo w pierwszej ciąży ze względu na małowodzie dziecko miało tachykardię (zbyt wysokie tętno, za wysokie i zbyt częste piki). Dzięki wyłapaniu tego mieliśmy po porodzie dodatkowe badania serca i udało się wychwycić i szybko wyleczyć arytmię. Także ja na pewno z KTG nie zrezygnuję.

reklama
Duphaston to sztuczny progesteron, nie da się przedawkować progesteronu w ciąży. Nie przejmuj się 🙂🙂

Do góry