reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Hej,

Jestem i ja po drugiej wizycie (w pierwszej tydzień temu było za wcześnie na serduszko- wtedy 5+3) a dziś...

Mamy jedno ❤️ i podejrzenie drugiego jegomościa 😳

Lekarz wpisał podejrzenie ciąży bliźniaczej oraz rekomendował spokojne podejście do tematu, bo może się wszystko wydarzyć, że np. jeden zarodek zostanie wchłonięty itp.😨

Mam wizytę kontrolną za tydzień zobaczyć czy u drugiego bije serduszko i jak to się rozwija.

Skłamałabym gdybym powiedziała, że się nie boję... 😬

Zobacz załącznik 1447597Zobacz załącznik 1447598
O żesz :) :) dwa szczęścia :) :)

reklama
bardzo dobry dal swój nr prywatny Ja coś będzie się dziać dzwonic o każdej porze. I wogole podejście do pacjentki, u tylu byłam ginekologów juz do mojego się śmiałam że mam czasem dość tylu dr moja du..e widziało. Ten jest naprawdę z powołania. Życzę Wam wszystkim takiego dr.
To mój też taki :)
Ostatnio za wizytę zapłaciłam 250 zł i w stosunku do innych lekarzy w moim mieście to nie jest jakoś dużo, biorąc pod uwagę standard wizyty i samej opieki

Dopiero 17:20 wiec jeszcze sporo czasu. Ale w pracy do 15stej, szybko po córeczkę do żłobka i zawieść do babci na służbę i jadę ;) W
pracy obecnie mamy takie nudy, że nie wiem co ze sobą zrobić a to siedzenie i nic nie robienie, do tego mdłości straszne to czas się dłuży :/

U nas w Poznaniu też takie ceny. Znajdzie się za 200 też ale co lepszy lekarz to drożej.
Mam tak samo w pracy. i kurcze cieżko mi te 8h na tyłku przed komp wytrzymać. Plecy i brzuch pod koniec dnia bolą okrutnie

Ja w maju skończyłam 32 lata. Córkę urodziłam dzień po swoich 30tych urodzinach a zawsze chciałam urodzić przed trzydziestką to mnie moja Miłka od razu na starcie wyprostowała kto rządzi :D Termin na początek maja , zobaczymy czy tak jak pierwszą ciąże przenoszę 2 tygodnie :p

U nas naszczęście córka nie chodzi ani do żłobka ani przedszkola, tylko zostaje z moją mama....ale ja sama pracuję po przedszkolach, często i różnych i zawsze na początku października coś przynosiłam :/ także się trochę boję.

jesteśmy w tym samym tyg, czy lekarka nie robiła Ci problemów ze zwolnieniem? Ja mam wizytę we wtorek i tez mam zamiar wziąć, ale boje się ze nie będzie za bardzo chętna żeby dać… co prawda jestem pod opieka kardiologa spoza Luxmedu wiec powiem jej ze lekarz zalecił dużo odpoczywać, co mam nadzieje ja przekona…
To mi mój gin już we wtorek chciał dać zwolanienie, ale powiedziałam, że jeśli wg niego mogę jeszcze popracować to nie chce. Mam pracę głównie biurową. Także ja jeszcze pracuję, ale coś czuję, że długo nie pociągnę

wysypka jest na plecach, brzuszku, za uszami i na czole. Niby bostonka wysypka na dłoniach 🤔 wiec wykluczamy.
to może trzydniówka. To tak wygląada,. Mam w domu dwójkę maluchów. Przechodziliśmy i trzydniówkę i bostonkę i synek ospę. Nie zdążyłam go zaszczepić. Córka zaszczepiona i ospa ją ominęła.

reklama
@KarolinaDD my mieliśmy w przeciągu ostatniego roku 4x bostonke i uwięzi mi każda była inna i każda nietypowa. Nigdy córa nie miała krostek ani na stopach, ani na dłoniach, za to w buzi były 3x. Także proponuję sprawdzić tam i między pośladkami, to nowe ulubione miejsca wirusów coxackich.
Bostonka w ciąży jest groźna, jak każdy enterowirus, ale nie sama wysypka tylko gorączka stanowi największe zagrożenie. Dla uspokojenia wspomnę, że jeśli gorączka przy bostonce nie jest wysoka lub nie ma jej wcale, to większość tych epizodów kończy się dobrze.
U nas też bostonka była w buzi i na pupie. Nie na dłoniach. I to było straszne, bo synek dosłownie wył z bólu i krzyczał "mama boli buzia". Dwie doby były tragiczne.

Do góry