reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Dziewczyny, nie nadrobię Was, trzeci dzień z rzędu mam straszne wymioty, a dopiero co chwaliłam tu te tabletki na wymioty na receptę 😒 ja ledwo funkcjonuję, wczoraj nie byłam w stanie dziecka z przedszkola odebrać :/ strasznie mnie boli żołądek i coś pod prawym żebrem (wątroba?), pół dnia bym spała, ogólnie muszę chodzić z zatkanym nosem, bo tak mnie drażnią zapachy, że zaraz biegam do WC 😱 nic mi nie pomaga, imbir, miętą, melisa, i te tabletki - wszystko to mogę wyrzucić do kosza... Kiedy się to skończy 😭
Łączę się z Tobą bo ja czuję się tak samo... Ciężkie dni i pewnie tak do 14 tyg lekko... 🙁 😭 I też już nic mi nie pomaga niestety...
Hej ☺️to ja też się przywitam 🙂 bo zaglądam tu od momentu jak zobaczyłam 2 kreski na teście 🙂 Termin wg. usg mam na 8.05, to moja pierwsza ciąża i już rozjazd tygodni, z om 8 +3, z usg 7+4 ale trzymam się wersji że wszystko będzie dobrze (cykle 29-34 😉). Jestem po 3 usg, pierwsze pokazało że jestem tydzień do tyłu z kalendarzem, drugie po 10 dniach pokazało serduszko ❤️ (prywatnie), a 3 to luxmedowe usg do 10 tygodnia, potwierdziło że wszystko idzie dobrze :) i chyba póki co jestem szczęściarą, którą tylko chwilowo dopadają zjazdy na krótkie drzemki😅 Pozdrawiam Was ciepło!😍
Też mam termin na 8 maja :)

reklama
Tak, mnie bolą piersi, sutki są jakby większe 🤔 odrzuciło mnie od kawy i mięsa
Ja mam tylko obolałe sutki i powiększone jakby mi ktoś papierem ściernym je obtarł , ale piersi mnie nie bolą. Boje się bo z wcześniejszą ciąża miałam tak samo. Mam tez od dzisiaj lekkie brązowe upławy

A macie inne objawy poza mdłościami i sennością?
Ja nie mam prawie w ogóle objawów od początku. Jedynie zmęczenie. Dopiero od środy przy myciu zębów mnie pobiera na wymioty i piersi bola tragicznie i podobno łatwo wpadam w złość i się drę według mojego męża. Właśnie przeslismy setna awanturę gdzie on twierdzi że hormony mi pop.dolily w głowie i jak ta ciaza tak ma wyglądać to pewnie się rozstaniemy. Więc Super świetnie zaczynam weekend a jutro wizyta i mam nadzieję że to serduszko zobacze.

A przed testem bolały mnie zeby i brzuch jak na okres i tyle.

Boże z tymi chłopami 😡😡

Ja mam tylko obolałe sutki i powiększone jakby mi ktoś papierem ściernym je obtarł , ale piersi mnie nie bolą. Boje się bo z wcześniejszą ciąża miałam tak samo. Mam tez od dzisiaj lekkie brązowe upławy
To może zbadaj sobie poziom progesteronu? Jesteś pod opieką lekarza? Opowiedz coś więcej o sobie, staraniach itd

To może zbadaj sobie poziom progesteronu? Jesteś pod opieką lekarza? Opowiedz coś więcej o sobie, staraniach itd
Mam umówiona wizytę na 7go. W pierwszą ciążę zaszłam odrazu , i nie miałam żadnych objawów ( może dwa razy mnie zemdlilo) dodatkowo byłam po zabiegu usunięcia torbieli bartholiniego i po miesiącu zaszłam. Więc tak naprawdę szłam na wizytę kontrolną+ ciąża której jeszcze na monitorze nie było widać. Po dwóch tyg już był zarodek ale bez czynności serca i za mały jak na ten wiek ciąży. Więc lekarz powiedział że albo za tydzień samo pójdzie. , Albo szpital łyżeczkowanie, nie dała bym rady chodzić zeswiadomoscia martwego płodu. Kontrola po zabiegu wszystko ładnie wygojone, z badań histopatologicznych nie ma obaw na przyszłość. Ale teraz jestem 5t4d oprócz tych sutków bólu głowy i trochę ciągnięcia w pachwinach to nic mi nie jest. Może mam bardziej płaczące dni , ale może to dlatego , że myślę o wcześniejszym wydarzeniu.

Ja nie mam prawie w ogóle objawów od początku. Jedynie zmęczenie. Dopiero od środy przy myciu zębów mnie pobiera na wymioty i piersi bola tragicznie i podobno łatwo wpadam w złość i się drę według mojego męża. Właśnie przeslismy setna awanturę gdzie on twierdzi że hormony mi pop.dolily w głowie i jak ta ciaza tak ma wyglądać to pewnie się rozstaniemy. Więc Super świetnie zaczynam weekend a jutro wizyta i mam nadzieję że to serduszko zobacze.

Boże z tymi chłopami 😡😡
A który jesteś tydzień ?

🙈 Ja nie mam prawie w ogóle objawów od początku. Jedynie zmęczenie. Dopiero od środy przy myciu zębów mnie pobiera na wymioty i piersi bola tragicznie i podobno łatwo wpadam w złość i się drę według mojego męża. Właśnie przeslismy setna awanturę gdzie on twierdzi że hormony mi pop.dolily w głowie i jak ta ciaza tak ma wyglądać to pewnie się rozstaniemy. Więc Super świetnie zaczynam weekend a jutro wizyta i mam nadzieję że to serduszko zobacze.

Boże z tymi chłopami 😡😡
Chlopem sie nie przejmuj. Ale to nie tylko z chłopami tak jest. Ja wczoraj rozmawiam z kuzynką, mówię jej, że jakaś podku...rzona jestem, plakac mi się chce i wgl, a ona do mnie: ojeeeeej hormony Ci już buzują. A płaczesz już na reklamach? To sobie tak pomyślałam, ze w sumie zarąbista opcja, teraz mogę wszystko zrzucić na hormony.

U mnie drugi dzień niemiłosiernego bólu krzyża, na szczęście póki co już bez gorączki. Któraś tak ma? Z tym krzyżem?

reklama
Napady wilczego głodu i bardzo tkliwe piersi, oj bardzo. No i jestem wybuchowa bardzo i wojowniczo nastawiona do świata 😈 Zawsze jak mnie coś denerwowało to potrafiłam się zatrzymać, a teraz już zdążyłam się prawie pokłócić się o głupotę na grupie rodziców w szkole mojego syna 🫣 na szczęście coraz częściej potrafię się zorientować że przeginam ☺️

Do góry