reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Hm aż tyle kw foliowego masz brać? A dlaczego? Jakoś to tłumaczył twój lekarz? Pytam z ciekawości, mi dwóch lekarzy zaleciło max 0,8 mg na dzień kw foliowego 🤔 że więcej to też nie dobrze

Jeżeli się męczysz to weź Apap, jest w ciąży bezpieczny, a podwyższona tem w ciąży nie jest dobra.
W poprzednich ciążach brałam 5mg, ten na recepte. Tłumaczył mi przy pierwszej ciąży, ale serio już nie pamietam.

reklama
Hej, byłam wczoraj na wizycie. Zarodek jest, serduszko bije tylko ciąża wychodzi na młodszą. Wg om 6t5d a wg USG równy 6t. Za 2 tygodnie kolejna wizyta i zobaczymy co i jak, czy to błąd w pomiarach czy miałam później owulację czy jak
W sumie to zależało mi najbardziej na tym żeby zobaczyć czy zarodek nie umiejscowił się w bliźnie po cc, na szczęście jest na swoim miejscu. Mam też cystę na prawym jajniku i dostałam jak w poprzedniej ciąży luteinę i duphaston

Hej, byłam wczoraj na wizycie. Zarodek jest, serduszko bije tylko ciąża wychodzi na młodszą. Wg om 6t5d a wg USG równy 6t. Za 2 tygodnie kolejna wizyta i zobaczymy co i jak, czy to błąd w pomiarach czy miałam później owulację czy jak
W sumie to zależało mi najbardziej na tym żeby zobaczyć czy zarodek nie umiejscowił się w bliźnie po cc, na szczęście jest na swoim miejscu. Mam też cystę na prawym jajniku i dostałam jak w poprzedniej ciąży luteinę i duphaston
Super :) ostatnio przez pomiary a raczej kiepski sprzęt podczas usg miałam dzień wyjęty z życia przez zamartwianie się. W czwartek na usg zarodek miał 0,82mm, poszłam we wtorek do lekarza z luxmedu a tu tylko 0,86mm. Oczywiście zaczęłam się martwić ale na drugi dzień miałam wizytę u swojej lekarki. Na lepszym sprzęcie i przy dokładnym pomiarze zarodek mial 1,44cm

A wiesz kiedy miałaś owu? ☺️ Ja się obawiam wlansie tek różnicy w wieku ciąży, bo ja wiem co do dnia kiedy była owu.

Super :) ostatnio przez pomiary a raczej kiepski sprzęt podczas usg miałam dzień wyjęty z życia przez zamartwianie się. W czwartek na usg zarodek miał 0,82mm, poszłam we wtorek do lekarza z luxmedu a tu tylko 0,86mm. Oczywiście zaczęłam się martwić ale na drugi dzień miałam wizytę u swojej lekarki. Na lepszym sprzęcie i przy dokładnym pomiarze zarodek mial 1,44cm
O wow, to już naprawdę duuuuuuza różnica. Wiem, ze w zależności od sprzętu mogą być rozne wyniki, ale zeby aż tak?

A wiesz kiedy miałaś owu? ☺️ Ja się obawiam wlansie tek różnicy w wieku ciąży, bo ja wiem co do dnia kiedy była owu.
Nie wiem, nie monitorował go, nie robiłam też testów owu ;) jedynie patrzyłam na to co mi aplikacja podpowiadała bo ostatnie cykle były dosyć regularne (28-31 dni). Z racji że się nie staraliśmy jeszcze oficjalnie to nie zapisywałam też kiedy był seks, a nigdy tego nie pamiętam 😂

O wow, to już naprawdę duuuuuuza różnica. Wiem, ze w zależności od sprzętu mogą być rozne wyniki, ale zeby aż tak?
Dokładnie tak. Tez byłam w szoku. Niżej wrzucę zdjęcia :) moja lekarka zrobiła mi tez jakiś zrzut 3D ze widziałam główkę i zalążki kończyn :)

Załączniki

• 9A72C751-52A3-4470-81DE-A0B393C7EAC2.jpeg
    9A72C751-52A3-4470-81DE-A0B393C7EAC2.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 85
  • 6D580F1E-C40D-490E-BE84-C0E99916D7CC.jpeg
    6D580F1E-C40D-490E-BE84-C0E99916D7CC.jpeg
    929,4 KB · Wyświetleń: 88
Dokładnie tak. Tez byłam w szoku. Niżej wrzucę zdjęcia :) moja lekarka zrobiła mi tez jakiś zrzut 3D ze widziałam główkę i zalążki kończyn :)
jeju, ja kocham te zdjęcia usg. 😍 ja od synka mam wszystkie poukładane według kolejności, a pierwsze takie gdzie było widać jego cały kształt, z 13tc to mam w ramce w sypialni. Piękna pamiątka 🫶🏻🥰

reklama
Do góry