reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Dziewczyny też tak macie? Ja wizytę mam dopiero w poniedziałek a czuje ze psychicznie nie daje rady... Bardzo boję się kolejnego poronienia. Każdego dnia to huśtawka nastrojów od depresji rano po nadzieję wieczorem. Teraz znowu się nakręciłam bo piersi przestały mnie boleć i opadły. Też tak macie/miałyście? Musiałam chyba się wygadać
Kochana, ja tez juz raz poroniłam w 9tc wczoraj bylam na wizycie kontrolnej i mam 6t5d widac serduszko a ja nadal sie boje, mysle o tym cały czas i tez mam mega huśtawkę nastrojów z tym związana….

reklama
Help, nie ogarniam 🙂.

Byłam na pierwszej wizycie, podczas której lekarz zrobił USG i potwierdził ciążę. Wypisał mi skierowania, a w nich oddzielnie do wykonania: "USG przed 10 tygodniem", "USG między 11 a 13 tygodniem", "wizyta u lekarza prowadzącego" (za dwa tygodnie, również z USG). No i jeszcze mam w 12 tygodniu USG prenatalne w poradni genetycznej.

Nie za dużo tego? Może to jakaś pomyłka? 🤪 Ja słyszałam, że przez całą ciążę robi się łącznie ze 3 badania USG z opisem, a tutaj już mi wychodzi 5 w pierwszym trymestrze.

Dziewczyny też tak macie? Ja wizytę mam dopiero w poniedziałek a czuje ze psychicznie nie daje rady... Bardzo boję się kolejnego poronienia. Każdego dnia to huśtawka nastrojów od depresji rano po nadzieję wieczorem. Teraz znowu się nakręciłam bo piersi przestały mnie boleć i opadły. Też tak macie/miałyście? Musiałam chyba się wygadać
Wiem co czujesz. Mi wczoraj wszedł jakiś parszywy nastrój, że coś jest nie tak. Był na tyle silny, że dzisiaj czuje bol w kościach, cały czas bym spala. Myślę, że jest to związane z diagnozą bostonki u starszaka... będąc w tej ciąży obiecywałam sobie pozytywne myślenie, ale ilość chorób od początku testu mnie przerosła. Co do piersi, zauwaz czy nie masz tak, że miękną jeśli są w cieple. Dodatkowo u mnie często rano i w ciągu dnia nie bolą, bol wchodzi dopiero jak poleżę i odpocznę lub jest wieczór. Trzymaj się mocno!

Ja też takie mam ale to pewnie od luteiny i aplikowania. Nie przejmuj się, dopóki nie pojawi się krew jest ok
A czym aplikujesz? Bo ja palcem... U mnie zaczęło się to od cytologii... Po pobraniu miałam najpierw różowy śluz potem brunatny... I teraz właśnie tak mi się utrzymuje taka kawa z mlekiem 🤷 nie będę ukrywać,że mega mnie to mimo wszystko stresuje... Już sobie ubzdurałam niski progesteron (ale w sumie biorę łącznie 200) albo infekcje... Oby do jutra

Help, nie ogarniam 🙂.

Byłam na pierwszej wizycie, podczas której lekarz zrobił USG i potwierdził ciążę. Wypisał mi skierowania, a w nich oddzielnie do wykonania: "USG przed 10 tygodniem", "USG między 11 a 13 tygodniem", "wizyta u lekarza prowadzącego" (za dwa tygodnie, również z USG). No i jeszcze mam w 12 tygodniu USG prenatalne w poradni genetycznej.

Nie za dużo tego? Może to jakaś pomyłka? 🤪 Ja słyszałam, że przez całą ciążę robi się łącznie ze 3 badania USG z opisem, a tutaj już mi wychodzi 5 w pierwszym trymestrze.
Ja miałam usg na każdej wizycie. Wychodziło nawet więcej

Help, nie ogarniam 🙂.

Pewnie byłaś w lux med? Oni tam dają takie skierowania. Mi lekarz mówił, że nie ma sensu iść na to usg do 10 tyg bo on je w sumie zrobił, a ja nic nowego się i tak nie dowiem i że ja chce to mogę, ale on nie widzi sensu. Kolejne USG na które ma się oddzielne skierowania to są te usg prenatalne właśnie. A te 3 usg podczas ciąży to jest na nfz i to jest straszna bieda xd nie ma co się wgl tym sugerować 🤪

A czym aplikujesz? Bo ja palcem... U mnie zaczęło się to od cytologii... Po pobraniu miałam najpierw różowy śluz potem brunatny... I teraz właśnie tak mi się utrzymuje taka kawa z mlekiem 🤷 nie będę ukrywać,że mega mnie to mimo wszystko stresuje... Już sobie ubzdurałam niski progesteron (ale w sumie biorę łącznie 200) albo infekcje... Oby do jutra
ja kiedyś czytałam ze w ciąży jak się coś aplikuje to tylko palcem, aplikatorem niby nie można 🤷🏻‍♀️

Ja też palcem ale na pewno coś tam podrażniasz i dlatego są niewielkie ilości krwi. Jeśli się martwisz progesteronem to go zbadaj i będziesz się czuła pewniej. A infekcja dawałaby inne objawy 🙂
Moja wizyta dopiero za tydzień, ciężko jest wytrzymać 🙄

reklama
Pewnie byłaś w lux med? Oni tam dają takie skierowania. Mi lekarz mówił, że nie ma sensu iść na to usg do 10 tyg bo on je w sumie zrobił, a ja nic nowego się i tak nie dowiem i że ja chce to mogę, ale on nie widzi sensu. Kolejne USG na które ma się oddzielne skierowania to są te usg prenatalne właśnie. A te 3 usg podczas ciąży to jest na nfz i to jest straszna bieda xd nie ma co się wgl tym sugerować 🤪
Dokładnie, Luxmed. Chciałam ominąć to USG do 10 tygodnia, bo i tak nic nowego nie wniesie, ale nie byłam pewna, czy się lekarz nie pogniewa 🙃. Czyli Luxmedowe "USG między 11 a 13 tygodniem" i USG prenatalne w poradni genetycznej to będzie zasadniczo coś podobnego, ale warto zrobić obydwa?

Do góry