O widzisz ciałko żółte ma 0.37mm jak lekarz ma dobry sprzęt to jak będzie 0.7 milimetra można zobaczyć serce. Przeciętnie teraz 1mm na dzień rośnie oczywiście trzeba brać pod uwagę błąd pomiaru
reklama
Agnes4312
Moderator
A wiesz przy jakiej becie masz ten pęcherzyk żółtkowy?
Ja mam wizytę za tydzień, to będzie moje 5+6 i chciałabym też zobaczyć taki widok jak u ciebie w poprzednich ciążach nie dochodziłam do tego etapu.
Agnes4312
Moderator
@Figazmakiem i @Bibi89 dajcie znać po wizycie jak było najlepiej fotki z usg poprosimy
KarolinaDD
Fanka BB :)
dokładnie, ciocie czekają na zdjęcia@Figazmakiem i @Bibi89 dajcie znać po wizycie jak było najlepiej fotki z usg poprosimy
Bibi89
Ja mam dopiero po 19stej wizytę@Figazmakiem i @Bibi89 dajcie znać po wizycie jak było najlepiej fotki z usg poprosimy
kara86
ja też mam ryzyko, ciąża z synem i diabetolog powiedział mi że pewnie znowu będę "słodką mamą" z powodu wywiadu i wiekuA czy któraś z was miała lub ma ryzyko cukrzycy ciążowej?
Bibi89
Jak przetrwałaś ciążę mając cukrzycę bo mnie to przerażaja też mam ryzyko, ciąża z synem i diabetolog powiedział mi że pewnie znowu będę "słodką mamą" z powodu wywiadu i wieku
ForgetMeeNot
Ja miałam cukrzyce wykryta już w 9 tyg ciężko byłoJak przetrwałaś ciążę mając cukrzycę bo mnie to przeraża
kara86
Nie tak strasznie dieta nic nie dawała bo tylko od jajek (omlet, jajecznica) nie skakał cukier, dostałam insuline do posiłków na noc pomiary cukru przed wstaniem i 1h po posiłku, jak przeziębienie to diabetolog mówił co brać żeby bez cukru było, mięso warzywa raz dziennie owoc, najgorsze było to kłucie się nie mam ogólnie problemów ale 4 razy dziennie przez powiedzmy 8 miesięcy to naprawdę nic fajnego opuszki zrobiły się twarde i bolały pod koniec jak się kułam, a i jak mały się urodził miał sprawdzany cukier parę razy bo po porodzie maluszki doznają nie docukrzenia, ważna jest bardzo dieta bo to kondycja łożyska, u mnie do końca łożysko było pierwszej klasy a wiec się daJak przetrwałaś ciążę mając cukrzycę bo mnie to przeraża
reklama
Tak myślałam żeby jutro zrobić bete, wiec jak się zbiorę i pojadę to dam znac jaki mam wynikA wiesz przy jakiej becie masz ten pęcherzyk żółtkowy?
Ja mam wizytę za tydzień, to będzie moje 5+6 i chciałabym też zobaczyć taki widok jak u ciebie w poprzednich ciążach nie dochodziłam do tego etapu.
Podziel się: