reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Hej dziewczyny, dwa dni temu ujrzałam dwie kreseczki na teście. Narazie podchodzę do tego wszystkiego z doza niepewności, jestem po jednym wczesnym poronieniu a z drugiej ciąży mam synka który skonczy w styczniu 3 latka :-) druga ciaza od samego początku na heparynie

reklama
Cześć dziewczyny. Wczoraj zobaczyłam dwie kreski na teście. Okres spóźniał mi się 3 dni, ale Byliśmy nad morzem na urlopie i myślałam że dlatego się cykl rozregulował. Starania mieliśmy zacząć od kolejnego cyklu a w tym podeszliśmy do sprawy byle jak 😂 dzisiaj robiłam betę i wynik będzie jutro. Termin porodu wskazuje mi na 15 maj :)
W lutym 2020r przeszłam ciążę biochemiczną a potem w styczniu 2021 urodziłam synka :) ciąża rozwiązana cesarskim cięciem z powodu braku postępu porodu, i trochę się stresuję czy wszystko będzie okej. Wychodzi na to że jestem w 4tc i myślę umówić się do lekarza za jakieś 2 tygodnie bo boję się ciąży w bliźnie albo pozamacicznej...

Cześć dziewczyny. Wczoraj zobaczyłam dwie kreski na teście. Okres spóźniał mi się 3 dni, ale Byliśmy nad morzem na urlopie i myślałam że dlatego się cykl rozregulował. Starania mieliśmy zacząć od kolejnego cyklu a w tym podeszliśmy do sprawy byle jak 😂 dzisiaj robiłam betę i wynik będzie jutro. Termin porodu wskazuje mi na 15 maj :)
W lutym 2020r przeszłam ciążę biochemiczną a potem w styczniu 2021 urodziłam synka :) ciąża rozwiązana cesarskim cięciem z powodu braku postępu porodu, i trochę się stresuję czy wszystko będzie okej. Wychodzi na to że jestem w 4tc i myślę umówić się do lekarza za jakieś 2 tygodnie bo boję się ciąży w bliźnie albo pozamacicznej...
Pewnie ze sie umów wcześniej jeśli ma cie to uspokoic. Ja poszłam w 5+2 bo moja poprzednia ciąża była pozamaciczna i chciałam się upewnić ze tym razem jest na swoim miejscu 😊

Miałaś jakieś charakterystyczne objawy przy cp ?
Oj tak, od początku plamiłam. Beta rosła książkowo ale mialam niski progesteron (7-12) ok 5 tyg pojawił się ból brzucha, głównie po lewej stronie i już wiedziałam że trzeba do szpitala. Przy becie 1260 w 5+6 podali mi metotreksat żeby ocalić jajowód .

Oj tak, od początku plamiłam. Beta rosła książkowo ale mialam niski progesteron (7-12) ok 5 tyg pojawił się ból brzucha, głównie po lewej stronie i już wiedziałam że trzeba do szpitala. Przy becie 1260 w 5+6 podali mi metotreksat żeby ocalić jajowód .
Przykro mi że przez to przeszłaś :( teraz już będzie dobrze :)

Dziewczyny czy któraś z Was miała słabe przyrosty Bety i mimo wszystko było dobrze ? U nas przyrosty na poziomie 25%…. :( w pon mam wizytę u lekarza 😔
Czytałam o sytuacjach gdzie beta raz rosła ładnie, raz za mało ale nie kończyło się to niestety dobrze :(
Jaki masz ostatni wynik ?

A ja mam zagwostke kiedy iść na pierwsze USG, mogę iść we wtorek i wtedy będę 6+5 albo dopiero pod koniec wrzesnia jak będę już min 8+4… z jednej strony kusi mnie iść we wtorek ale boje się bo miałam trochę pozna owu i że nie będzie serduszka i ze się zestresuje. Gin powiedziała żebym najlepiej zrobiła 15-20.09 ale wtedy nie ma Starego i nie mam z kim dzieci zostawić 😒 ale to i tak lekarka do której nie będę chodzić

reklama
A ja mam zagwostke kiedy iść na pierwsze USG, mogę iść we wtorek i wtedy będę 6+5 albo dopiero pod koniec wrzesnia jak będę już min 8+4… z jednej strony kusi mnie iść we wtorek ale boje się bo miałam trochę pozna owu i że nie będzie serduszka i ze się zestresuje. Gin powiedziała żebym najlepiej zrobiła 15-20.09 ale wtedy nie ma Starego i nie mam z kim dzieci zostawić 😒 ale to i tak lekarka do której nie będę chodzić
Jeśli wytrzymasz to lepiej iść później :) wieksza szansa na serduszko :)

Do góry