reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Hej dziewczyny, dwa dni temu ujrzałam dwie kreseczki na teście. Narazie podchodzę do tego wszystkiego z doza niepewności, jestem po jednym wczesnym poronieniu a z drugiej ciąży mam synka który skonczy w styczniu 3 latka :-) druga ciaza od samego początku na heparynie

reklama
Cześć dziewczyny. Wczoraj zobaczyłam dwie kreski na teście. Okres spóźniał mi się 3 dni, ale Byliśmy nad morzem na urlopie i myślałam że dlatego się cykl rozregulował. Starania mieliśmy zacząć od kolejnego cyklu a w tym podeszliśmy do sprawy byle jak 😂 dzisiaj robiłam betę i wynik będzie jutro. Termin porodu wskazuje mi na 15 maj :)
W lutym 2020r przeszłam ciążę biochemiczną a potem w styczniu 2021 urodziłam synka :) ciąża rozwiązana cesarskim cięciem z powodu braku postępu porodu, i trochę się stresuję czy wszystko będzie okej. Wychodzi na to że jestem w 4tc i myślę umówić się do lekarza za jakieś 2 tygodnie bo boję się ciąży w bliźnie albo pozamacicznej...

Cześć dziewczyny. Wczoraj zobaczyłam dwie kreski na teście. Okres spóźniał mi się 3 dni, ale Byliśmy nad morzem na urlopie i myślałam że dlatego się cykl rozregulował. Starania mieliśmy zacząć od kolejnego cyklu a w tym podeszliśmy do sprawy byle jak 😂 dzisiaj robiłam betę i wynik będzie jutro. Termin porodu wskazuje mi na 15 maj :)
W lutym 2020r przeszłam ciążę biochemiczną a potem w styczniu 2021 urodziłam synka :) ciąża rozwiązana cesarskim cięciem z powodu braku postępu porodu, i trochę się stresuję czy wszystko będzie okej. Wychodzi na to że jestem w 4tc i myślę umówić się do lekarza za jakieś 2 tygodnie bo boję się ciąży w bliźnie albo pozamacicznej...
Pewnie ze sie umów wcześniej jeśli ma cie to uspokoic. Ja poszłam w 5+2 bo moja poprzednia ciąża była pozamaciczna i chciałam się upewnić ze tym razem jest na swoim miejscu 😊

Miałaś jakieś charakterystyczne objawy przy cp ?
Oj tak, od początku plamiłam. Beta rosła książkowo ale mialam niski progesteron (7-12) ok 5 tyg pojawił się ból brzucha, głównie po lewej stronie i już wiedziałam że trzeba do szpitala. Przy becie 1260 w 5+6 podali mi metotreksat żeby ocalić jajowód .

Oj tak, od początku plamiłam. Beta rosła książkowo ale mialam niski progesteron (7-12) ok 5 tyg pojawił się ból brzucha, głównie po lewej stronie i już wiedziałam że trzeba do szpitala. Przy becie 1260 w 5+6 podali mi metotreksat żeby ocalić jajowód .
Przykro mi że przez to przeszłaś :( teraz już będzie dobrze :)

Dziewczyny czy któraś z Was miała słabe przyrosty Bety i mimo wszystko było dobrze ? U nas przyrosty na poziomie 25%…. :( w pon mam wizytę u lekarza 😔
Czytałam o sytuacjach gdzie beta raz rosła ładnie, raz za mało ale nie kończyło się to niestety dobrze :(
Jaki masz ostatni wynik ?

A ja mam zagwostke kiedy iść na pierwsze USG, mogę iść we wtorek i wtedy będę 6+5 albo dopiero pod koniec wrzesnia jak będę już min 8+4… z jednej strony kusi mnie iść we wtorek ale boje się bo miałam trochę pozna owu i że nie będzie serduszka i ze się zestresuje. Gin powiedziała żebym najlepiej zrobiła 15-20.09 ale wtedy nie ma Starego i nie mam z kim dzieci zostawić 😒 ale to i tak lekarka do której nie będę chodzić

reklama
A ja mam zagwostke kiedy iść na pierwsze USG, mogę iść we wtorek i wtedy będę 6+5 albo dopiero pod koniec wrzesnia jak będę już min 8+4… z jednej strony kusi mnie iść we wtorek ale boje się bo miałam trochę pozna owu i że nie będzie serduszka i ze się zestresuje. Gin powiedziała żebym najlepiej zrobiła 15-20.09 ale wtedy nie ma Starego i nie mam z kim dzieci zostawić 😒 ale to i tak lekarka do której nie będę chodzić
Jeśli wytrzymasz to lepiej iść później :) wieksza szansa na serduszko :)

Do góry