reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Sama wartosc bety świadczyć moze o przesuniętej owulacji. Sama w 4 ciążach zawsze dzień po spodziewanej miesiączce mialam wartości rzędu 30-40. Po portu to wczesna ciaza i juz. 🙂 dwie poronione ale nie świadczyło o tym początkowa beta. U mnie immunologia.
Tyle, ze ja wiem kiedy była owulacja. Testy LH, badanie krwi, prog, estradiol, LH, podwyższona temp po owu, koniec śluzu. Cykl książkowy jak nigdy. Owu była 14dc. Dziś mam 17 dpo

Sama wartosc bety świadczyć moze o przesuniętej owulacji. Sama w 4 ciążach zawsze dzień po spodziewanej miesiączce mialam wartości rzędu 30-40. Po portu to wczesna ciaza i juz. 🙂 dwie poronione ale nie świadczyło o tym początkowa beta. U mnie immunologia.
Miałaś taka wartość bety po terminie @ i wszytsko było ok z bobasami? 🥹😊

Hej! Ja biorę bi bym juz chyba zawału dostala jak zobaczyłabym krew na papierze. 2 poprzednie miesiace to były biochemiczne i zaczynało.sie od plamien. W ciazy z Miłka liczne krwawienia, krwiaki, nadżerkę plamiąca, wizyty na IP, zapalenie pęcherza 3 razy, odmiedniczowe zapalenie nerek, skracajaca szyjka w 31 tc i zagrożenie przedwczesnym porodem. 😆😁🤭niby po przejściach i powinnam być spokojniejsza ale wręcz przeciwnie.
A u ciebie na kiedy termin ? Juz po usg?
od kiedy bierzesz luteinę i do kiedy masz brać ? 😀ja biorę tez od pierwszego pozytywnego tez ze względu na to ze dwa poprzednie miesiące były biochemiczne, wizytę mam 15.09 i się dopytaj do kiedy mam brać.

Ja😬
Tylko ja ciągle na mecie, 1850 na dobę i liczę, że mnie uchroni
No ale Ty też dietę trzymasz ładnie i wogole 🙄
Ja akurat nie ale szwagierka miajac IO miala dieta eliminować skoki insuliny i cukru i niestety sie nie udało. Bierze insulinę. A inna dziewczynę znam z IO, ktora jest juz na finiszu i wszystko dieta sie udało.
Ja mialam konsultacje z Endo I właśnie zwiększona dawkę metforminy plus dieta a początek i będziemy kontrolować 🤷🏽‍♀️ ale martwi mnie to bardzo ..

Tyle, ze ja wiem kiedy była owulacja. Testy LH, badanie krwi, prog, estradiol, LH, podwyższona temp po owu, koniec śluzu. Cykl książkowy jak nigdy. Owu była 14dc. Dziś mam 17 dpo
Rozumiem. Ale to i tak moim zdaniem nic nie zmienia. Jedne maja wysoka bete a inne nie 😄 kazda ciaza zaczyna się od niskiego pułapu.
Miałaś taka wartość bety po terminie @ i wszytsko było ok z bobasami? 🥹😊
Pierwsza ciaza zaczeta od wartości 50. Poroniona w 10 tc przez immunologia ale rozwijała się ksiazkowo.
Druga zaczela sie od 150 i poroniona w 8tc bo byla wada genetyczna.
Trzecia ciaza zaczela sie od 30 i urodziłam w 41tc. Mam corke.
obecna ciaza zaczela sie chyba od 38 i na razie przyrosty ok i pecherzyk zolciowy jest. Obecnie 6t4d.
od kiedy bierzesz luteinę i do kiedy masz brać ? 😀ja biorę tez od pierwszego pozytywnego tez ze względu na to ze dwa poprzednie miesiące były biochemiczne, wizytę mam 15.09 i się dopytaj do kiedy mam brać.
Ja luteine od potwierdzonej przyrostami bety. Czyli jakoes 3 dpo. A luteine? Hmmm nie wiem. Nie mowila. A w poprzedniej ciąży musialabym zerknąć do karty ciazy.

reklama
a co mialas z szyjka ? Ja jestem po konizacji i trochę się boje ze w tej ciąży mogę mieć w późniejszym etapie problemy ze skracaniem 😩
Wiesz co do końca nikt nie wiedział. Od początku była krótka (ale się nie skracała) i według dwóch lekarzy dziwnie miękka. Więc dostałam profilaktycznie. Ogólnie szyjka trzymała do samego CC 🙈 może taka jej uroda? No i plus miałam na początku duphaston bo w 7tyg miałam jakieś plamienie. Ale to brałam do 14tyg

Do góry