reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Kochana , zabrzmiało to ze jestes przyszła matką i przyszłą rodzącą po raz 2 jakbyś była profesorem ginekologii :) Owszem każdy kolejny poród daje Ci większe doświadczenie , ale mogłabym napisać równie dobrze , co Ty tam możesz wiedzieć o ciąży, ja będę matka po raz 2 , przy 2 dziecku zmagałam się 3 lata z niepłodnością idiopatyczna, miałam dziesiątki badan u najlepszych specjalistów w Polsce, ciąża z in Vitro, do 18 tygodnia ciazy było podejrzenie dużej wady genetycznej , aminopunkcja potem plamienie , ale co ja tam mogę wiedzieć w końcu jestem tylko przyszła matką, drugiego dziecka po strasznych przejściach ;)

To wszytko to prawdziwa historia ale napisana trochę z „przekąsem” :)

Nie zadałam pytania o USG, żeby otrzymywać odpowiedzi poprawne, bo skoro lekarze są w tej kwestii podzieleni to Ty też nie możesz znać odpowiedzi. Ale bardziej oczekiwałam Waszych opinii, doświadczeń :)
Dodam też, że spokój matki podczas ciąży jest bardzo istotny. Nawet tutaj na wątku pojawiały się często obawy, że nie wiadomo co tam u dziecka, bo dawno nie było usg... Ja tak nie mam, bo usg daje mi jednak pewien rodzaj spokoju. I warto to też wziąć pod uwagę

reklama
Dla mnie pewniakiem na zaparcia jest kawa. Mala, słaba, z odrobina mleka gwarantuje szczęśliwe zakończenie nawet gdy przychodzi masakryczny kryzys.
A tak to błonnik błonnik i dużo wody.
Działają tez suszone owoce ale u mnie słabo się sprawdzają bo generują koszmarne wzdęcia, za które w obliczu kończącego się sezonu grzewczego - podziękuje 😁

u mnie równo 30tc i 1420 (43 percentyl) doktor szacuje wagę 3kg-3,200kg przy porodzie( w 39tc będę miała CC)😊

reklama
Dziewczyny czy trzeba mieć plan porodu? Na stronie mojego szpitala nie ma nic takiego, a a internecie tyle tego że nie ogarniam. Macie ściągnięte z internetu i zaznaczone co chcecie a co nie czy w ogóle to nie potrzebne? 😅

Do góry