Kochana , zabrzmiało to ze jestes przyszła matką i przyszłą rodzącą po raz 2 jakbyś była profesorem ginekologii Owszem każdy kolejny poród daje Ci większe doświadczenie , ale mogłabym napisać równie dobrze , co Ty tam możesz wiedzieć o ciąży, ja będę matka po raz 2 , przy 2 dziecku zmagałam się 3 lata z niepłodnością idiopatyczna, miałam dziesiątki badan u najlepszych specjalistów w Polsce, ciąża z in Vitro, do 18 tygodnia ciazy było podejrzenie dużej wady genetycznej , aminopunkcja potem plamienie , ale co ja tam mogę wiedzieć w końcu jestem tylko przyszła matką, drugiego dziecka po strasznych przejściachkażdy lekarz robi jak uważa, jeśli to wam pasuje to ok
Ale napiszę jeszcze tak a propos. mój syn miał większy obwód brzuszka niż głowy-i już tu było wiadome że może nie przejść. wykryto to na USG, na którym tez oszacowano jego wagę. no nikt by nie wpadł na to że mogę nosić w sobie tak duże dziecko, cesarka uratowała mu życie, zadecydowano o niej po badaniu USG.. ja się po prostu czuje bardziej zaopiekowana wiedząc, że mój lekarz zrobi USG i ewentualne nieprawidłowości będziemy kontrolować na bieżąco. nie rozumiem tych 3 USG na całą ciążę..ale cóż. jestem tylko matką i przyszłą rodzącą po raz drugi, co ja mogę wiedzieć
To wszytko to prawdziwa historia ale napisana trochę z „przekąsem”
Nie zadałam pytania o USG, żeby otrzymywać odpowiedzi poprawne, bo skoro lekarze są w tej kwestii podzieleni to Ty też nie możesz znać odpowiedzi. Ale bardziej oczekiwałam Waszych opinii, doświadczeń