reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
każdy lekarz robi jak uważa, jeśli to wam pasuje to ok🙂
Ale napiszę jeszcze tak a propos. mój syn miał większy obwód brzuszka niż głowy-i już tu było wiadome że może nie przejść. wykryto to na USG, na którym tez oszacowano jego wagę. no nikt by nie wpadł na to że mogę nosić w sobie tak duże dziecko, cesarka uratowała mu życie, zadecydowano o niej po badaniu USG.. ja się po prostu czuje bardziej zaopiekowana wiedząc, że mój lekarz zrobi USG i ewentualne nieprawidłowości będziemy kontrolować na bieżąco. nie rozumiem tych 3 USG na całą ciążę..ale cóż. jestem tylko matką i przyszłą rodzącą po raz drugi, co ja mogę wiedzieć😉

każdy lekarz robi jak uważa, jeśli to wam pasuje to ok🙂
Ale napiszę jeszcze tak a propos. mój syn miał większy obwód brzuszka niż głowy-i już tu było wiadome że może nie przejść. wykryto to na USG, na którym tez oszacowano jego wagę. no nikt by nie wpadł na to że mogę nosić w sobie tak duże dziecko, cesarka uratowała mu życie, zadecydowano o niej po badaniu USG.. ja się po prostu czuje bardziej zaopiekowana wiedząc, że mój lekarz zrobi USG i ewentualne nieprawidłowości będziemy kontrolować na bieżąco. nie rozumiem tych 3 USG na całą ciążę..ale cóż. jestem tylko matką i przyszłą rodzącą po raz drugi, co ja mogę wiedzieć😉
Pamiętaj, że nie każdego stać na wizyty prywatne co miesiąc. Obowiązkowe USG na NFZ to liczba 4 plus 5 po 40tc ciąży. Ja żyje swoim życiem i nie jestem obsesyjna. Miałam 2 prenatalne na razie na których jest wszystko spoko. Teraz będę miała trzecie, a za chwile już rodzę. Tak ten czas leci 🥰

Pamiętaj, że nie każdego stać na wizyty prywatne co miesiąc. Obowiązkowe USG na NFZ to liczba 4 plus 5 po 40tc ciąży. Ja żyje swoim życiem i nie jestem obsesyjna. Miałam 2 prenatalne na razie na których jest wszystko spoko. Teraz będę miała trzecie, a za chwile już rodzę. Tak ten czas leci 🥰
Są lekarze na nfz, którzy robią usg co wizytę :) Sama do takiego chodziłam.

i tak jak napisał ktoś powyżej są tacy lekarze na NFZ którzy też robią więcej USG, ale można też chodzić na NFZ i raz czy dwa dla skontrolowania prywatnie do kogoś innego jeśli ktoś chce.

reklama
Do góry