reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Lekarz mi odradził, stwierdził ze jak się niepotrafiących z tego korzystać to nie powinniście tego używać 🤷‍♀️

Ale ja chyba zwariuje , ciagle się przejmuje.

W pierwszej ciazy nie miałam takiego stresu, a teraz ciągłego tym myśle :(
Ja uzyłam kilka razy aby pokazać rodzicom i chłopakowi i wtedy jak mało się ruszała. Podobno nie ma przeciwwskazań. Mojej kolezance uratowało to dziecko bo słuchała juz pod koniec i serce biło wolniej i gdyby nie to ,urodziłaby martwe. A co nadal się nie rusza? Według mnie powinnas isc do lekarza jak najszybciej.

reklama
Ja uzyłam kilka razy aby pokazać rodzicom i chłopakowi i wtedy jak mało się ruszała. Podobno nie ma przeciwwskazań. Mojej kolezance uratowało to dziecko bo słuchała juz pod koniec i serce biło wolniej i gdyby nie to ,urodziłaby martwe. A co nadal się nie rusza? Według mnie powinnas isc do lekarza jak najszybciej.
Pewnie, ze jakby się nie ruszał to już dawno byłabym u lekarza, straszna panikarstwo ze mnie :) Mały się rusza tylko mniej intensywnie niż wcześniej. Rozmawiałam z położna powiedziała ze po 28 tygodniu ruchy dziecka są mniej wyczuwalne i jeśli do 2h po śniadaniu, obiedzie i kolacji jest mniej niż 10 ruchów to wtedy należy umówić się na wizytę :)

Pewnie, ze jakby się nie ruszał to już dawno byłabym u lekarza, straszna panikarstwo ze mnie :) Mały się rusza tylko mniej intensywnie niż wcześniej. Rozmawiałam z położna powiedziała ze po 28 tygodniu ruchy dziecka są mniej wyczuwalne i jeśli do 2h po śniadaniu, obiedzie i kolacji jest mniej niż 10 ruchów to wtedy należy umówić się na wizytę :)
W takim razie masz spokojną dzidzie 😋 nie to co mój szogun 😂 jak po urodzeniu też taka będzie dzika to oszaleje 😂🥰

Hej czy macie już kupione wózki? Byłam w sklepie ilość do wyboru ogromna. Polecany wózek to moon resea s edition wg sprzedawcy. Czy któraś ma ten wózek 2w1 i może przekazać swoją opinię albo polecić inny?

Czy macie już gotowe wyprawki? :)
Ja narazie skupuje ubranka jak coś mi, wyjątkowego wpadnie w oko.
Mam dużo rzeczy po starszym synu i muszę zacząć segregacje powoli . Bo czas szybko leci 😁

mam eurocart crox pro po 2,5 rocznym synku, dokupilam tylko gondolę. ja polecam ze względu na małą wagę i to że jest zgrabny- jestem malutka, drobna.
ciężko wybrać wózek, musisz wiedzieć jak będziesz z niego korzystać, po jakich drogach jeździć, jaka poru roku itd.😉

wyprawkę w sumie mam, jeszcze jakieś drobne rzeczy typu kapcie na szpital i parę mini kosmetyków typu żel pod prysznic, potem od razu wyrzuce opakowania bo ostatnio miałam problem z domknięciem torby 😆 nie wiem jakim cudem 🤔 od marca czeka mnie pranie i prasowanie. wiem że wcześnie, ale ostatnio w 8 miesiącu już nie miałam na nic sił i stój przy desce i prasuj całe sterty 🥴

Hej czy macie już kupione wózki? Byłam w sklepie ilość do wyboru ogromna. Polecany wózek to moon resea s edition wg sprzedawcy. Czy któraś ma ten wózek 2w1 i może przekazać swoją opinię albo polecić inny?
Tych wózków jest tak dużo na rynku…
Ja Ci powiem z mojego doświadczenia :) Kupiłam wózek biorąc pod uwagę cenę, jakość i design ( było to dla mnie bardzo ważne, żeby mi się podobał wizualnie :), lekkość )
Uważam, ze nie ma co inwestować ze dużo, pamiętaj, że w samej gondoli dziecko jeździ krótko, wiec warto się skupić głównie na spacerowce :) Ważne, żeby była lekka, zwrotna i żeby dobrze się składała ( u mnie to było ważne żeby zajmowała mało miejsca w aucie i ze jak byłam sama z małym mogłam jedna ręka złożyć wózek ) :)

No zmotywowałyście mnie dziewczyny z tym kompletowaniem wyprawki. Mam w planie pakować się w połowie marca ale już dzięki Wam przynajmniej dzisiaj wzięłam się za listę i mam przygotowane wszystkie koszyki na necie z higieniczno-kosmetycznymi rzeczami. Z ciuchami dla siebie (koszula do karmienia, biustonosz do karmienia itp) czekam na 8 marca - liczę na promki :D a duzych rzeczy typu wózki, łóżeczka itp nie potrzebuje bo są po starszaku. Także planowo za 2 tygodnie wyprawka będzie skompletowana, a walizka w gotowości (z nadzieją, że nie będzie potrzebna jeszcze kolejne 1,5-2 miesiące)

reklama
głowa będzie spokojniejsza jak już wszystko będzie przygotowane🙂

mnie koszule zostały po poprzednim porodzie, staniki też, ale jak będzie z karmieniem tym razem to nie wiem więc jeszcze nie inwestowałam w nic porządnego na dzień. narazie mam dwa do spania i już niestety idą w ruch 🫣

Do góry