Ellie2021
Fanka BB :)
@majowka_23 Ja poczułam na końcu 19 tc skończonego, a to druga ciąża. W pierwszej poczułam jakoś w połowie 20 tc. Ruchy czasem mogą być odczuwalne nawet później, nie ma co się martwić
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pierwsza ciążaPrawidłowo przybrałaś na wadze, a co do ruchów to moje 3 dziecko, w kolejnych ciążach ruchy czuje się szybciej, a Twoja ciąża pierwsza czy kolejna? W sumie nawet jeśli byłaby kolejna to nie ma w tym żadnych nieprawidłowości, że nie czujesz ruchów. Spokojnie
Ja jestem w kolejnej ciazy 18t3d i nie czuje kompletnie ruchów ,łożysko na przedniej ścianie,w poprzedniej poczulam 19t1d łożysko tez z przodu wiec czekam ale przyznaje ze już się trochę martwie.@majowka_23 Ja poczułam na końcu 19 tc skończonego, a to druga ciąża. W pierwszej poczułam jakoś w połowie 20 tc. Ruchy czasem mogą być odczuwalne nawet później, nie ma co się martwić
Tak jak pisałam w innym temacie - to normalne. Inna ciąża, inne dziecko.Ja jestem w kolejnej ciazy 18t3d i nie czuje kompletnie ruchów ,łożysko na przedniej ścianie,w poprzedniej poczulam 19t1d łożysko tez z przodu wiec czekam ale przyznaje ze już się trochę martwie.
Termin mam na 19.05.
Jeszcze mam kupę czasu na poczucie ruchów. Czasem czeka się nawet do 22 tc ciąży. Spokojnie! Ja ostatnio już wypytywałam o to mojego gina i mnie uspokoiłJa jestem w kolejnej ciazy 18t3d i nie czuje kompletnie ruchów ,łożysko na przedniej ścianie,w poprzedniej poczulam 19t1d łożysko tez z przodu wiec czekam ale przyznaje ze już się trochę martwie.
Termin mam na 19.05.
W pierwszej kolejności chyba musze wykonać badanie echokardiografię płodu, czytałam że faktycznie osobno nieprawidłowości te są zupełnie nie groźne i zazwyczaj znikają do narodzin dziecka ale jak pojawiają się dwie naraz to już ryzyko chorób zespołowych. Nie wiem co myśleć...będę u lekarza i myślę ze wtedy dowiem się czegoś więcejMoże konsultacja u genetyka?