reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

@Dolvit przeżyliście dziś jakoś te ulewy na Minorce? 😁 właśnie w TV mówili że rekord deszczu dziś pobity 😱
Wiesz co wczoraj wróciliśmy 🤭 faktycznie lało cała noc i rano, opóźniony był samolot o 2h ale udało się wystartować. U nas cały tydzień słonko świeciło, także pogodę trafiliśmy super 🌞 dziś tylko mnie tak dziwnie brzuch pobolewa. Trochę jak na okres, trochę tak inaczej i już mam różne myśli :/ ehhhh wizyta dopiero 18.10

reklama
Jaka jest ta herbata Rooibos w smaku? Taka jak czarna gorzka? Nigdy nie piłam, a wiem, że polecana jest w ciąży
Piję z cynamonem i pomarańczą z Biedry i jest bardzo dobra w smaku, gorzka nie, to daleko do niej daleko... (ja gorzkej nie lubię, więc tutaj juz widać, jaka jest różnica w piciu dla mnie).
Mnie dzisiaj naszło na ciasto czekoladowe z porzeczkami, właśnie kręcę zobaczymy czy to uda się zjeść chociaż kawałek 😜🙃

Mam kobietki pytanie ostatnio podczas " dwójki" w WC przy podcieraniu widzę śluz z pochwy podbarwiony krwią, nigdy tak nie miałam, poczytałam troszkę, że to wysilkowo, ale ja w to wysiłku dużego nie wkładam. Mieliście takie sytuacje?
Ja tak miałam, ale jak plamiłam. Od tygodnia już nie plamię i jest ok przy 2.

a po drugiej corce mam jeszcze cybexa baliosa s. Boze, gdzie on nie byl i czego nie przezyl 😂😂 tez mam zamiar go uzywac od czasu do czasu, leciutki, malutki, zwinny
ja mam teraz dla synka i nieraz używamy Oyster zero - 7 kg to jest dopiero waga piórkowa a miejsca ma tyle ze z rok jak bedzie chcial to posmiga 😁 (synek w styczniu skonczy 3 latka)

A ile ma dziecko do odpieluchiwania ? Moja corka 2 letnia sama się odpieluchwala, bo byla gotowa. Tak po prostu. Ja jej nie przeszkadzałam. Samoodpieluchowanie jest możliwe kiedy dziecko również rozwojowo, czyli nie da się przyspieszyć, ma kontrole nad zwieraczami, czyki następuje z bilogivznego punktu l widzenia taki moment se czuje ze ma pelny pecherz i moze przytrzymać siku w pecherzu. I potem czasem sa wpadki a czaeem nie. Warto zaufać dziecku. Corka dlugo czas juz wstawała z suchym pampersem na noc i pewnego dnia powiedziała że jie chce pampersa. Zaufalam, zgodziłam się i tak już zostało. Przez pierwszy tydzień moze nie zdążyła z 4 razy. Potem już się nie zdążyło. Każde dziecko jest inne, najwcześniej jednak o samoodpieluchowaniu możemy mówić kolo 18 mz. Wtedy jest poczatkenokna rozwojowego odnośnie kontroli zqieraczy. Kedne osiągają szybciej innej wolniej. To jak z chodzeniem , jedne maja 12 miesiecy a inne 16 jak zrobia pierwszy Kroczek.

Ja bym nie przechodziła z pampersów na wielo, od razu majteczki i juz. Niech lata z gola pupa. Nocnik w zasięgu, czytaj książeczki o sikaniu, pokazywać jak pluszaki robia siku, nie pytać ciagle czy chce o nie wysadzać a pójdzie z górki. 🙂
To u mnie było śmiesznie s najmłodszym dzieckiem bo jak miała półtora roku to nie wykazywała żadnych oznak że jest gotowa ale latała z gołym tyłkiem czasami no i pewnego razu wyciągnęłam nocnik i pokazywałam że tam się sika, jak ja szłam to ona tez, no i zaczęła robić tam siku po pierwszym czy drugim dniu, zaraz później przestała sikać w nocy a nie ma jeszcze 2 lat.

I ja byłam przekonana że ona nie jest gotowa bo w pieluche robiła jak tylko miała na tyłku a tu się magicznie okazało że ona dobrze wiedziała co i jak już wcześniej tylko pielucha była przyzwoleniem na sikanie

ja mam teraz dla synka i nieraz używamy Oyster zero - 7 kg to jest dopiero waga piórkowa a miejsca ma tyle ze z rok jak bedzie chcial to posmiga 😁 (synek w styczniu skonczy 3 latka)
Ach, to jest jedyna rzecz, która mnie tak zniechęca do wszystkiego, ze na nowo wsio kompletować :p Tak miałam po 1-2 synku, 3 to nic nie było potrzeba. Się sprzedało wsio i dopa, czuję sie, jakbym byłą pierworódka :D

Właśnie, kurna, tak się w sumie zastanawiam, jak to będzie przy porodzie? Bo 3 poród wspominam dobrze, drugi tez, ale to były krótkie porody w odstępie czasowym.
Mąż wczoraj mówi: mam nadzieję, ze będziesz miała dobry poród. Ja mówię, ze 4 dziecko, to powinno być ok, a on do mnie, tak, 4, ale po 10 latach, to teraz jak na nowo rodzenie?
Serio tak moze być? Bo się tak trochu wystraszyłam :p

Poczytajcie o tym cynamonie, bo w internetach piszą, że ma wpływ na wady słuchu i wzroku u płodu :(
Ale osobiście przeraża mnie ilość rzeczy zakazanych/niebezpiecznych w ciąży. To są takie rzeczy, o których bym nie pomyślała, że może szkodzić 🙄
O matko, dobrze, ze dużo nie piłam tej herbaty, wręcz z 10 saszetek, a w tych saszetkach to tez wiecie, jak nikłe są te dodatki, jak np. tutaj cynamon.
O matuniu, aż strach cokolwiek jeść 🤪

Ach, to jest jedyna rzecz, która mnie tak zniechęca do wszystkiego, ze na nowo wsio kompletować :p Tak miałam po 1-2 synku, 3 to nic nie było potrzeba. Się sprzedało wsio i dopa, czuję sie, jakbym byłą pierworódka :D

Właśnie, kurna, tak się w sumie zastanawiam, jak to będzie przy porodzie? Bo 3 poród wspominam dobrze, drugi tez, ale to były krótkie porody w odstępie czasowym.
Mąż wczoraj mówi: mam nadzieję, ze będziesz miała dobry poród. Ja mówię, ze 4 dziecko, to powinno być ok, a on do mnie, tak, 4, ale po 10 latach, to teraz jak na nowo rodzenie?
Serio tak moze być? Bo się tak trochu wystraszyłam :p
Eee no chyba nie, myślę że będzie dobrze. Ale jestem ciekawa jak to będzie. Bo organizm jednak starszy 🤔

reklama
Do góry