reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

No dobra to jak większość jest za tym, żeby tworzyć wątek prywatny to odpowiadajcie na ten mój wpis i każda która chce być w wątku prywatnym niech się wpisuje :) ja będę potem edytowała ten wpis i dodawała każdą po kolei i pełną listę wyślemy do @aniaslu :)

1. @Agnes4312 - MODERATOR
2. @Ellie2021
3. @Bibi89
4. @KarolinaDD
5. @Silvana
6. @VikiO
7. @anita.91
8. @netka_lp
9. @Roxana1889
10. @Oleś
11. @Kwiatuszek34
12. @Agula_
13. @Zielona2426
14. @magdalena.
15. @gooskaw
16. @oligator
17. @Lenka666666
18. @Paxa
19. @Ewq9
20. @CzekajacNaCud
21. @Corabia
22. @Olunia145
23. @Dzoana88
24. @Migotka28
25. @Pola0702
26. @Evelina@ - MODERATOR
27. @Bonnie9
28. @Figazmakiem
29. @Kuksonia
30. @Marcela24
31. @Sikorka91
32. @Dolvit
33. @Harinka
34. @Paulina12
35. @MonikaAlex
36. @Charlotte21
37. @Munro
38. @Kasia1994
39. @Emmka87
40. @Szczęśliwa_mama_
41. @deedee92
42. @Lily of the Valley ©
43. @Katarynka1990
44. @paola111
45. @Kinia2006
46. @Gajamata
Proszę o dopisanie :)

reklama
Cześć dziewczyny :) mało się tu odzywam.. tylko tak sobie czytam. Zastanawiam się czy u was w pracy już wiedzą, że jesteście w ciąży? U mnie dziś 6t3d wizyta za 11 dni ale do tego czasu chyba umrę.. cały czas chodzę i zastanawiam się czy tym razem jest ok (2 ostatnie ciążę stracone) nawet sobie zaczęłam notować objawy dochodzące 🤣 ale to tylko dlatego, że ostatnią ciążę, nagle objawy zaczęły się cofać przez co miałam bardzo źle przeczucie i niestety przeczucie okazało się prawdą, ciąża obumarła. Tym razem z dnia na dzień czuje się gorzej 🤣 co bardzo mnie cieszy.. Nie mam wymiotów ale ciągle mi niedobrze, mam zaparcia, ból piersi, często jest mi słabo i mam wrażenie że zaraz zemdleje. Do pracy chodzę, ale nikomu nic nie powiedziałam. Wiem, że szef się wścieknie a nie jest to niestety sympatyczny człowiek. Mam umowę do końca grudnia, bo poprzedniej ciąży nie chciał dać mi umowy na stałe, no i tak się zastanawiam kiedy mu powiedzieć 😌

No dobra to jak większość jest za tym, żeby tworzyć wątek prywatny to odpowiadajcie na ten mój wpis i każda która chce być w wątku prywatnym niech się wpisuje :) ja będę potem edytowała ten wpis i dodawała każdą po kolei i pełną listę wyślemy do @aniaslu :)

1. @Agnes4312 - MODERATOR
2. @Ellie2021
3. @Bibi89
4. @KarolinaDD
5. @Silvana
6. @VikiO
7. @anita.91
8. @netka_lp
9. @Roxana1889
10. @Oleś
11. @Kwiatuszek34
12. @Agula_
13. @Zielona2426
14. @magdalena.
15. @gooskaw
16. @oligator
17. @Lenka666666
18. @Paxa
19. @Ewq9
20. @CzekajacNaCud
21. @Corabia
22. @Olunia145
23. @Dzoana88
24. @Migotka28
25. @Pola0702
26. @Evelina@ - MODERATOR
27. @Bonnie9
28. @Figazmakiem
29. @Kuksonia
30. @Marcela24
31. @Sikorka91
32. @Dolvit
33. @Harinka
34. @Paulina12
35. @MonikaAlex
36. @Charlotte21
37. @Munro
38. @Kasia1994
39. @Emmka87
40. @Szczęśliwa_mama_
41. @deedee92
42. @Lily of the Valley ©
43. @Katarynka1990
44. @paola111
45. @Kinia2006
46. @Gajamata
Ja też poproszę

Takie samo pudelko trzymalam w rece wiec jednak nie bylo ze zlota 🤷‍♀️
Podrzuc linkiem do allegro (moze byc pw) jak jeszcze gdzies tam masz, bede bardzo wdzieczna :-)

Widze ze nie tylko u mnie w aptece bija kokosy 😑
To jest standard niestety. Ja juz od dobrych kilku lat zamawiam leki głównie przez neta jeśli nie potrzebuję czegoś na już bo wkurza mnie, że stacjonarnie w aptece zapłace 1,5-2x więcej za ten sam lek :/

Cześć dziewczyny :) mało się tu odzywam.. tylko tak sobie czytam. Zastanawiam się czy u was w pracy już wiedzą, że jesteście w ciąży? U mnie dziś 6t3d wizyta za 11 dni ale do tego czasu chyba umrę.. cały czas chodzę i zastanawiam się czy tym razem jest ok (2 ostatnie ciążę stracone) nawet sobie zaczęłam notować objawy dochodzące 🤣 ale to tylko dlatego, że ostatnią ciążę, nagle objawy zaczęły się cofać przez co miałam bardzo źle przeczucie i niestety przeczucie okazało się prawdą, ciąża obumarła. Tym razem z dnia na dzień czuje się gorzej 🤣 co bardzo mnie cieszy.. Nie mam wymiotów ale ciągle mi niedobrze, mam zaparcia, ból piersi, często jest mi słabo i mam wrażenie że zaraz zemdleje. Do pracy chodzę, ale nikomu nic nie powiedziałam. Wiem, że szef się wścieknie a nie jest to niestety sympatyczny człowiek. Mam umowę do końca grudnia, bo poprzedniej ciąży nie chciał dać mi umowy na stałe, no i tak się zastanawiam kiedy mu powiedzieć 😌
tak, powiedzialam praktycznie odrazu po zrobionym tescie ciazowym. Ale ja pracuje mocno fizycznie, czesto w bardzo niskich minusowych temperaturach. I poprostu od tej pory mam troche lzej w pracy niz przed. No i czesciej ide usiasc na tylku chociaz 2 minuty i nikt nie ma mi tego za zle.

Hej!

Zajrzałam się przywitać, ale pogubiłam się w postach. Widziałam, że tworzycie prywatną grupę - proszę o dopisanie, bo nie mogę dokopać się do tego posta żeby zacytować.

Ja kolejna wizyta 19.10. Póki co bez większych zmian, jednego dnia muli mniej, drugiego bardziej, a to mi słabo, a to nie mam siły. Spać mi się chce (a jestem osobą która nigdy nie spała/nie śpi w ciągu dnia). Dodatkowo młoda trochę kaszląca i zostaje w domu do połowy listopada bo czekamy na zabieg usunięcia migdałków… jutro jedziemy nad morze trochę odpocząć i na grzyby bo podobno wysypało.

Gratulacje wszystkich potwierdzonych serduszek, tych podwójnych x 2 🙂

Zastanawiam się czy u was w pracy już wiedzą, że jesteście w ciąży?
Przyniosłam do pracy zaświadczenie już w 7. tygodniu. Ja jestem zwolenniczką wczesnego informowania, bo możesz wtedy korzystać z różnych przywilejów np. wychodzić z pracy na badania (bardzo przydatne w pierwszym trymestrze).

reklama
Powiedziałabym że bardziej przez tabletki antykoncepcyjne.
Lekarze nie są jakoś bardzo chętnie do podawania 2 zarodków w czasie IVF a podczas stymulacji też się kontroluje ilość pęcherzyków. Jak mialam się stymulować do inseminacji, lekarka powiedziała że jak będą 2-3 pęcherzyki to zabiegu nie będzie bo za duże ryzyko ciąży mnogiej.
Ja miałam iui na 2 a nawet na 3 pęcherzykach u mnie lekarka mówiła że jak są cztery to nie robimy. Przy ivf też jest ryzyko ciąży bliźniaczej nawet jak poda się jeden zarodek gdyż może się podzielić.
Zaraz przed ciąża też miałam podwójna owulację a zadnych leków nie bralam. Tak po prostu czasem jest 🙂

Do góry