reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

niestety niepłodność dotyka coraz więcej z nas :( a przez stymulację bliźniaki stają się coraz częstszym zjawiskiem :)
Powiedziałabym że bardziej przez tabletki antykoncepcyjne.
Lekarze nie są jakoś bardzo chętnie do podawania 2 zarodków w czasie IVF a podczas stymulacji też się kontroluje ilość pęcherzyków. Jak mialam się stymulować do inseminacji, lekarka powiedziała że jak będą 2-3 pęcherzyki to zabiegu nie będzie bo za duże ryzyko ciąży mnogiej.

reklama
Toksoplazmoza to jeden z moich największych leków w ciąży, nigdy nie przechodziłam 🥲
Ja też, ale szczerze mówiąc nie obawiam się jej jakoś bardzo. Przez mój dom w przeszłości przewalały się tabuny bezdomnych, chorych kotów, którym podawałam leki, kroplówki (kontakt z krwią), sprzątałam kuwety. Nigdy nie zaraziłam się toksoplazmozą. Jadłam niemyte owoce, warzywa, surowe mięso. Nie zaraziłam się. Jakie są szanse, że teraz, dbając podwójnie o standardy higieny, nagle się zarażę? Myślę, że znikome. Musiałabym mieć ogromnego pecha. Równie dobrze może wydarzyć się... wszystko inne 😉.

Hej dziewczyny!

Odzywam się po kolejnej wizycie (na poprzedniej wizycie 6+4 mieliśmy 2 zarodki i jedno ❤️) a dziś (7+4) udało się oficjalnie potwierdzić drugiego człowieka!! Tak się cieszę, słyszałam dwa serduszka ❤️❤️ 😍 dodatkowo na 90% pojawiła się druga owodnia, dzięki czemu każdy z nich będzie mieć swoje miejsce 🏠🏠✨

Dostałam duphaston 2x1 i kolejna wizyta za 2 tygodnie 🌞
Uff...

Zobacz załącznik 1449870Zobacz załącznik 1449871

Nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie 😍 ja zawsze marzyłam o bliźniakach, tym bardziej ze w rodzine są i miałam szanse.
Gratuluje podwójnego szczęścia 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻

Hej dziewczyny!

Odzywam się po kolejnej wizycie (na poprzedniej wizycie 6+4 mieliśmy 2 zarodki i jedno ❤️) a dziś (7+4) udało się oficjalnie potwierdzić drugiego człowieka!! Tak się cieszę, słyszałam dwa serduszka ❤️❤️ 😍 dodatkowo na 90% pojawiła się druga owodnia, dzięki czemu każdy z nich będzie mieć swoje miejsce 🏠🏠✨

Dostałam duphaston 2x1 i kolejna wizyta za 2 tygodnie 🌞
Uff...

Zobacz załącznik 1449870Zobacz załącznik 1449871
Wow, cudownie!!!

Ja też byłam dzisiaj, widziałam serduszko ❤ To piękne uczucie... chwile po tym ogarnęło mnie przerazenie, jak dowiedzialam sie że muszę czekać 3 tygodnie do kolejnej wizyty.
Dr ustalił 26.05 jako termin porodu, także jest szansa, że się spotkamy fizycznie 😅
Od 3 dni nie mogę otworzyć lodówki, tak mi śmierdzi, ale apetyt mam bardzo dobry 😊
PS. Jeśli mam być szczera w odniesieniu do zamieszczania tutaj postów to... ja nie nadążam, wystarczy, że jeden dzień nie śledzę i już mam takie zaległości, że zanim to przeczytam co piszecie to już zmienia się wątek, albo już ktoś to napisał co ja miałam na myśli a inna sprawa jest taka, że to moja pierwsza ciąża nie bardzo mam coś sensownego do zaoferowania. Chciałabym traktować też to forum jako dodatkowe źródło informacji.
O, super 😄 Ja te, nie mogę otwierać lodówki 😅

Ja też, ale szczerze mówiąc nie obawiam się jej jakoś bardzo. Przez mój dom w przeszłości przewalały się tabuny bezdomnych, chorych kotów, którym podawałam leki, kroplówki (kontakt z krwią), sprzątałam kuwety. Nigdy nie zaraziłam się toksoplazmozą. Jadłam niemyte owoce, warzywa, surowe mięso. Nie zaraziłam się. Jakie są szanse, że teraz, dbając podwójnie o standardy higieny, nagle się zarażę? Myślę, że znikome. Musiałabym mieć ogromnego pecha. Równie dobrze może wydarzyć się... wszystko inne 😉.
masz racje 😊 rzeczywiście, ja nie pamietam żebym przed ciąża, jeszcze mieszkając u rodziców myła jabłka zerwane prosto z naszego drzewka. Z bratem urywaliśmy z daszku i lizalismy sople lodu, takie brudne fuuu. U męża w domu zawsze był kot który się szlajał przez cały dzien a wieczorem przychodził dopiero do domu, zawsze go trzymałam na kolanach czy głaskałam i nie myłam rak po każdym pogłaskaniu go. Rzeczywiście, już dawno powinnam mieć a nie mam.. 🫢 trochę mnie uspokoiłas 😋🤗

niestety niepłodność dotyka coraz więcej z nas :( a przez stymulację bliźniaki stają się coraz częstszym zjawiskiem :)
Czytałam gdzieś, że z tego właśnie powodu do 2050 roku co druga ciąża będzie mnoga. Ale nie wiem, czy to legitne źródło informacji było 😄.

Czy w ciąży bliźniaczej objawy są podwójne?

Czytałam gdzieś, że z tego właśnie powodu do 2050 roku co druga ciąża będzie mnoga. Ale nie wiem, czy to legitne źródło informacji było 😄.

Czy w ciąży bliźniaczej objawy są podwójne?
ja tez ogólnie czytałam o tym, ze ciąż mnogich będzie więcej. Przez hormony, które bierzemy, stymulację, leczenie niepłodności itp.
A co do objawów nie wymiotuje ale mam takie okropne mdłości cały czas… mecze się jak cholera i tylko bym leżała i spała. Niestety nie mam porównania do pojedynczej ciąży ale jest ciężko

reklama
ja tez ogólnie czytałam o tym, ze ciąż mnogich będzie więcej. Przez hormony, które bierzemy, stymulację, leczenie niepłodności itp.
A co do objawów nie wymiotuje ale mam takie okropne mdłości cały czas… mecze się jak cholera i tylko bym leżała i spała. Niestety nie mam porównania do pojedynczej ciąży ale jest ciężko
ja wlansie czytałam ze objawy ciąży są nasilone w ciąży mnogiej, ale to pewnie tak jak z każda ciąża, może nawet nie być wcale objawów 🤷🏻‍♀️😄

Do góry