reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

niestety niepłodność dotyka coraz więcej z nas :( a przez stymulację bliźniaki stają się coraz częstszym zjawiskiem :)
Powiedziałabym że bardziej przez tabletki antykoncepcyjne.
Lekarze nie są jakoś bardzo chętnie do podawania 2 zarodków w czasie IVF a podczas stymulacji też się kontroluje ilość pęcherzyków. Jak mialam się stymulować do inseminacji, lekarka powiedziała że jak będą 2-3 pęcherzyki to zabiegu nie będzie bo za duże ryzyko ciąży mnogiej.

reklama
Toksoplazmoza to jeden z moich największych leków w ciąży, nigdy nie przechodziłam 🥲
Ja też, ale szczerze mówiąc nie obawiam się jej jakoś bardzo. Przez mój dom w przeszłości przewalały się tabuny bezdomnych, chorych kotów, którym podawałam leki, kroplówki (kontakt z krwią), sprzątałam kuwety. Nigdy nie zaraziłam się toksoplazmozą. Jadłam niemyte owoce, warzywa, surowe mięso. Nie zaraziłam się. Jakie są szanse, że teraz, dbając podwójnie o standardy higieny, nagle się zarażę? Myślę, że znikome. Musiałabym mieć ogromnego pecha. Równie dobrze może wydarzyć się... wszystko inne 😉.

Hej dziewczyny!

Odzywam się po kolejnej wizycie (na poprzedniej wizycie 6+4 mieliśmy 2 zarodki i jedno ❤️) a dziś (7+4) udało się oficjalnie potwierdzić drugiego człowieka!! Tak się cieszę, słyszałam dwa serduszka ❤️❤️ 😍 dodatkowo na 90% pojawiła się druga owodnia, dzięki czemu każdy z nich będzie mieć swoje miejsce 🏠🏠✨

Dostałam duphaston 2x1 i kolejna wizyta za 2 tygodnie 🌞
Uff...

Zobacz załącznik 1449870Zobacz załącznik 1449871

Nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie 😍 ja zawsze marzyłam o bliźniakach, tym bardziej ze w rodzine są i miałam szanse.
Gratuluje podwójnego szczęścia 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻

Hej dziewczyny!

Odzywam się po kolejnej wizycie (na poprzedniej wizycie 6+4 mieliśmy 2 zarodki i jedno ❤️) a dziś (7+4) udało się oficjalnie potwierdzić drugiego człowieka!! Tak się cieszę, słyszałam dwa serduszka ❤️❤️ 😍 dodatkowo na 90% pojawiła się druga owodnia, dzięki czemu każdy z nich będzie mieć swoje miejsce 🏠🏠✨

Dostałam duphaston 2x1 i kolejna wizyta za 2 tygodnie 🌞
Uff...

Zobacz załącznik 1449870Zobacz załącznik 1449871
Wow, cudownie!!!

Ja też byłam dzisiaj, widziałam serduszko ❤ To piękne uczucie... chwile po tym ogarnęło mnie przerazenie, jak dowiedzialam sie że muszę czekać 3 tygodnie do kolejnej wizyty.
Dr ustalił 26.05 jako termin porodu, także jest szansa, że się spotkamy fizycznie 😅
Od 3 dni nie mogę otworzyć lodówki, tak mi śmierdzi, ale apetyt mam bardzo dobry 😊
PS. Jeśli mam być szczera w odniesieniu do zamieszczania tutaj postów to... ja nie nadążam, wystarczy, że jeden dzień nie śledzę i już mam takie zaległości, że zanim to przeczytam co piszecie to już zmienia się wątek, albo już ktoś to napisał co ja miałam na myśli a inna sprawa jest taka, że to moja pierwsza ciąża nie bardzo mam coś sensownego do zaoferowania. Chciałabym traktować też to forum jako dodatkowe źródło informacji.
O, super 😄 Ja te, nie mogę otwierać lodówki 😅

Ja też, ale szczerze mówiąc nie obawiam się jej jakoś bardzo. Przez mój dom w przeszłości przewalały się tabuny bezdomnych, chorych kotów, którym podawałam leki, kroplówki (kontakt z krwią), sprzątałam kuwety. Nigdy nie zaraziłam się toksoplazmozą. Jadłam niemyte owoce, warzywa, surowe mięso. Nie zaraziłam się. Jakie są szanse, że teraz, dbając podwójnie o standardy higieny, nagle się zarażę? Myślę, że znikome. Musiałabym mieć ogromnego pecha. Równie dobrze może wydarzyć się... wszystko inne 😉.
masz racje 😊 rzeczywiście, ja nie pamietam żebym przed ciąża, jeszcze mieszkając u rodziców myła jabłka zerwane prosto z naszego drzewka. Z bratem urywaliśmy z daszku i lizalismy sople lodu, takie brudne fuuu. U męża w domu zawsze był kot który się szlajał przez cały dzien a wieczorem przychodził dopiero do domu, zawsze go trzymałam na kolanach czy głaskałam i nie myłam rak po każdym pogłaskaniu go. Rzeczywiście, już dawno powinnam mieć a nie mam.. 🫢 trochę mnie uspokoiłas 😋🤗

niestety niepłodność dotyka coraz więcej z nas :( a przez stymulację bliźniaki stają się coraz częstszym zjawiskiem :)
Czytałam gdzieś, że z tego właśnie powodu do 2050 roku co druga ciąża będzie mnoga. Ale nie wiem, czy to legitne źródło informacji było 😄.

Czy w ciąży bliźniaczej objawy są podwójne?

Czytałam gdzieś, że z tego właśnie powodu do 2050 roku co druga ciąża będzie mnoga. Ale nie wiem, czy to legitne źródło informacji było 😄.

Czy w ciąży bliźniaczej objawy są podwójne?
ja tez ogólnie czytałam o tym, ze ciąż mnogich będzie więcej. Przez hormony, które bierzemy, stymulację, leczenie niepłodności itp.
A co do objawów nie wymiotuje ale mam takie okropne mdłości cały czas… mecze się jak cholera i tylko bym leżała i spała. Niestety nie mam porównania do pojedynczej ciąży ale jest ciężko

reklama
ja tez ogólnie czytałam o tym, ze ciąż mnogich będzie więcej. Przez hormony, które bierzemy, stymulację, leczenie niepłodności itp.
A co do objawów nie wymiotuje ale mam takie okropne mdłości cały czas… mecze się jak cholera i tylko bym leżała i spała. Niestety nie mam porównania do pojedynczej ciąży ale jest ciężko
ja wlansie czytałam ze objawy ciąży są nasilone w ciąży mnogiej, ale to pewnie tak jak z każda ciąża, może nawet nie być wcale objawów 🤷🏻‍♀️😄

Do góry