reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
U mnie niestety tak wyglądał covid. Na gardło fajny jest tez miód oraz siemię lniane (zalane ciepła woda, taki gesty śluz pozostaje na gardle i łagodzi). Brałam tez *spam*, na gardło Fiorde i używałam sprayu do gardła - Argentin-T (na tych lekach jest informacja, ze mogą je zażywać kobiety w ciąży).
Dużo zdrowia 😘
wlansie zrobiłam test i wyszedł od razu pozytywny… masakra. Boje się, już 3 razy straciłam dzieciątka. 😔 a tez bolały cię tak plecy i nogi i głowa ? Mnie aż wykręca z bólu.

Załączniki

• 188850F8-A958-4690-BC9E-22B9E35E9C43.jpeg
    188850F8-A958-4690-BC9E-22B9E35E9C43.jpeg
    10 KB · Wyświetleń: 80
U mnie niestety tak wyglądał covid. Na gardło fajny jest tez miód oraz siemię lniane (zalane ciepła woda, taki gesty śluz pozostaje na gardle i łagodzi). Brałam tez *spam*, na gardło Fiorde i używałam sprayu do gardła - Argentin-T (na tych lekach jest informacja, ze mogą je zażywać kobiety w ciąży).
Dużo zdrowia 😘
wysyłam jeszcze raz zdjęcie bo na tamtym chyba złe widać.

Załączniki

• IMG_7753.jpeg
    IMG_7753.jpeg
    207,1 KB · Wyświetleń: 60
wlansie zrobiłam test i wyszedł od razu pozytywny… masakra. Boje się, już 3 razy straciłam dzieciątka. 😔 a tez bolały cię tak plecy i nogi i głowa ? Mnie aż wykręca z bólu.
Postaraj się jak najwięcej odpoczywać, wzmacniaj organizm, herbata z cytryną miodem i imbirem plus kontroluj gorączkę paracetamolem. Na covid nie ma leku wiec musisz jak najbardziej zadbać o organizm. Może skontaktuj się z jakimś lekarzem ?

Dzwonił mój gin. Mówił, ze w tak wczesnej ciąży na poczatku może tak być, ale ze progesteron jest ładny a przy ciążach pozamacicznych czy nieprawidłowych jest zazwyczaj niższy.
Kazał w poniedziałek powtórzyć bete, proga i tsh .
Oraz do supli dorzucić ActiFolin 2mg

Dzwonił mój gin. Mówił, ze w tak wczesnej ciąży na poczatku może tak być, ale ze progesteron jest ładny a przy ciążach pozamacicznych czy nieprawidłowych jest zazwyczaj niższy.
Kazał w poniedziałek powtórzyć bete, proga i tsh .
Oraz do supli dorzucić ActiFolin 2mg
Ja przy CP miałam proga 7 przy będzie 15 i 12 przy becie 173 wiec Ty masz naprawdę ładny progesteron

wysyłam jeszcze raz zdjęcie bo na tamtym chyba złe widać.
U mnie zaczęło się od bólu głowy, dopiero dnia następnego przyszła gorączka i ból gardła, a dopiero po kilku dniach osłabił węch i smak (nie straciłam zupełnie, już powraca). Ja tez spanikowałam, jak zobaczyłam ten test z covid to mi się słabo zrobiło, bo staraliśmy się trochę o ciaze. Lekarze jednak podchodzą do tego spokojnie. Ja dostałam poradę, ze najważniejsze to nie dopuścić do gorączki powyżej 38 st. Zbijałem ja paracetamolem, na szczęście miałam gorączkę tylko jeden dzień. Moim największym problemem było ciagle i silne zmęczenie.

U mnie zaczęło się od bólu głowy, dopiero dnia następnego przyszła gorączka i ból gardła, a dopiero po kilku dniach osłabił węch i smak (nie straciłam zupełnie, już powraca). Ja tez spanikowałam, jak zobaczyłam ten test z covid to mi się słabo zrobiło, bo staraliśmy się trochę o ciaze. Lekarze jednak podchodzą do tego spokojnie. Ja dostałam poradę, ze najważniejsze to nie dopuścić do gorączki powyżej 38 st. Zbijałem ja paracetamolem, na szczęście miałam gorączkę tylko jeden dzień. Moim największym problemem było ciagle i silne zmęczenie.
u mnie póki co gorączka 37,5 (wręcz taki stan podgorączkowy) ale szybko zbiłam.
Lepszy COVID niż wszystko inne, tak mnie bolą plecy i nogi ze już naprawdę czekałam na krew, a nawet obawiałam się ciszy pozamacicznej 🫣

Dlatego ja właśnie nie robię bety, ona jedynie stresuje... Martwimy się tymi przyrostami jakie są itd. A stres nie jest dobry w ciąży :)

reklama
Do góry