reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Hej, u mnie z om 27.05 i też jedna strata😞 mam dopiero wizytę 7.10. Lekarz kazała Ci brać duphaston? Ja się strasznie boję , bo oprócz bolących i powiększonych sutków to nie mam żadnych odczuć .
Taak biorę Duphaston 2 razy dziennie od samego początku... Też się strasznie boje, mam wrażenie, że poza okropnym zmęczeniem popołudniu/ wieczorem i właśnie bolącymi sutkami nic mi nie jest, ale liczę na to że to dobrze 😁😁

Ja ze względu na nerwy i narażenie mnie i dziecka na ciezką chemię (laboratorium) idę na zwolnienie już od przyszłego tygodnia najprawdopodobniej, więc będzie to 7 tydzień dopiero...ale wolę tak niż później pluć sobie w brodę, gdy coś będzie nie tak.

reklama
Hej kochane ! Przeczytałam was do 40 strony , zajęło mi to kilka dobrych godzin. Będę czytać jeszcze aż dojdę do ostatniej ale póki co powiem CZEŚĆ :)
Z pozytywna myślą do was przybywam chociaż drugie USG bede mieć robione 8/10 bo na naszym pierwszym (7+1) nie było widać fasolly jeszcze. Mega stres to czekanie. Z moich applikacjowych obliczeń wynika ze termin wypada 14/05/23 ale obserwując Usg ciąża jest młodsza ( i oby młodość przeważyła bo nie wiem co zrobie jak usłyszę ze nic tam nie ma w środku) prosze trzymajcie kciuki. Ja chce tu zostać z Waami !

Hej,

Jestem i ja po drugiej wizycie (w pierwszej tydzień temu było za wcześnie na serduszko- wtedy 5+3) a dziś...

Mamy jedno ❤️ i podejrzenie drugiego jegomościa 😳

Lekarz wpisał podejrzenie ciąży bliźniaczej oraz rekomendował spokojne podejście do tematu, bo może się wszystko wydarzyć, że np. jeden zarodek zostanie wchłonięty itp.😨

Mam wizytę kontrolną za tydzień zobaczyć czy u drugiego bije serduszko i jak to się rozwija.

Skłamałabym gdybym powiedziała, że się nie boję... 😬

Zobacz załącznik 1447597Zobacz załącznik 1447598
1k1o?

Hej kochane ! Przeczytałam was do 40 strony , zajęło mi to kilka dobrych godzin. Będę czytać jeszcze aż dojdę do ostatniej ale póki co powiem CZEŚĆ :)
Z pozytywna myślą do was przybywam chociaż drugie USG bede mieć robione 8/10 bo na naszym pierwszym (7+1) nie było widać fasolly jeszcze. Mega stres to czekanie. Z moich applikacjowych obliczeń wynika ze termin wypada 14/05/23 ale obserwując Usg ciąża jest młodsza ( i oby młodość przeważyła bo nie wiem co zrobie jak usłyszę ze nic tam nie ma w środku) prosze trzymajcie kciuki. Ja chce tu zostać z Waami !
Hej witamy Cie cieplutko. Daj znać koniecznie jak po wizycie a my trzymamy kciuki żebyś zobaczyla piekne ❤❤😊😊

Dzień dobry dziewczyny.
Wczoraj miałam wizytę ale już brak czasu na napisanie co i jak.
Wczoraj u mnie 9+0 według OM i z USG identycznie. Serduszko pięknie bije ❤️ Dzidzia ma 2,3 cm ;)
Torbiel na jajniku nadal jest ale mój lekarz powiedział, że mam odpuścić sobie branie duphastonu bo to jest fizjologiczne i się wchłonie samo.
Za to niestety musze brać Acard w związku z nadciśnieniem w poprzedniej ciąży.

Kolejna wizyta 20.10 a prenatalne mam umówione na 29.10 :)
W poniedziałek szybko lecę badania robić z krwi, glukoza, tsh, toxo, HIV i tak dalej bo ogólnie powiedział, że już powinna tamta lekarka mi zlecić i mam na to przyszły tydzień max.

Kamień z serca mi spadł i w końcu mogę cieszyć się tą ciąża 😊

reklama
81DCA5E4-7D11-4771-9404-712B117F9597.jpeg

Do góry