szarotka27
Fanka BB :)
Gratuluję serduszka![]()
i przybijam piątkę jeśli chodzi o krwiaka.
Duży jest? Ja mam wielkości 0,74cm x 0,47cm. U mnie gin też mówił żeby się nie przejmować, ale jakoś tak nie potrafię o tym nie mysleć
Dzięki
![Smiling face :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/263a.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratuluję serduszka![]()
i przybijam piątkę jeśli chodzi o krwiaka.
Duży jest? Ja mam wielkości 0,74cm x 0,47cm. U mnie gin też mówił żeby się nie przejmować, ale jakoś tak nie potrafię o tym nie mysleć
ja już pod koniec spałam tylko bokiem, bo miałam problemy z bólem bioder, i jak spałam na płasko to czasem nie umiałam wstać samaJa zawsze farbowałam, czy tam paznokcie malowałam. Nie przesadzajmy![]()
Co do leżenia na boku, to ja leżę raz na lewym, a raz na prawym (nie lubię na plecach czy brzuchu). Natomiast takiego parcia na lewym boku nie miałam, ale fakt taki, że na plecach, gdzie dziecko duże już, to nie bardzo tak...
Ooo nieeee właśnie mi przypomniałaś jak w poprzedniej ciąży mąż musiał mnie przetaczać z boku na bok w pewnym momencieja już pod koniec spałam tylko bokiem, bo miałam problemy z bólem bioder, i jak spałam na płasko to czasem nie umiałam wstać sama![]()
wow ! Ale super!Hej,
Jestem i ja po drugiej wizycie (w pierwszej tydzień temu było za wcześnie na serduszko- wtedy 5+3) a dziś...
Mamy jednoi podejrzenie drugiego jegomościa
Lekarz wpisał podejrzenie ciąży bliźniaczej oraz rekomendował spokojne podejście do tematu, bo może się wszystko wydarzyć, że np. jeden zarodek zostanie wchłonięty itp.
Mam wizytę kontrolną za tydzień zobaczyć czy u drugiego bije serduszko i jak to się rozwija.
Skłamałabym gdybym powiedziała, że się nie boję...
Zobacz załącznik 1447597Zobacz załącznik 1447598
Jeeeeej ale super!! Trzymam kciuki <3Hej,
Jestem i ja po drugiej wizycie (w pierwszej tydzień temu było za wcześnie na serduszko- wtedy 5+3) a dziś...
Lekarz wpisał podejrzenie ciąży bliźniaczej oraz rekomendował spokojne podejście do tematu, bo może się wszystko wydarzyć, że np. jeden zarodek zostanie wchłonięty itp.
Mam wizytę kontrolną za tydzień zobaczyć czy u drugiego bije serduszko i jak to się rozwija.
Ja akurat rozumiem twoje przerażenie, bo przechodziłam przez to w pierwszej ciąży.Hej,
To troszkę inaczej jednak opiekować się na chwilę dziećmi z rodziny a inaczej jak nowe bobo sprawia, że mama i tata nie są już na wyłączność. A jak młodsze rodzeństwo codziennie burzy tory, zabiera autka, wyrywa klocki itp to już tak cukierkowo nie jest. Jak córka była malutka i tylko leżała na macie czy w łóżeczku to było ok. Odkąd przeszkadza mu w zabawie to już jej nie lubi.Ja szczepiłam się 2 raz w sierpniu 2021, pod koniec listopada 2021 chorowaliśmy i teraz w sierpniu drugi raz zachorowaliśmy.
Na razie czuje się fatalnie i też boję się cokolwiek brać…
Tak czytam co piszecie o dzieciach, bo nasza 4.5 latka marzy wręcz o rodzeństwie, szczególnie o siostrze. Faktycznie jest bardzo opiekuńcza jeśli chodzi o młodsze dzieci w rodzinie czy wśród znajomych, lubi dzieci, ale pytanie jak się zachowa jak będzie miała własne rodzeństwo :-) Ja ze swoim bratem (3 lata różnicy) też się biłam, wyzywałam, jak był mały to podobno mocno go męczyłam, ale im byliśmy starsi to mieliśmy lepsze relacje, a na studiach nawet razem mieszkaliśmy.