reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Witam. Dzisiaj robiłam trzecie badanie beta tym razem na zlecenie lekarza
29.08.2022- 349
31.08.2022- 731 ( przyrost 106%)
02.09.2022- 1845 ( przyrost 159%)

Teraz czekam na poniedziałkowe USG

A jak Wy się czujecie?😄🙃😉
super wyniki :) ja mam dopiero lekarza 14.09 😩 szukam terminów wcześniej ale chciałam iść do jakiegoś sensownego lekarza. U mnie tylko ból krzyża i te bóle głowy - tak to bez większych dolegliwości :)

Cześć Wam 🙂, ja już po konsultacji z endo w sprawie tego podniesionego TSH. Jednak nie dostałam nic na zbicie, kazała mi zrobić w przyszłym tygodniu USG tarczycy i komplet badań: anty TPO, anty TG, T3, T4, kolejne TSH. Potem kolejna konsultacja. Nie spodziewałam się, że tyle zachodu z tym będzie 🙃.

Cześć Wam 🙂, ja już po konsultacji z endo w sprawie tego podniesionego TSH. Jednak nie dostałam nic na zbicie, kazała mi zrobić w przyszłym tygodniu USG tarczycy i komplet badań: anty TPO, anty TG, T3, T4, kolejne TSH. Potem kolejna konsultacja. Nie spodziewałam się, że tyle zachodu z tym będzie 🙃.
współczuje, ja tez nie wiedziałam ze sprawy z tarczyca są tak skomplikowane 🙈

Witam. Dzisiaj robiłam trzecie badanie beta tym razem na zlecenie lekarza
29.08.2022- 349
31.08.2022- 731 ( przyrost 106%)
02.09.2022- 1845 ( przyrost 159%)

Teraz czekam na poniedziałkowe USG

A jak Wy się czujecie?😄🙃😉
Super wynik. Przy takiej becie w w poniedziałek będzie już na pewno coś widać :):)
Ja generlanie czuję się ok. Nawet bardzo dobrze. Nic mnie nie boli, nic mi nie dolega, tylko ten śluz brązowy się znowu poajawił, ale u mnie jest tak wczesna ciąża, że nic nie będzie widać. Jutro powtarzam betę i sprawdzę progesteron. Wczoraj wynosił 31,78

Już po wizycie. Wszystko jak należy - jest jajo i pęcherzyk. Za 2 tyg kolejne usg i już powinien być zarodek z serduszkiem.
Pytałam o betę i na tym etapie jest wszystko w normie - gdyby nie było nic widać na usg przy becie 4tys lub gdyby beta była 40tys to wtedy jest to powód do niepokoju. Także dziewczyny z wysokimi betami - nie stresujecie się :)
i super :) :) takie wiadomości to ja lubię :) to teraz czekamy na serduszko :)

Witam się o dołączam do szanownego grona majówek :)
OM 27.07 czyli wg kalkulatora porodu mam termin na 2 maja.
Aktualnie jestem w ciąży 5+3 dni.

Będzie to moje 3 dziecko ale takie jakby na nowo pierwsze, gdyż moje dzieci są juz dorosłe i zapomniałam, jak to jest :)
Test zrobiłam, nawet 3. Wszystkie pozytywne. Mieszkam w Anglii, wiec tu do 12 tyg ciazy nikt z toba nie rozmawia o ciąży, żadnych badan nie robi, nikogo nic nie obchodzi poza zapytaniem u GP czy jesteś happy czy chcesz zabukować zabieg....
Za dwa tygodnie idę do polskiej kliniki na USG, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.
Z racji swojego wieku chcę też po 10 tygodniu wykonać badanie NIPT.
Czuję się dobrze. Poza bólem piersi i sporadycznym lekkim pobolewaniem w podbrzuszu jak przed okresem, nie mam żadnych objawów. Ale tak samo znosiłam poprzednie 2 ciąże. Bezobjawowo 😂

reklama
Witam się o dołączam do szanownego grona majówek :)
OM 27.07 czyli wg kalkulatora porodu mam termin na 2 maja.
Aktualnie jestem w ciąży 5+3 dni.

Będzie to moje 3 dziecko ale takie jakby na nowo pierwsze, gdyż moje dzieci są juz dorosłe i zapomniałam, jak to jest :)
Test zrobiłam, nawet 3. Wszystkie pozytywne. Mieszkam w Anglii, wiec tu do 12 tyg ciazy nikt z toba nie rozmawia o ciąży, żadnych badan nie robi, nikogo nic nie obchodzi poza zapytaniem u GP czy jesteś happy czy chcesz zabukować zabieg....
Za dwa tygodnie idę do polskiej kliniki na USG, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.
Z racji swojego wieku chcę też po 10 tygodniu wykonać badanie NIPT.
Czuję się dobrze. Poza bólem piersi i sporadycznym lekkim pobolewaniem w podbrzuszu jak przed okresem, nie mam żadnych objawów. Ale tak samo znosiłam poprzednie 2 ciąże. Bezobjawowo 😂
Trzymam kciuki i życzę nuuuudnej ciąży.
A mogę podpytać o wiek? Ja tez do młodzików nie należę, bo już 38 na liczniku. To tez moja 3 ciąża i tez będę robiła testach wolnego DNA z racji wieku własnej. Z synek robiłam SANCO Plus j teraz tez je planuje.

Do góry