reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Ja niestety też o tym czytałam przez wyższą betę, ale znalazłam info, że jeśli chodzi o trisomie to wskaźnikiem do tego jest wolna bhcg a nie sama bhcg. Co do zaśniadu to obraz usg. Dzisiaj miałam teleporadę z randomową ginekolog z pakietu (kończy mi się dupaston) i zapytałam o wyższą betę. Odpowiedziała, że może dziecko będzie większe i problemem są niskie bety.

Ja mam jutro wizytę to się tez zapytam o ta betę ale sama mam wysoką i nie bardzo mnie to stresuje. Moje 2 koleżanki miały bardzo podobne wyniki na tym etapie i wszytsko było ok ;)

reklama
Ja mam taką sinusoidę. Raz bolą tak, że ledwo mogę je dotknąć, a następnego dnia nic - jakbym nie była w ciąży. Nie przejmuję się tym, dopóki nie dzieje się nic więcej, np. plamienie czy ból brzucha.

Najbardziej uciążliwe są dla mnie obecnie wzdęcia, które mam dosłownie CAŁY CZAS. Nie mieszczę się w żadne rurki, a to pierwszy miesiąc ciąży 😂.

Btw. sprawdzałam wczoraj TSH i już mi wykroczyło poza normę. Macie z tym doświadczenie

Tez muszę zbadać tsh :/ co do wzdęć tez mam okropne,chodzę cały czas z rozpiętymi spodniami… 😂

Witam. Dzisiaj robiłam trzecie badanie beta tym razem na zlecenie lekarza
29.08.2022- 349
31.08.2022- 731 ( przyrost 106%)
02.09.2022- 1845 ( przyrost 159%)

Teraz czekam na poniedziałkowe USG

A jak Wy się czujecie?😄🙃😉
o super, ja tez ma usg w poniedziałek. ♥️
U mnie stres przed badaniem, mdłości od rana do wieczora, bolesne piersi i czuje się jakby mi ktoś kamienie do nóg przywiązał. 🤣
A ty jak się czujesz ? Plamienia już ustały? 🫶🏻

29.08.2022- 349

Ładne wyniki 🥰

Ja już nie mogę doczekać się tej pierwszej wizyty. Stres pewnie będzie ale chciałbym już wiedzieć czy wszystko jest Ok.

U mnie z objawów nic nie doszło. Piersi bolą, brzuch sporadycznie ale jestem strasznie senna. Wczoraj myślałam, ze usnę w pracy za biurkiem.

29.08.2022- 349

Też w poniedziałek mam wizytę u gina :)
U mnie póki co bardzo dobrze. Czasami lekko poczuje brzuch, ale nie panikuje. W pierwszej ciąży też tak miewałam. Plamień nie mam na szczęście. Modlę się tylko, aby tym razem oszczędziły mnie wymioty i mdłości...

o super, ja tez ma usg w poniedziałek. ♥️
U mnie stres przed badaniem, mdłości od rana do wieczora, bolesne piersi i czuje się jakby mi ktoś kamienie do nóg przywiązał. 🤣
A ty jak się czujesz ? Plamienia już ustały? 🫶🏻
Mnie bolą piersi i troszkę krzyż. Plamienia nie ustały są cały czas raz więcej raz mniej

reklama
Kciuki :) :)) o której wizytujesz? :)
Już po wizycie. Wszystko jak należy - jest jajo i pęcherzyk. Za 2 tyg kolejne usg i już powinien być zarodek z serduszkiem.
Pytałam o betę i na tym etapie jest wszystko w normie - gdyby nie było nic widać na usg przy becie 4tys lub gdyby beta była 40tys to wtedy jest to powód do niepokoju. Także dziewczyny z wysokimi betami - nie stresujecie się :)

Do góry