reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Ja niestety też o tym czytałam przez wyższą betę, ale znalazłam info, że jeśli chodzi o trisomie to wskaźnikiem do tego jest wolna bhcg a nie sama bhcg. Co do zaśniadu to obraz usg. Dzisiaj miałam teleporadę z randomową ginekolog z pakietu (kończy mi się dupaston) i zapytałam o wyższą betę. Odpowiedziała, że może dziecko będzie większe i problemem są niskie bety.

Ja mam jutro wizytę to się tez zapytam o ta betę ale sama mam wysoką i nie bardzo mnie to stresuje. Moje 2 koleżanki miały bardzo podobne wyniki na tym etapie i wszytsko było ok ;)

reklama
Ja mam taką sinusoidę. Raz bolą tak, że ledwo mogę je dotknąć, a następnego dnia nic - jakbym nie była w ciąży. Nie przejmuję się tym, dopóki nie dzieje się nic więcej, np. plamienie czy ból brzucha.

Najbardziej uciążliwe są dla mnie obecnie wzdęcia, które mam dosłownie CAŁY CZAS. Nie mieszczę się w żadne rurki, a to pierwszy miesiąc ciąży 😂.

Btw. sprawdzałam wczoraj TSH i już mi wykroczyło poza normę. Macie z tym doświadczenie

Tez muszę zbadać tsh :/ co do wzdęć tez mam okropne,chodzę cały czas z rozpiętymi spodniami… 😂

Witam. Dzisiaj robiłam trzecie badanie beta tym razem na zlecenie lekarza
29.08.2022- 349
31.08.2022- 731 ( przyrost 106%)
02.09.2022- 1845 ( przyrost 159%)

Teraz czekam na poniedziałkowe USG

A jak Wy się czujecie?😄🙃😉
o super, ja tez ma usg w poniedziałek. ♥️
U mnie stres przed badaniem, mdłości od rana do wieczora, bolesne piersi i czuje się jakby mi ktoś kamienie do nóg przywiązał. 🤣
A ty jak się czujesz ? Plamienia już ustały? 🫶🏻

29.08.2022- 349

Ładne wyniki 🥰

Ja już nie mogę doczekać się tej pierwszej wizyty. Stres pewnie będzie ale chciałbym już wiedzieć czy wszystko jest Ok.

U mnie z objawów nic nie doszło. Piersi bolą, brzuch sporadycznie ale jestem strasznie senna. Wczoraj myślałam, ze usnę w pracy za biurkiem.

29.08.2022- 349

Też w poniedziałek mam wizytę u gina :)
U mnie póki co bardzo dobrze. Czasami lekko poczuje brzuch, ale nie panikuje. W pierwszej ciąży też tak miewałam. Plamień nie mam na szczęście. Modlę się tylko, aby tym razem oszczędziły mnie wymioty i mdłości...

o super, ja tez ma usg w poniedziałek. ♥️
U mnie stres przed badaniem, mdłości od rana do wieczora, bolesne piersi i czuje się jakby mi ktoś kamienie do nóg przywiązał. 🤣
A ty jak się czujesz ? Plamienia już ustały? 🫶🏻
Mnie bolą piersi i troszkę krzyż. Plamienia nie ustały są cały czas raz więcej raz mniej

reklama
Kciuki :) :)) o której wizytujesz? :)
Już po wizycie. Wszystko jak należy - jest jajo i pęcherzyk. Za 2 tyg kolejne usg i już powinien być zarodek z serduszkiem.
Pytałam o betę i na tym etapie jest wszystko w normie - gdyby nie było nic widać na usg przy becie 4tys lub gdyby beta była 40tys to wtedy jest to powód do niepokoju. Także dziewczyny z wysokimi betami - nie stresujecie się :)

Do góry