reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

wiesz co, badalam tylko dla siebie przed ciąża i miałam niskie bo 27,5 a norma jest 28,0-34,0 (właśnie sprawdziłam te badania). No ale on nie widział tych badań jeszcze, poprostu powiedział ze jak zajdę to femibion 1 i przepisał mi luteine. A w pierwszej ciąży tak o poprostu powiedział ze mam brać femibion 1 bo jest najlepszy (ogólnie w Niemczech ten femibion wszędzie reklamują i w aptekach jest powystawiali i lekarze polecają). No ale skoro mam niskie żelazo to dla mnie dobrze ze biorę 😀
Nie wiem, nie jestem lekarzem. Oni pewnie mają kasę z polecania jeśli nawet nie spojrzał na badania. Tutaj tez w zasadzie tylko femibion ale on zupełnie do mnie nie przemawia 🤷🏽‍♀️ i napewno go brać nie będę 🤷🏽‍♀️

Teraz czytam że: "Nadmiar żelaza w ciąży może być szkodliwy. Dlatego nie jest zalecana dodatkowa suplementacja tego pierwiastka u wszystkich ciężarnych. Zbyt wysoki poziom wpływa negatywnie na przebieg ciąży. Wzrasta ryzyko wystąpienia cukrzycy ciążowej oraz stanu przedrzucawkowego"

reklama
Dopiero pierwszy raz bo podejrzanie brzuch mnie boli od dwóch dni. I poleciałam na betę i proga. W sobotę dopiero powtórzę 2 raz.
A sam test pozytywny wyszedł 9dpo.
u mnie pierwszy pozytywny wyszedł 7 dni po(według obliczeń apki, ale wydaje mi sie ze owu była o dzien lub 2 wcześniej) A w dzień miesiączki kreska już była tak mocna ze prawie równa tej drugiej.

U mnie też pierwszy pozytywny 9 Dpo🙃😉
To też szybko :)
zwróciłam uwagę też na Twoje posty ze 4+5 i miałaś betę poniżej 1000. I zaraz zaczęłam czytać jak inne dziewczyny miały stąd panika z moja beta 😂 ale @sylaalys też ma taka wysoka więc może panikuje bez przyczyny. Oczywiście internet piszę - trisomia, zaśniad i tak człowiek się martwi niewiadomo po co.

Plamienia ustąpiły?

Nie wiem, nie jestem lekarzem. Oni pewnie mają kasę z polecania jeśli nawet nie spojrzał na badania. Tutaj tez w zasadzie tylko femibion ale on zupełnie do mnie nie przemawia 🤷🏽‍♀️ i napewno go brać nie będę 🤷🏽‍♀️

Teraz czytam że: "Nadmiar żelaza w ciąży może być szkodliwy. Dlatego nie jest zalecana dodatkowa suplementacja tego pierwiastka u wszystkich ciężarnych. Zbyt wysoki poziom wpływa negatywnie na przebieg ciąży. Wzrasta ryzyko wystąpienia cukrzycy ciążowej oraz stanu przedrzucawkowego"
pójdę w poniedziałek na wizytę to go podpytam 😀

zwróciłam uwagę też na Twoje posty ze 4+5 i miałaś betę poniżej 1000. I zaraz zaczęłam czytać jak inne dziewczyny miały stąd panika z moja beta 😂 ale @sylaalys też ma taka wysoka więc może panikuje bez przyczyny. Oczywiście internet piszę - trisomia, zaśniad i tak człowiek się martwi niewiadomo po co.

Plamienia ustąpiły?
Nie denerwuj się szkoda zdrowia. Napewno nie możemy porównywać się do siebie. W becie najważniejszy jest przyrost. Więc warto powtórzyć
Ja idę jutro na powtórkę zobaczymy jaki będzie wynik, ale wg swoich dwóch poprzednich.

Plamienia są ale delikatne.

W ciąży,którą poroniłam plamień nie miałam złapało mnie nagle jak trafilam do szpitala z ostrymi bólami i krwotokami to beta była ponad 9tys. Wtedy nie sprawdzałam przyrostów. Czułam się dobrze. Także ciąża ciąży nie równa 😉🙃

Plamienia ustąpiły?
Ja niestety też o tym czytałam przez wyższą betę, ale znalazłam info, że jeśli chodzi o trisomie to wskaźnikiem do tego jest wolna bhcg a nie sama bhcg. Co do zaśniadu to obraz usg. Dzisiaj miałam teleporadę z randomową ginekolog z pakietu (kończy mi się dupaston) i zapytałam o wyższą betę. Odpowiedziała, że może dziecko będzie większe i problemem są niskie bety.

reklama
Do góry