reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

wiesz co, badalam tylko dla siebie przed ciąża i miałam niskie bo 27,5 a norma jest 28,0-34,0 (właśnie sprawdziłam te badania). No ale on nie widział tych badań jeszcze, poprostu powiedział ze jak zajdę to femibion 1 i przepisał mi luteine. A w pierwszej ciąży tak o poprostu powiedział ze mam brać femibion 1 bo jest najlepszy (ogólnie w Niemczech ten femibion wszędzie reklamują i w aptekach jest powystawiali i lekarze polecają). No ale skoro mam niskie żelazo to dla mnie dobrze ze biorę 😀
Nie wiem, nie jestem lekarzem. Oni pewnie mają kasę z polecania jeśli nawet nie spojrzał na badania. Tutaj tez w zasadzie tylko femibion ale on zupełnie do mnie nie przemawia 🤷🏽‍♀️ i napewno go brać nie będę 🤷🏽‍♀️

Teraz czytam że: "Nadmiar żelaza w ciąży może być szkodliwy. Dlatego nie jest zalecana dodatkowa suplementacja tego pierwiastka u wszystkich ciężarnych. Zbyt wysoki poziom wpływa negatywnie na przebieg ciąży. Wzrasta ryzyko wystąpienia cukrzycy ciążowej oraz stanu przedrzucawkowego"

reklama
Dopiero pierwszy raz bo podejrzanie brzuch mnie boli od dwóch dni. I poleciałam na betę i proga. W sobotę dopiero powtórzę 2 raz.
A sam test pozytywny wyszedł 9dpo.
u mnie pierwszy pozytywny wyszedł 7 dni po(według obliczeń apki, ale wydaje mi sie ze owu była o dzien lub 2 wcześniej) A w dzień miesiączki kreska już była tak mocna ze prawie równa tej drugiej.

U mnie też pierwszy pozytywny 9 Dpo🙃😉
To też szybko :)
zwróciłam uwagę też na Twoje posty ze 4+5 i miałaś betę poniżej 1000. I zaraz zaczęłam czytać jak inne dziewczyny miały stąd panika z moja beta 😂 ale @sylaalys też ma taka wysoka więc może panikuje bez przyczyny. Oczywiście internet piszę - trisomia, zaśniad i tak człowiek się martwi niewiadomo po co.

Plamienia ustąpiły?

Nie wiem, nie jestem lekarzem. Oni pewnie mają kasę z polecania jeśli nawet nie spojrzał na badania. Tutaj tez w zasadzie tylko femibion ale on zupełnie do mnie nie przemawia 🤷🏽‍♀️ i napewno go brać nie będę 🤷🏽‍♀️

Teraz czytam że: "Nadmiar żelaza w ciąży może być szkodliwy. Dlatego nie jest zalecana dodatkowa suplementacja tego pierwiastka u wszystkich ciężarnych. Zbyt wysoki poziom wpływa negatywnie na przebieg ciąży. Wzrasta ryzyko wystąpienia cukrzycy ciążowej oraz stanu przedrzucawkowego"
pójdę w poniedziałek na wizytę to go podpytam 😀

zwróciłam uwagę też na Twoje posty ze 4+5 i miałaś betę poniżej 1000. I zaraz zaczęłam czytać jak inne dziewczyny miały stąd panika z moja beta 😂 ale @sylaalys też ma taka wysoka więc może panikuje bez przyczyny. Oczywiście internet piszę - trisomia, zaśniad i tak człowiek się martwi niewiadomo po co.

Plamienia ustąpiły?
Nie denerwuj się szkoda zdrowia. Napewno nie możemy porównywać się do siebie. W becie najważniejszy jest przyrost. Więc warto powtórzyć
Ja idę jutro na powtórkę zobaczymy jaki będzie wynik, ale wg swoich dwóch poprzednich.

Plamienia są ale delikatne.

W ciąży,którą poroniłam plamień nie miałam złapało mnie nagle jak trafilam do szpitala z ostrymi bólami i krwotokami to beta była ponad 9tys. Wtedy nie sprawdzałam przyrostów. Czułam się dobrze. Także ciąża ciąży nie równa 😉🙃

Plamienia ustąpiły?
Ja niestety też o tym czytałam przez wyższą betę, ale znalazłam info, że jeśli chodzi o trisomie to wskaźnikiem do tego jest wolna bhcg a nie sama bhcg. Co do zaśniadu to obraz usg. Dzisiaj miałam teleporadę z randomową ginekolog z pakietu (kończy mi się dupaston) i zapytałam o wyższą betę. Odpowiedziała, że może dziecko będzie większe i problemem są niskie bety.

reklama
Do góry