reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
No własnie tak podejrzewam:( szukam info w necie i na forach ale ciężko znaleźć wypowiedzi kobiet, które przechorowały, zaraz na początku ciąży.
Myśle, że póki co niestety i tak nie masz wpływu na to co się dzieje. Musisz uzbroić się w cierpliwość i starać się nie nakręcać na ten temat, bo stres też na pewno Ci nie pomoże.

No własnie tak podejrzewam:( szukam info w necie i na forach ale ciężko znaleźć wypowiedzi kobiet, które przechorowały, zaraz na początku ciąży.
Kazdy przypadek jest inny wiec nie ma co sie stresować na zapas;) ja sama szukalam info o covid w ciazy jak mnie to dopadło.
Najlepiej skonsultować sie z lekarzem prowadzącym :)

U mnie z terminem też jest około 10 dni różnicy pomiędzy OM a USG, ostatecznie nastawiłam się na 19 maja, ponieważ mniej więcej wiem kiedy mogło dojsc do zapłodnienia 😊 dodatkowo moje miesiączki były katastrofalnie nieregularne, po plus minus 10 dni. A powiedzcie mi, ponieważ ostatnia wizytę z usg miałam na prenatalnych i na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby robić usg po takim czasie gdy wszystko jest okej, bo anatomia niewiele się różni i następne usg będę miała na połówkowych, zbadał tętno dziecka i szyjkę, czy u Was też to tak wygląda czy na każdej wizycie macie usg? Nie chciałam się z nim kłócić, ale wiadomo 🤔 chciałabym widzieć maleństwo co tydzień najlepiej 😂

U mnie z terminem też jest około 10 dni różnicy pomiędzy OM a USG, ostatecznie nastawiłam się na 19 maja, ponieważ mniej więcej wiem kiedy mogło dojsc do zapłodnienia 😊 dodatkowo moje miesiączki były katastrofalnie nieregularne, po plus minus 10 dni. A powiedzcie mi, ponieważ ostatnia wizytę z usg miałam na prenatalnych i na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby robić usg po takim czasie gdy wszystko jest okej, bo anatomia niewiele się różni i następne usg będę miała na połówkowych, zbadał tętno dziecka i szyjkę, czy u Was też to tak wygląda czy na każdej wizycie macie usg? Nie chciałam się z nim kłócić, ale wiadomo 🤔 chciałabym widzieć maleństwo co tydzień najlepiej 😂
Ja mam podobnie z terminem - 8 dni różnicy ale przyjmuje ten późniejszy właśnie 😊 u mnie usg jest na każdej wizycie, wizyty mam co miesiąc mniej więcej. Już nie mogę się doczekać piątkowej 🙈

Ja mam wizyty rowno co 3tyg i na kazdej wizycie procz wiadomego ciśnienia i wagi mam badane pH, badanie szyjki macicy, usg dziecka z pomiarem jego tętna i wielkości. Na kazdej wizycie dostaje 2-3zdj usg :)
Raz sie zdarzyło tak ze wizyte mialam dzien po prenatlanych i mimo tego mialam wykonane te wszystkie badania o ktorych wspomniałam :)

Edit: dodam ze chodze prywatnie, to moze miec znaczenie ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry