reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
@Gziełkowa totalnie rozumiem. Przede wszystkim nam hormony dokopują i powodują, że wszystko urasta do rangi tragedii. Ja niby dzisiaj takie super wieści, a siedzę właśnie z dołem jak szafa i wmuszam w siebie danie z niskim indeksem. Cukrem i tarczycą tak bardzo się nie martw, to ciążowa plaga, masa dziewczyn się z tym zmaga. Mi ginekolog (który mnie nastraszył w innych kwestiach) powiedział, że żeby cukry zaszkodziły dziecku to musiałabym chodzić regularnie z cukrem ponad 200 i o tym nie wiedzieć :) Przejdziesz na dietę i dasz radę :) Po euteroxie tarczyca Ci się szybko wyrówna i też poczujesz się trochę lepiej. Chyba taki urok ciąży, ciągłe dołki, smutek, jeszcze za oknem czarno totalnie, jesień, plucha. No nic dziwnego :)

Ja sobie obiecywałam, że już nigdy więcej nie spędzę w Polsce całej jesieni i zimy, bo i bez ciąży to działa na mnie super depresyjnie...no ale cóż, raczej nigdzie teraz latać nie będę więc jakoś godzę się z tym grumpy humorem :)

Mi dla chłopczyka podoba się, Aleksander, Mikołaj, Ksawery, Ignacy no i oczywiście Leoś..Ale w dłużej wersji Leonard 😊😊
Mam synka o imieniu Ksawery ,a mój teść to Leonard 😁 a mój brat to Mikołaj 😏 mój starszy syn to Kajetan . My w sumie bardzo nastawiamy się na dziewczynkę ,mąż w szczególności i mamy wybrane imię od dawna Kornelia, natomiast jeśli trzeci raz ustrzelił mąż syna 😅 to będzie Konstanty bądź Stanisław.

Mam synka o imieniu Ksawery ,a mój teść to Leonard 😁 a mój brat to Mikołaj 😏 mój starszy syn to Kajetan . My w sumie bardzo nastawiamy się na dziewczynkę ,mąż w szczególności i mamy wybrane imię od dawna Kornelia, natomiast jeśli trzeci raz ustrzelił mąż syna 😅 to będzie Konstanty bądź Stanisław.
U nas też będzie Staś :)
Dla dziewczynki nie mamy imienia, ale z tego co mówił lekarz maleństwu coś za bardzo tam wystaje, więc chyba będzie chłopak 😂

DziewczyNy gratulacje udanych wizyt i oby tak dalej. 😀
Ja czekam na wynik pappy najpóźniej ma być do przyszłego piątku.
C do imion jeśli zostanie chłopak to na ten moment mój faworyt to Jaś, choć podrzucilyscie też kilka fajnych propozycji. 😁Jeśli zmieni się na dziewczynkę to byłaby Marysia.

Właśnie nie wiem czy to nie duża szansa na przedwczesny, poprzednie ciąże były przed terminem ..obie i pewnie gin wpisał to do wywiadu. Będę mieć spotkanie z genetykiem z kliniki 18 listopada.. wszystko sobie spisze o co chcę zapytać 🤔
U mnie wyszło 1:117 i powiedział mi ze mam się nie przejmować bo to marginalny odsetek, z tym ze w historii mam samo poronienie…

reklama
Do góry