reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

A dziewczyny powiedzcie mi. Bo 9.09 byłam na wizycie u lekarki (poszłam dla świetego spokoju sprawdzić, bo bym padła z tego stresu) a teraz w poniedziałek 27.09 idę do docelowego lekarza, tego który jest na oddziale w razie co. Jutro idę na pobranie krwi żeby mieć gotowe wyniki i zastanawiam się czy muszę koniecznie robić grupę krwi?? Mam ja w badaniach z tamtej ciąży wiec przecież mi się nie zmieniła …

reklama
A dziewczyny powiedzcie mi. Bo 9.09 byłam na wizycie u lekarki (poszłam dla świetego spokoju sprawdzić, bo bym padła z tego stresu) a teraz w poniedziałek 27.09 idę do docelowego lekarza, tego który jest na oddziale w razie co. Jutro idę na pobranie krwi żeby mieć gotowe wyniki i zastanawiam się czy muszę koniecznie robić grupę krwi?? Mam ja w badaniach z tamtej ciąży wiec przecież mi się nie zmieniła …
mnie lekarka pytała czy znam grupę krwi, ale ja nie znałam do końca i dlatego mi dała skierowanie. Grupa krwi się przecież nie zmienia więc myślę że nie będziesz musiała. No ale jeśli lekarz stwierdzi inaczej to wtedy zrób 😊

To będziemy później walczyc razem.
Na wizycie jak lekarz zakładając kartę ciąży zapytał o wagę to mówię nie wiem ale dużo. Mówi do mnie spokojnie nie było zbyt dużo czasu żeby zrobić porządek. Wiec jakoś mi się zrobiło lżej. Startuje z 65 to dla mnie bardzo dużo przy wzroście 155 ale cóż. Jakoś to będzie.
Też ważę 65kg,ale mam 162cm i będę nieskromna, ale bardzo siebie lubię. Mam pełną sylwetkę, ale natura obdarzyła mnie figurą klepsydry i bardzo dużo osób mi mowi, ze nie wygladam na prawie, ze wagę powyżej normy bo BMI mam trochę ponizej 25. Choć nie ukrywam, ze juz chyba każdy dodatkowy kilogram nie jest mi na rękę, a mimo ze w połogu po drugiej ciazy straciłam wszystko to później dorobiłam się 4kg na plusie i juz tak zostało.

A ja mam jeszcze pytanie o wasze pomiary tętna zarodka - jak Wasz lekarz ich dokonuje? Zastanawiam się w ogóle jak to się robi na tym etapie, bo mojej to się nigdzie nie „wyświetliło”, nie bylo tez audio ani nawet pokazanej ścieżki audio, może ona nie ma dopplera i zwyczajnie nie miała jak tego sprawdzic…

Jeżeli posiadasz oryginalny wynik z pieczęcią laboranta bądź labolatorium to nie musisz. Ja grupę oznaczała w pierwszej ciazy i w drugiej po 4 lata tym samym wynikiem się posługiwałam. Przy rejestracji na wizytę obecnie również mnie poinformowano, ze jeżeli posiadam oryginalny wynik to mam go zabrac.

A ja mam jeszcze pytanie o wasze pomiary tętna zarodka - jak Wasz lekarz ich dokonuje? Zastanawiam się w ogóle jak to się robi na tym etapie, bo mojej to się nigdzie nie „wyświetliło”, nie bylo tez audio ani nawet pokazanej ścieżki audio, może ona nie ma dopplera i zwyczajnie nie miała jak tego sprawdzic…
Z tego co mi wiadomo to dopplera nie używa się do któregoś tygodnia ciazy tylko robi pomiar za pomocą jakiejs innej metody ktora odczytuje pomiar w podobny sposób jak np długość zatodka. Ale możliwe, ze czegoś nie doprecyzowała i mierzą to jakoś inaczej.

Ja nie musiałam

Ja miałam 7 lat 🙈 no ale wolałam jeść chrupeczki zamiast się ogarnąć to teraz mam 🙈 wrzuciłam teraz już Ok 2-3 kg 🙄 ale będzie co ma być. A organizm w wieku 30 lat tez jest inny niż jak miałam 23 …tak sobie wmawiam 😂😂
Mnie właśnie to przeraża, ze po 30 będzie inaczej tzn gorzej niż jak mialam 20 lat z hakiem...

reklama
ja dziś pytałam o serduszko i czy mogę posłuchać, a lekarz powiedział że na tym etapie nie słucha się serca.

Do góry