reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Ja dzisiaj mega senna ,uciełam sobie popołudniowa drzemkę która trwała godzinkę ale jednak mało mi 😅 cały dzień ziewam ,nic mi się nie chcę, taki typowy leń 😁 natomiast dziś mam apetyt spory , nie cierpię na mdłości więc korzystam bo nigdy nie wiadomo czym zaskoczy mnie następny dzień 😃 dziś z moim dwulatkiem opedzlowalismy prawie całą kobiałke pysznych malin, smakowały jak z ogródka u babci, wpadło zatem sporo witaminy C🤗
Kto Dzisiaj był u lekarza jeszcze bo wydaje mi się że minimum dwie dzisiaj dziewczyny były na wizytach

O a skad jesteś? My już od czerwca planujemy taki wypad tylko miałam zdobywać szczyty a będę pewnie spacerowac po Karpaczu;)
@Aleks90
Z Jeleniej Góry, całkiem niedaleko Karpacza 😊 A zwiedzać jest co, w ostatnich katach Karpacz bardzo się rozwinął.

Ja już po wizycie. Z trójki zostało jedno. Dwa się wchłonęły. Dlatego beta tak wariowała. Pęcherzyk, który został urósł o równy tydzień, z usg wychodzi 5t5d. Czyli niby idealnie, ale mam przyjsc za 2 tygodnie zobaczyc czy jest zarodek, bo dzisiaj w pęcherzyku byla tylko mala, biała kropka. Jak powstanie z niej zarodek to zakładamy kartę ciąży i jest dobrze, jak nie będzie, No to wiadomo - szpital. Pocieszam się tym, że w tak wczesnej ciąży to wiadomo, ze nie bedzie jeszcze niewiadomo jakiego zarodka na usg, ale obawy znowu wróciły.
Ojej, oby wszystko było dobrze, to będą z pewnością dwa długie tygodnie dla Ciebie. Trzymam mocno kciuki aby kolejne usg było pomyślne ✊😍❤️
Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało i pełna obaw, chociaż podczytuje Was już jakiś czas. Miałam przeczucie, że i ja tu zawitam 😊
Wiram serdecznie na naszym wątku 😘
U nas wszystko dobrze.
Serce pięknie bije. Wymiary idealne.
Dostałam dodatkowo luteinę.
Tak gadaliśmy że zapomniałam zapytać o datę porodu😅😅ale usg pokrywa się z om.
Super wiadomości, teraz możesz wreszcie odetchnąć. Oby tak dalej ❤️
40 lat 😏 jeszcze nie wiem jakie wybiorę ..jak zobaczę serducho wtedy to ogarnę i się już umówię. Będę musiała jechać do Trójmiasta bo u mnie tego nie zrobię.
Też zastanawiam się nad Nifty Pro
Ja w poprzedniej ciąży robiłam nifty ale tylko ze względu na powiększona przezierność karku. Wolałam zapłacić niż amniopunkcję robić.

@TuAga @gorla ja też z tych wiekowych 😂 mam 38 lat.
Witam serdecznie majowe mamy ;)
Śledzę Was od początku aczkowiek czekałam do wizyty która potwierdzi że ciąża rozwija się prawidłowo. Na dzień dzisiejszy 7+6 udało się usłyszeć już bicie serduszka (7+2) co bardzo mnie uspokoiło. Lekarz założył mi kartę ciazy także jestem dobrej myśli
Super, miło powitać kolejną mamusie 😍

Ja czuję się świetnie ale od dzisiaj 3x duphaśton i 2x luteinę 100 😒😒
Więc pewnie będzie katastrofa.
U mnie to samo, luteina 2 x 200mg jednak, raz dziennie było ok, ale ten drugi raz, na dzień, to masakra. Z plusów (?) to też czuję bardzo dobrze, mam wrażenie, ze jak były jakies pojedyncze mdłości, to coś minęły.

@Aleks90
Z Jeleniej Góry, całkiem niedaleko Karpacza 😊 A zwiedzać jest co, w ostatnich katach Karpacz bardzo się rozwinął.

Ojej, oby wszystko było dobrze, to będą z pewnością dwa długie tygodnie dla Ciebie. Trzymam mocno kciuki aby kolejne usg było pomyślne ✊😍❤️

Ja w poprzedniej ciąży robiłam nifty ale tylko ze względu na powiększona przezierność karku. Wolałam zapłacić niż amniopunkcję robić.

Ja do Jeleniej jeżdżę do lekarza 😀
Chodzisz prywatnie czy na NFZ ?

Ostatnia edycja:
Oj kobiety kto was próbuje przekonywać do szczepień ? Bo czytam i nie widzę z niczyjej strony nagonki. Ani wy nie przekonujecie do nie szczepienia ani dziewczyny do szczepień. Wyluzujcie . Faktycznie ten temat drażni wiele osób,ale nie odczytujmy od razu złych intencji.
Ja też się wcześniej podzielilamtym jak przeszliśmy covid. Dlatego się zaszczepiłam . Ale pisząc,że będę.sie szczepic w.ktoryms trymestrze nikogo nie chciałam zmuszac. Czytam.w.miare wszystkie posty.i nic takiego tu nie wyczytałam. P.s. sorry za.kropki
Ja też tak czytam i nie odczułam z żadnej strony przekonywania tylko opis swoich opinii :) ja też nie jestem zaszczepiona na covid, czy będę nie wiem ale wiadomo że to każdego indywidualna sprawa i nikogo nie będę namawiać czy tak czy nie, juz na kwietniowych mamach był wybuch złości, ale po co ? Każdy może się wypowiedzieć jak chce, nie pasuje wypowiedz to już lepiej chyva nie odpowiadać na nią niż wywoływać burze, myślę:) to nie czas na nerwy dziewczyny

Ja też tak czytam i nie odczułam z żadnej strony przekonywania tylko opis swoich opinii :) ja też nie jestem zaszczepiona na covid, czy będę nie wiem ale wiadomo że to każdego indywidualna sprawa i nikogo nie będę namawiać czy tak czy nie, juz na kwietniowych mamach był wybuch złości, ale po co ? Każdy może się wypowiedzieć jak chce, nie pasuje wypowiedz to już lepiej chyva nie odpowiadać na nią niż wywoływać burze, myślę:) to nie czas na nerwy dziewczyny
Otóż to. Sama z niektórymi znajomymi i rodzeństwem nie.rozmawiam bo to drażliwy temat ,który obrzydliwie dzieli.

@Aleks90

Oj wiem że jest dużo zwiedzania , już 3 raz jadę w tamte rejony :)

reklama
Do góry